One Day in Paprsek

One day in Paprsek je za námi. Štestíčko nám tentokrát nešlo moc naproti, ale nakonec jsme to nevzdali. Jukni na report a dozvíš se víc!

Po úspěšných krkonošských zastávkách na Benecku a Kebrláku se naše pohodová a nenáročná tour One Day in…určena všem freeskierům bez jediného rozdílu přesunula minulou neděli do Olomouckého kraje a to přesněji do střediska Paprsek, kde se nachází jeden z našich nejlepších parků Snowboard Zezula park Paprsek. No a že osudy freeskierských dobrodružství nemusí být pokaždé sladké jak cumel jsme se přesvědčili na vlastní kůži…

Neděli jsme tentokrát zvolili z naprosto jednoznačného důvodu. V sobotu vrcholila největší česká freeski seance alias O´Neill Soldiers. Nedělní ráno nám překvapivě žádné větší starosti nepřekvapilo po závěrečné párty a dle harmonogramu startujeme naše rozhrkaná vozítka. Cesta se line, vine, klikatí, rádio tluče beaty na plný volume, takže to vypadá, že vše dopadne tak jak si přejeme. Když však dorážíme již nadosah Paprsku dostavuje se orientační šotek nebo-​li chcete navigátorské zatmění. Místo abychom vyrazili k dolní stanici lanovky vesele začneme stoupat cestou, kde by měl se stoupáním problém i Rakoncaj se všema svýma cepínama. Fábie heká, řetězy nemáme, led nás dostává na lopatky. Jako naschvál nás navíc blokují další auta zespodu, protože cesta je malá i pro menší model Velorexu. Nemůžem nahoru ani dolu. Takže bez nějakých dalších debat prostě doráží s ostudným zpožděním…

Když s konečně vše vyklidní může se začít s nápravou dne. Na Parsek doraží tři testovací stanice. Nechybí klasicky kluci ze snowpanic.cz, kteří nabízí modely od CoreUPTu. Stejně jako freeskieři i všichni ostatní si mohou odzkoušet také české OXskis a nechybí ani pražský shop Ridentity a jejich poctivá nabídka Salomonů všech možných velikostí a tvarů. Ten kdo nemá energii se může posílit nejedním Big Shockem. No a stejně jako na minulých zastávkách nechybí KoudyVopice Procuctions, který tentokrát musí plnit i funkci fotografa.

Co na Parsku opravdu více než potěšilo byl místní park. První naše reakce byla jasná: „Amerika!“. Fil Taraba a spol zde opravdu vyšvihly prvotřídní masterpeace, který musel zahřát u srdíčka každého, kdo dorazil. Koneckonců posuďte sami. Odpálíte to bedýnkou, dále street rail. Dvě platformy skoků s celkem čtyřmi různými odrazy. Další jibplatorma má na výběr hned čtyři kousky! Dablkink bednu, dablkink rail, plynovkutlustej vytřelovák. Zdaleka tím nekončíme. Dále je na výběr buď piknikáč nebo rovnej rail. Pokud ještě nemáte dost dále se tetelí rainbowspeed rail. Furt málo? Následuje bonkovácí platforma po ní box lámačka nebo vlna bedna. Uff! Člověk už skoro nemůže ale nekončí to! Ještě tam najdete dva malé skůčky za sebou, další jib sekci, jednu bonk platformu pak kinkbox no a na závěr wallride! Ano, počítáte dobře v jízdě dáte ňákejch třináct, čtrnáct překážek! Big!

I přes naše nemilé zdržení se v parku sešla početná parta freeskierů, která doufejme si aspoň zkrácený den užívala. Počasí naštěstí bylo z rodu jarních, takže šlo bez problémů shredit pouze v mikině. Třeba já to dal i bez rukavic. Paprsek tak né, že bych doporučil, ale přímo nakázal, aby si tam každý freeskier zajel, protože parta tam je pohodová a park vás zaměstná na tak dlouho, že večer nebudete vědět čí jste. Určitě se tam vrátíme na jejich jarní PaprsekFruhlingSpass, a to už určitě dorazíme včas!

Neděle nám tak opět ukázala, že prostě člověk je jen člověk a občas se může zmýlit. Všem ranním ptáčatům, kteří už od rána brouzdali park tak posíláme omluvu. I přesto doufáme, že jste si den užili, odzkoušeli si třeba nové lyže  a užily nějakou tu srandu. My dáváme Paprsku pět z pěti a na konci března se zas uvidíme. 

A nezapomeňte na naši poslední zastávku na One Day in Klínovec, která je připravena na 17.března. See ya!

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!