Moreboards Stubai Premiere 2014

Přestože, že sníh byl nedostatkové zboží, tak se naše redakce vydala na letošní Moreboards Stubai Premiere!! Tady jsou naše dojmy!

Lehká hádanka na začátek. Deset snowboardistů a Vránek… Co to je?! Ano, správně, letošní opening ledovce Stubai alias Moreboards Stubai Premiere! Přesně v takovémhle složení totiž česká posádka vyrazila směr rakouské Alpy. Cejtil jsem se sice trochu jako Ray Koranteng na srazu albínů, ale což… Na začátek určitě nesmíme zapomenout pochválit automobilku Subaru, která nám půjčila na otestování zbrusu novou káru vymazlený combík Subaru Outback, kteá byla vychytaná do detailu a ze začátku jsme koukali na všechny vymoženosti jak kněz na kondom, ale bylo to jen otázkou několika prvních kilometrů a dovezla nás královsky, jiné auto už na hory nechceme, škoda, že ten metr sněhu nenapdl o týden dříve, ani bychom nepotřebovali vleky :-)

Všichni věděli, jaká sněhová skutečnost nás čeká! Někdo prostě nepovolil dávkovače sněhu a dá se říci, že celé Alpy se spíše hodili pro hostinu kamenožroutů… Všude hnědo, šutry! Když jsme dorazili na kopec, vypadalo to, že budem potřebovat google, abychom nějaký ten sníh vůbec našli, ale neštěstí pár zbytků tam ostalo. Jak bylo avizováno, park byl kompletně zavřený. Celá sranda se tak přesunula k zastávce lanovky Eisgrat, kde vyrostl hodně slušný Brandsaloon s prezentací snb a ski firem, kde jste mohli jako vždy očíhnout nové věci na zimu a samozřejmě si je zdarma vyzkoušet.

Parta ze Stubai Zoo se z minima snažila vytřískatt maximum… Nakonec postavila sedm railů na šlapačku… Nejdelší překážka byla bedna do speed railu, nechyběl ani klasický streetvroubkatá roura, menší speed plynovka, vystřelovák a tradiční rovná bedýnka nebo zetkoAdidas lámačka. Hodilo by se sem rčení „ I s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo“… Když to vemem kolem a kolem, člověk byl na sněhu, počasí sobotu a neděli naštěstí taky hrálo do noty, takže z lidí vyzařovala celou dobu pozitivní energie a to bylo jen dobře!

I přes sněhové neduhy se v parku ukázaly celkem známé tváře, takže se tu a tam vyrojil hodně zajímavý trik. První shreděníčko na Stubaii si třeba nenechal ujít Dennis Ranalter, Flo Geyer, Viktor Moosman a pak hlavně Lisa Zimmermann, která dokazovala, že na railech strčí do kapsy 99% přítomnýjch chalanů. Hlavní DC Jib Battle nebo Nikita Girl Camp byl určen pouze jednoprkýnkářům, ale nechyběl třeba cash for tricks, kde mohli svoje top věci tasit všichni a za nějakou tu vraždu dostat pár euráčů. My sice eura spíš max utratili, místo vyhráli, ale to je vedlejší…

Ke každýmu openingu samozřejmě patří večerní dospělá zábava a tady jako vždy dopadla na jedničku… Počasí to neovlivní, takže i kdyby venku pršeli nahatí rabíni, bylo by to fuk! Tohle je naše disciplína a opět jsme potvrdili roli favoritů. Páteční večer pří setu Drunken Masters jsme bez debat ovládli.. Škoda, že cash for trick nebo dance se večer nejelo… Myslim, že všechna éčka by šlA do českÝch kapes… Hlavní sobotní mejdan pak ve Freizeitzentru lehce zčernal při rapu Afroba, aby pak dílo zkázy dokonali Die Boys nebo Deluxe Soundsystem… Mejdan byl prostě fakt deluxe… Každý zná…

Nemá cenu si mazat med ani jiný včelí výměšky kolem huby… Díky sněhové stávce Moreboards Stubai Premiere nemohl být silný jako minulé ročníky. Lidi a i my se ale očividně bavili a to je hlavní!! Teď už jen objednat pořádnou porci sněhu a všechno bude jak má… Určitě ale pořád platí: „Lepší ošklivý den na horách než hezký v práci…“ Stubai má otevřeno!!

Video si připravil Petr Suchý z 3 Guys Production:

Na závěr patří dík ještě jednou díky Subaru za zapůjčený Outback, který nám zkrátil cestu na minimum a SandřeMoreboards Stubai Zoo za permice.

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...