Kings & Queens of Corbet´s

V Jackson Hole se minulý týden odjel první ročník šílenýho závodu Kings & Queens of Corbet´s. O co přesně šlo se dozvíš v následujícíh odstavcích.

Americké středisko Jackson Hole vy Wyomingu se může pyšnit jedním z nejznámějších kuloárů, který dostal jméno Corbet´s. Právě tady minulý týden proběhl první ročník šílenýho závodu Kings & Queens of Corbet´s. Cíl? Poslat, co největší magořinu ze známýho úvodního dropu. Snažit se jakžtakž přežít. Pokud možno se celej dopravit do nedalekýho cíle a ještě cestu dolů okořenit další mentálovinou na nějaký následující skalce. Na trať se postavilo celkem osmnáct borců a sedm statečných dam ve smíšený freeski/​SNB kategorii. Všichni účastněný si huby nerozbíjeli jen pro potěšený doktorů, ale jelo se o slušnou sumičku 30000 USD! To už za nějakou tu zlomeninu stojí, ne? My se jukneme, jak závod, kterej jsme překřtili na sraz bezmozků dopadl. 

Nejprve si malinko něco řekneme o samotným kuloáru. Ten dostal jméno po místním instruktorovi Barrym Corbetovi, kterýho jako prvního napadlo, že by ho mohl někdo pokořit. Jde o asi deset metrů široký vchod mezi skalní stěny. Ten začíná ostrým dropem mezi dva skalní útesy, kterej dle množství sněhu může nakynout až na výšku šesti metrů. Pokud přežijete úvodní skok neměl by už být velký problém celej kopec sjet. Za oceánem vyfasoval celkem trefnou přezdívku „America´scariest ski slope“ a jeho překonání figuruje v padesáti věcích, který musí každý lyžník zažít než umře. Toť na okraj…

Je tak jasný, že většina pozornosti se tedy upírala na první skok, kde to místama vypadalo, že si účastnili nechali mozek dočasně odstavit nebo přepli do úspornýho režimu. Jelo se celkem na dvě jízdy, takže pokud jste přežili první, byla ještě druhá šance se zmrzačit. Stačí výčet největších bizarností. Blaine Galliven svojí jízdu odpálil nosebutter corkem 720, Chris Logan sázel misty flip 720, holky jako Kenzie Lisac, Veronica Paulsen nebo Sophia Schwarz se do spár kuloáru vrhly backflipem. Leč neúspěšně. Diagnózou dablů trpěl Teton Brown se svejma neodjetejma double backflipem nebo Sander Hadley, kterej odpověděl podobnou ujetinou. Titul největšího bezmozka si ale zasloužil Jeff Leger, kterej se s tím vůbec nepáral a z boční skály tam poslal monstrózní frontflip. Po nekonečným letu a pádu k překvapení všech vyvázl bez ujmy…

Z vítězství a buclatý prémie 8000 doláčů se nakonec těšil Karl Fostvedt, kterej se mezi skaliska vrhnul corkem 720 a navíc v dolní čáti to vyšperkoval dalším bekem. Druhej flek si za 360 drop a následnou další 360 na menší skále vykoledoval Sander Hadley. Na bedně je pak doprovodil boarďák Mikey Marohn. Královnou něžnýho pohlaví se stala Caite Zeliff před Karou Munsey. Obě neohroženě odjely rovňáky a úspěšně dosáhly cíle. Ani mezi holkama na podiu nechyběla snowboardistka, když bronz poté vyválčila Hana Beaman.

Ať se na mě nikdo ve FISu nebo na Olympiádě nezlobí, ale můžou se jít klouzat. Kings & Queens of Corbet´s je ten pravej freeskiing se vším všudy! Zábava na prvním místě. Ujetost, šílenost a ťukání si na čelo. Jeden z nejdivočějších závodů, tak začal psát svojí historii a my doufáme, že se za rok zase vrátí! Tahle přehlídka bláznů je totiž prostě boží! 

Na závěr jukneme na tři nejlepší jízdy chlapů:

A nezapomeneme ani na tři nejlepší báby:

Web Kings & Queens of Corbet´s najdeš tady.

Foto by Jackson Hole Resort

Další zajímavé články

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...