Moreboards Stubai Premiere

Opening na Stubai je minulostí. My byli přímo na místě, a tak zde máte naše tyrolské dojmy.

Tak. Hintertux máme úspěšně za sebou. Kaunertal jsme letos vynechali. Takže z velké podzimní openingové trojky nám již chybí jen Stubai. A právě ta rozbalila svůj opening uplynulý víkend pod tradičním názvem Moreboards Stubai Premiere. No a protože jsme samozřejmě nelenili, tak jsme nastartovali naši rozdrkotanou Fabii a vyrazili vstříc Tyrolsko. Čtvrteční večer naši káru zaplnilo klasické FR duo ve složení reportér/​rider Maty Vránek, dvorní fotograf Lukyn Wagneter a k nim se tentokrát nově připojil mlaďoch Petr Suchý3 Guys Productions, aby pro vás připravil konečně taky několik pohyblivých obrázků.

Po náročné noční cestě, kde nás v bdělém módu udržoval pouze Big Shock jsme s grácií dorazili do Stubaitalského údolí. Hned po ránu jsme věděli, že den bude mít koule. Zatímco hintertuxovská obloha připomínala avataří zadnici na Stubai mi to spíše evokovalo šmoulí  kyčle. Prostě zkrátka a jednoduše bylo úplně vymeteno, takže bez vytáček hurá na kopec. Musim se hned na začátku přiznat, že se v pátek stalo něco zcela neočekávaného. Vzhledem k tomu, že jsme den předtím nepodstoupili žádnou párty rychtu, tak jsme byli v parku úplně první! Holt všechno je jednou poprvé.

Park setup:

Místní Moreboards Stubai Zoo na opening nachystali opravdovou parkovou laskominu. Park byl fakt natřískaném a složitej, ale že jste to vy, tak se vám ho pokusím poctivě popsat. Hlavní dominantou parku jsou tři kopny prolajny, které jsou sice lehce menší než na Hitru ovšem tvarem jako ze snowparkové encyklopedie. Po třech kickerech následuje největší jib parku aka vysoká plynovka. Za ní se pak ještě tetelí dvě platformy jibů. Na první je tlustej double kinkc-​rail a na druhé si lebedí speed boxspeed rail. Toť hlavní lajna. Samozřejmě to není vše. Vedle prolajny je pak další lajnička s dvěma menšími skokyfunboxem, na kterém je bonkovací varle (čti koule). No a za ním se ještě schovává malinkatej roztomilej corner.

Furt park setup:

Jenže! To pořád není furt všechno. Další lajna nese přívlastek jibovací s skrývá na začátek jednu spešl překážku. Rail ve tvaru písmena L, kde přes trubku která je kolmo ke svahu je lehký transfer, který vás vyšle na další speed. Chápete? Já fakt nevim jak to popsat. Noo každopádně za tímto mutantem je Volcom znak jib a pak další tlustej doublekink. A myslíte si že je to teď vše? Prdlajz! Protože přes sjezdovku u parku se nachází ještě jeden zcela druhý malý parčík, kde jsou čtyři malé spiny a čtyři za sebou postavené boxy (rovnej, kink box, rainbowbox a další kink). Uf! Tak teď už to je fakt vše. Celá Morebaords Stubai Zoo je prostě megagigahypermaxi.

Shreding:

Co se týká riderské skvadry, tak to snad nemá cenu ani nakusovat. Čech byl jen jeden a to moje maličkost. Nicméně díky kvalitnější účasti CZ boarďáku jsme se na svahu nakonec přece jen neztratili. Z cizáků se v parku pak pohybovalo několik zajímavých jmen jako Freeski crew members Flo Geyer či Raphael Schweiger. Nechyběl ani Andri Ambühl nebo německo-​američan Cory Hodges nebo Roy Kittler. Tentokrát měla baorďácká obec fakt navrh. A to i díky funny kontestu SSSK, kde se například představil i známí Halldor Helgason. Naše česká partička si tak v poklidu pořizovala foto a video materiál, zatímco domácí rideři se tlačili na Skullcandy Trick Session, která se sice jela příjemnou formou cash for tricks, nicméně fronta u překážky již tak příjemná nebyla. Drželi jsme se tak hesla: „Pohoda first“. Kromě samozřejmě vymazleného ježdění opening nabízel další vychytávky. Mohli jste si v Brandsaloonu pujčit nové ski od několika světových značek nebo se vylepšit v natáčení videí při Nike 6.0 Video Contestu. Zkrátka bylo toho fakt hodně a parádní počasí jenom dokreslovalo fakt vydařenej opening.

Mejdanství:

No a co by to bylo za opening, kdyby se to všechno večer pořádně nespláchlo nejednou sklenkou plnou alkoholu. Na Stubai na nás čekali hned dvě párty. Tu první jsme jen tak lehce okoštovali, protože jsme přece jenom nebyli po cestě úplně fresh. Nicméně i po Forum Warm-​Up Party jsme si do pokoje donesli lehkou opičku. To hlavní šílenství, maglajzství a bláznění pak propuklo v sobotu. Na programu totiž byla Skullcandy Opening Party. Dělat mejdany v suchu už je celkem ohraný, takže tohleto začínalo pěkně v bazénu, kde bych opravdu nechtěl dělat sekuriťáka. Ona kombinace alkohol + bazén + skieři a boarďáci + dodržování pár pravidel nemůže dopadnou růžově. Vše pak vyvrcholilo ve Freizeitzentrumu, kde nevím, co kdo dal deejayům do pití nebo čím se sjeli, nicméně jeden hrál v latex kostýmu, druhej měl jen tygrovaný trenky a třetího si fakt už nepamatuju...Co si budem povídat jeli jsme až do ranních hodin, tak jak Češi umí. Párty za velkej (opitej) plus bod.

Jak teda Morebaords Stubai Premiere dopadla? No nebudu se bránit superlativům. Park parádní, počasí parádní, párty parádní. Zkrátka až moc P najednou! Jesi se rozhodujete mezi Hintrem a Stubaí tak za sebe doporučuju Stubai. Tři skoky najednou a kvalitní jib základna vám určitě nahodí úsměv na tvář. Naše FR crew si to užila znamenitě a nerozházeli nás ani německý benga, který nám prolezli celý auto jesi náhodou nejsme dealeři marie a jany. Nic jsme neměli. Aspoň nic o čem jsme věděli. Za rok už koukejte dorazit, protože sedět doma je minimálně trestný. Top opening…

Na poctivou fotogalerku od Lukyna Wagnetera stejně jako na video se můžete těšit v následujících dnech.

Na závěr samozřejmě poděkování. Takže thank to Pia Schroeter & Stubai Gletcher & Moreboards Stubai Zoo.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...