Line Girlie Camp Vol. 2

Freeski sezona je v plném proudu a s ní i období campů. Stejně jako loni přišel i letos na řadu jediný only girl freeski camp v Čechách LINE FREESKI GIRLIE CAMP vol. 2. Po loňských zkušenostech s počasím na Neklidu jsme celou akci přesunuli do resortu Čihalka v Orlických horách a tohle rozhodnutí se nám rozhodně vyplatilo.

Počasí na Čihalce vyšlo až na jeden den skvěle a bábovky mohly jezdit v naprosto skvěle upraveném parku od neděle do soboty a to včetně dvou večerních sessions. Pokud říkám skvěle upraveném parku, pak myslím 2x denně přejeté dopady rolbou a upravené nájezdy a dopady railů kdykoliv to bylo třeba. Překážky nám šejprs banda upravovala denně podle našeho přání a jak jsme se všichni shodli, další camp bude už jen na Čihalce.

Holek se letos sešlo nebo spíš vystřídalo celkem 12 a to snad ze všech resortů a koutů celé republiky. Co se skills týče, byla tu bandička od úplných začátečnic až po holčiny, co jezdí už nějakým pátkem a nemají z railů a skoků žádný respekt. Mohlo by se zdát, že takhle rozdílná grupa nemůže jezdit pospolu, ale během necelých 2 dní se všechny odvážily na bednové raily (rainbow, bedna a lámačka) a většina zkoušela i hodně vyspídovanou trubku nebo 3m dvoutrubku. Když už jsme měli hoblování želez dost, zejména kvůli nedostatku „prdeláčů“ a koučové nechtěli dál poslouchat srdceryvné stěžování si na fialové zadky :), šlo se skákat. Setup skoků byl naprosto skvělý pro všechny. Lajnu tvořily 3 po sobě jdoucí skoky 2m, 4m a 8m s tím, že poslední šel skákat i do transféru. Lajna byla zakončená spodním cca 3m wallridem s bednou navrchu. 

No a jak celý camp dopadl ? Podle mě to holky strašnězabily. Všechny byly schopné grindovat na duze a bedně. Všechny daly celý setup skoků. Z jibbingu bych vypíchl zejména Hanku, Terku, Peťku a Markétu. Jejich levl ježdění se dostal do úrovně bs Swichup, bs 27 out, 36 na bedně a duze nebo lipslide do swich na speed trubce. Skoky opanovala Markéta s Hankou se sw 1, left 1, 36 na všech skocích a celou škálou rovňásků od nose, critical, sefety. Ostatní bábovky si troufly na 1 na prvních 2 platformách, safety, nose, mute, shifty, truckdriver, japan. Hodně zábavný byl i wallride, kde padaly celkem hodnoty a o 18 na úrovni bedny nebyla nouze.

Závěrem bych snad jen dodal, že jak to bábovky zabíjely v parku, tak to večer rozjížděly na afterparty. Místní partička kolem nich kroužila jak mlsní kocouři, ale nakonec to stejně dopadlo všelijak včetně poblitých postelí :). Krom žaludků na vodě bohužel letos bylo i několik zranění (natažené a natržené kolenní vazy, kašlíček, rýbička, paleček a naražená kostrč) a tak nezbývá jen popřát velmi brzké uzdravení ještě do téhle sezony a improve your skills and style nejen v parku, ale i v posilce.
Tak snad příští roku u vol. 3 znova na Čihalce, díky vám bábovky za skvělej tejden, nesmírné díky nejlepší šejprs bandě v ČR SNPNX, hlavně tobě Krysáku a v neposlední řadě lidem, bez kterých by kemp vůbec nebyl – LINE, www.esatna.cz, STYX, Ride, www.levnelyze.cz, FullTilt, www.freeride.cz (Milis, Maty a Babet), časopisu FREESKI, externím koučerům Roman Dalecký (Vehicle, Choc) a Stekloušovi (Line, Ride, FullTilt) a v neposlední řadě za přísun energie od RedBull.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...