Obergurgl-Hochgurgl Trip

Parta SnowPigs tentokrát vyrazila za prašanem do resortu Obergurgl-Hochgurgl! Tady jsou jejich dojmy i s videem!

Hochgurgl-​Obergurgl je středisko, lehce ve stínu známějšího a jen o několik kilometrů v údolí Otztal níže položeného Söldenu, který je zkrátka více na očích. I tam se dá jezdit, viz náš report cca 3 týdny zpět (report najdeš tady).

Západně orientované svahy se zdvihají až do výšky 3000m nad mořem, a to už je záruka solidních sněhových podmínek. 110km sjezdovek je dobrá porce. Freeridové terény naleznete v těsné blízkosti lanovek ale i po nějakém šlapání nebo traverzu v údolích KonigstallFerwalltal.

Naše skupinka začala v sobotu pátrání po prašanu na levé straně střediska Hochgurgl, okolo kotvy Kirchenkarlift, a byli jsme nečekaně úspěšní. A to i přes to, že od posledního sněžení uběhlo pár dní, našli jsme mnohé pláně netknuté. Cestou je i pár skalek na dropování…

Další směr bylo oblíbené údolí Konigstal, to je dosažitelné z horní stanice sedačky Wurmkogel II nedlouhým traverzem. Sníh zde byl trochu ubytý větrem, ale základ byl tvrdý sníh a na něm cca 25cm nového prašanu, i když trochu přemrzlého. Potíže nastaly při opouštění údolí, kdy nám v letošní teplé zimě chyběl sníh pod lyže a snowboardy při dojezdu do Obergulglu na spodní stanici lanovky Festkogelbahn.

Jak tedy bylo napsáno, základ tam je a slibované sypání v tomto týdnu slibuje dobré ježdění na příští víkend. Ježdění je aktuální i teď, po tom novém spadu cca 20cm bude super. Krom toho zapadají i věci, které jsou dostupné z lana. Takže na víkend dobrý volba :) .

Za SnowPigs TomíkIvoš

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...