Molltalský ledovec – Summer Trip 2018

Rozhodli jsme se strávit víkend v údolí řeky Moll a tím se nám naskytly možnosti vyzkoušet více zábavy najednou.

Celé údolí přímo vybízí k tomu jít lyžovat na ledovec, cože je tak na dopoledne, odpoledne je to spíš na vodní lyže. Ale dopoledne je ježdění super. Po lyžování opět do samoobslužné restaurace s parádním výhledem přímo na led a upravenou sjezdovku. Lidí bylo tento víkend opravdu pomálu, takže ježdění bylo i po třech hodinách stále bez velkých ploten a hromad nahrnutého sněhu. Za mě palec nahoru…. Vloni bylo podle mě lidí tak 4x více.

Odpoledne se dá pak zajít do Flattachu přes silnici na RaggaSlucht, je to výlet po dřevěných lávkách podél potoka, který je zaříznutý hluboko v tomto údolíčku. Tvrdili, že je to na pevnou obuv, ale šlo to i v sandálích s lepší podrážkou. Ale bylo sucho, za mokra to bude asi větší zábava…

Tím ale zábava v tomto údolí stále nekončí, měli jsme sebou deblkajak, takže se dá díky elektrárně svézt i v plném létě na vodě, jen to chce chytit vodu, která teče cca od desíti ráno do dvanácti a pak cca od pěti dál. Buďto s vlastní výbavou, nebo je zde několik půjčoven i s guidy.

Dojet můžete z Flattachu kde je slalomová trať až do UnterKolbnitz, kde je kemp vedený českými guidy a lidmi z vodáckého oddílu. (řízek+hranolky = cca7e) a tečený pivko je taky český :-)

Další den jsme přejeli autovlakem z Mallnitz přes údolí na druhou stranu do Bad Gasteinu, kde jsme se vymáchli v termálech abychom trochu odpočívali po plném programu v Molltalském údolí. Cesta zpátky je pak cca 6 hodin, ale za ty možnosti a zábavu to rozhodně stojí.

Aby se nám cesta trošku rozložila, stavili jsme se u (kajakářské) vysedačky z Koppentraunu na lehkou ferrátku, která je ideální pro první seznámení. Má cca B ale jsou tam dva přechody cca 5-​15m po lanech (mostek). Je to tak na půl hodinky až hodinku, když trefíte nástup a né cvičné lano které končí po cca 30ti metrech :D.

Prostě i v létě se dá v tomto údolí a cestou tam i zpět příjemně zabavit. Nicméně, už aby kydalo, když se člověk dívá ven na teploměr, kde je 36 stupňů

SKOL, za SnowPigs sesmolil Ivoš

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...