Kaunertal Spring Classics 2016 s českou bandou

Vyrazili jsme s početnou českou bandou na oblíbenej rakouskej ledovec Kaunertal, abychom zkontrolovali jak se tady letos užívá známá akce Kaunertal Spring Classics 2016!

Stejně jako bájné Sirény u ostrovů Capri a Sorrento v antických dobách vábí námořníky svým zpěvem nás stejně lanaří alpské ledovce na jarní akce jakou je třeba tradiční Kaunertal Spring Classics na stejnojmenným rakouským ledovci, který naláká každý rok davy freeskierů i snowboardistů . A stejně jako zkušení mořští vlci ani mi nedokážeme odolat pokušení. S fotografem Danielem Vrzalem aka Cablem s hrůzou zjišťujeme, že jsme na Kaunoši byli spolu naposled v roce 2010. Což je rok, kdy nás tragicky opustil CR Johnson nebo kdy v bedně běžel teprv 1287. díl seriálu Ulice….hoodně dávno!!

Verdikt tak zněl jasně! Jedeme! Stačí už jen posbírat slušný stádo freeskierů, což je častokrát kámen úrazu. Předpověď sexy jak Jeniffer Lopez v nejlepších letech a vidina možnosti pořízení snímků do rodinnýho alba jsou nakonec celkem jednoznačný argumenty, takže ve čtvrtek večer vyráží směr Republik Österreich kromě mě a Cabla taky Šimon Bartík, reprezentační kauč Roman Dalecký, Bára Nováková, Šimon Strakatý, trenér juniorky Michal Peč se svěřenci Radkem Palkoskou bráchou Tomem a drahou polovičkou Luckou Křemenovou. Sestava je tak nakonec pořádně macatá a je jasný, že Češi budou na Kaunoši pořádně slyšet!

Cesta směr Plzeň, Mnichov, Innsbruck protkaná zábavnejma historkami ze zimy a pivníma plechovkama utíká jak emigranti do Evropy, a tak se ani nenadějem a jsme na místě činu ve vesničce Feichten. Dáváme čeka s dříve dorazivšími a alou na kutě ať jsem ráno fresh! Z postele nás brzo ráno tahá stoprocentní sunshine a společně s vymetenou oblohou nám dávaj jasne vzkaz: „Vstávejte dementi!!“ Házíme tam jedno ranní (kafe samozřejmě), poškádlit Facebook provokativní fotkou a mažeme nahoru, abychom zjistili, co si pro nás šejpři připravili za parkový lahůdky a laskominy…

I když je květen a sluníčko má volume totálně vpravo, tak slash je trošku něco jinýho. Je to tvrdý jak pohled Chucka Norrise, ale to nás nijak nevykolejuje a pomalu začínáme aplikovat freeskiing na místní překážky, kterých snowpark nabízí víc než dost! Pro všechny rotátory a mixéry tu je fešná lajna kickerů, která začíná dvěma platformami po dvou menších odrazech. Za nima se tetelí celkem slušnej corner. Všechno pak zakončuje pár největších kopen, který sice možná nejsou tak koplí jak při naší poslední návštěvě nicméně žádný suchaři to nejsou a člověk se celkem slušně prolítne i díky poctivejm dlouhejm dopadům…

Pro riders, kteří trpí jibovou úchylkou je to tady jak pískoviště pro pedofila. Railů, trubek a bedýnek tolik, že to hraničí s přemnožením. V jedný jízdě stihnete pokud umím dobře počítat hned třináct překážek. V nabídce najdete vše od bonk barelů, rovenejch bedýnek, straight railu, speed railů boxů, hokejky, plynovek, zub railu, rainbow až po třeba stair set se třema překážkami nebo s-​rail, na kterým si míň zdatný celkem snadno můžou vylámat nejenom zuby. Zkrátka a dobře pokud jsou železa vaše druhá rodina, těžko se vám tady bude chtít slejzat z kopce!

Naše tlupa se první den pomalu zahřejvá na provozní teplotu. S Dalym jsme toho letos moc nenajezdili, takže na skoku občas vypadáme jak gibboni po srdeční příhodě, ale to je nám šumák …Naopak Šimba, kterej je na sněhu pět set devadesát osm sedm dní v roce jasně ukazuje svoji vyježděnost a oku lahodící věci switch corky 540, corky 360 nebo lazy boye 180 je radost sledovat. Malej Pečák, druhej Šimon Bára zas poctivě przněj railovou sekci až do zaríračky. V průběhu víkendu se k nám navíc přidává ještě trio Honza Pavlovský, Viktor GötzOndra (sorry bro příjmení mi uteklo), takže česká crew je ještě trochu nakynutější než bylo v plánu…!!

Ani ostatní dny nám nedává košem dobrá nálada a pětihvězdičkový počasí, a tak musíme do naší výbavy taky opalovací krém nebo budem spálený jak jamajská rodina po sklizni. Park je každej den parádně připravenej, a tak jedinej kdo remcá je vlekař v přechodu u parkový kotvy, kterej za předbíhá sjede každýho ať už jste jiber v XXL hadrech nebo trenér paralympijskýho švýcarskýho týmu. Hold i muži mají své dny. Cablo poctivě fotí, mladá krev zabíjí a všichni se baví. Jedinou drobnou kaňkou tak je, že s Dalym všechno pozorujem s lahváčem weissbieru v ruce páč v místním jediným pohostinství prostě nemaj točený. Skandál, kterej by tak jako jiná věc chtělo pro příště upgrejdovat….Dokonce i ten hokej jsme večer stihli sledovat na místním sportovním kanálu.

Prodlouženej víkend tak utekl jak Kajinek z Mírova, a nám nezbývá na závěr nic než poděkovat Carolině z agentury 5 Stars za permice. Pokud tak ještě váháte, tak není čas ztrácet čas! Kaunertal se svojí Spring Classics můžeme jenom doporučit a tak koukej vzít partu kámošů, basičku a dobrou náladu a nebudeš litovar! Čás máte ještě do 29. května, kdy tenhle resort zavře svoje brány!! Za nás za 1*….

Web ledovce Kaunertal najdeš zde.
Web Snowparku pak tady a Facebook zde.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...