Letní soustředění české freeski reprezentace

Zatímco my obyčejní smrtelníci freeskieři využíváme léto k odpočinku, slunění, koupačkám a pití oblíbených nápojů, tak českou reprezentaci čekal letní dril na soustředění. Více o tom již Roman Dalecký.

V pátek 19.6. zahájili slopestyloví reprezentační lyžaři letní přípravu soustředěním zaměřeném na nabírání fyzické kondice v krásném hotelu v Lázních Bělehrad nedaleko Jičína. Díky paní Ferbrové, která nám zajistila luxusní pobyt v areálu Tree of Life v Lázních Bělohrad, jsme mohli zahájit letní přípravu. Soustředění jsme zaměřili na nabírání fyzičky na letní trénink skoků do vody a molitanu.

Přítomni byli oba trenéři – Roman DaleckýMichal Peč, členové SCM Honza Ferbr, Radek Palkoska, Tomáš Peč a členové RDA Šimon BartíkDan Hanka. Bohužel přípravu s námi nezahájil Pepe Kalenský,  Eobin Holub, kteří jsou po operaci kolene a  Mario Skála, který je v Norsku na brigádě. 

Trénink byl tří – čtyř fázový, zaměřený zejména na cyklistické výjezdy, kruhové tréninky, posilovnu, balanční cvičeníplavání. Hlavním cílem bylo zlepšení fyzické kondice, ukázat věci, které by kluci měli dělat i v rácmi individuálního tréninku skoro po celý rok a omezit tak možnost potenciálního zranění.

Vše probíhalo podle plánu a kluci makali, seč jim síly stačily. Nastupujeme do letní přípravy s dobrým fyzickým základem, který zužitkujeme při dalších akcích – soustředěních v Jumparku, MlékojedechŠtítech. Na konci srpna nás čeká první výjezd na sníh do Saas Fee, kde odstartujeme zimní sezonu. Držte palce na závody, letos nás čeká kvalifikace na OH mládeže v Lillehameru, EvropskéSvětové poháry, které budou stěžejní pro zajištění kvót na olympijskou kvalifikaci. S dalšími novinkami se budeme hlásit co nevidět. Užívejte léto! 

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!