Konec sezóny v Obertauernu

Dominik Brožek se s fotografem Davidem Tanečkem vydal na sklonku sezóny do rakouského střediska Obertauern.

Předpověď hlásila pro konec povelikonočního pracovního týdne mohutný návrat zimy. Ideální příležitost pro stylové zakončení sezóny. Netrpělivé sledování předpovědi a instagramu nakonec zjednodušilo volbu na Obertauern. St. Anton jsme nechali jiným vlčákům. A udělali jsme dobře. Sjízdnost silnic ve středu večer slibovala leccos, nakonec jsme ale (na rozdíl od mnoha vehiklů převážně s polskou SPZ) o půlnoci zdárně dorazili do Obertauernu. Deset pod nulou, vítr a silné sněžení. Na 19. dubna ideál.

Ráno nás přivátalo nachlup stejné počasí, které vydrželo s občasným vykouknutím slunce celý den. Náš pohyb se omezil pod hranici lesa, který je v Obertauernu poměrně řídký, ovšem bez jakéhokoliv omezení pro lyžaře. Zelení ekoteroristi sem naštěstí ještě nepronikli. Pro podobné počasí tak lze doporučit okolí šestisedačky Gamsletenbahn 1, telemixu Grundwaldkopfbahn, případně kabinky Zehnerkarbahn. Metr prašanu, je metr prašanu, takže jsme vydrželi až do zavíračky.

Předpověď se vyplnila do puntíku, takže další ráno azuro. To zapříčinilo hned z rána takřka plné parkoviště a hordy rozjížděčů prašanu. Nadrženost ve vzduchu se dala krájet. Parádní terény slibuje okolí lanovky Panoramabahn a zejména pak obrovské pláně mezi vrcholem Seekareck a spodní stanicí lanovky Kehrkopfbahn. Ale to úplně nejlepší je pravděpodobně obrovské hřiště přístupné kabinkou Zehnerkopfbahn. S žádným nebo minimem šlapání se otevírá playgound jako kráva - kombinace plání, žlebů, skalek, lesa. I odpoledne se dala nalézt nerozježdéná místa, výběr je skutečně parádní.

Obertauern je velká mísa a zároveň sedlo v 1.700 metrech nad mořem. Lanovky poskytují převýšení až 700 metrů, dá se jezdit dokola v obou směrech, takže sjezdovkáři si užijí lyžařské safari. Bydlet je možné přímo na sjezdovce, takže odpadá nepříjemné dojíždění do areálu. V kombinaci s realitivně malou vzdáleností z Čech jde o velmi zajímavou destinaci. Za dva dny se nedá stihnout vše, takže je ještě spousta míst, která nám zůstala utajena. Konec sezóny nám přichystal ty asi nejlepší podmínky za celou zimu, takže velká spokojenost. Zároveň jsme objevili resort, který na rozdíl od ledovcových areálů umožňuje při špatné viditelnosti lyžování i v lese, takže pro příště je volba jasná.

PS: V Obertauernu se jezdí do 1.5. a předpověď na tento týden je taková jaká je. Nicméně my nesmíme ani naznačovat.

Za podporu díky:
Obertauern (www.obertauern.com)
K2 SNOW CZ (www.facebook.com/k2snow.cz)
Foto: David Taneček (www.instagram.com/davidtanecek)
Sesmolil: Dominik Brožek (www.instagram.com/sesheevacka)

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...