Orage Masters IX. : Rumble at Retallack

Legendární Orage Master s pořadovým číslem devět se letos přesunuly do resortu Retallack a cíl byl jasnej: absolutní zábava!

Kultovní Oraga Masters se loni po dvou letech vrátili a letos pokračovaly na přelomu března a dubna v evoluci. Jakej jinej kontest se tituluje jako anti-​závod?! Žádnej! Po loňským šíleným ročníku v Sun Valley prej středisko další ročník už nechtělo. WTF?! Asi moc metál. Letos zapomeňte na park! Orage Masters IX. totiž zamířily do resortu Retallack, kde se vrhly do prašanu! Zapomeňte na tradiční závod! Srandametr bude ukazovat maximální hodnoty! Otevři si nejednoho pivsona! Tohle jsou nový Orage Masters! Zábava na entou!

Stejně jako minulý ročníky i letos si to proti sobě rozdaly týmu. Byly ale pouze dva. Jako kapitánky byly zvolený jediný dvě buchty a to Tatum MonodLexi Dupont. Jak si holky vybraly svoje spolubojovníky? Jednoduše. Kudlou házeli na terč s bálonkama. Když jeden zasáhly ukázal se hnusnej xicht ridera, kterej skončil v jejich grupě. Jako vždycky nechyběly peprný kostýmu. Letos se proti sobě tak utkali superhrdinové a piráti! Superhrdinové nakonec měly sestavu: Lexi Dupont, Duncan Adams, Alexis Godbout, Joe SchusterParker White. Pirátská posádka pak vypadala takhle: Tatum  Monod, Banks Gilberti, Chris Logan, Wiley MillerTanner Rainville.

Na programu byly celkem tři dny, kde kromě freeski úkolů bylo i plno dalších kravinek a soutěží od házení nožema až po golf či básnictví. Jo, fantazii se meze nekladou! Tohle jsou zkrátka Orage Masters! Za každej jste získával tým určitém počet bodů, kterejm se říkala flamingo points. Ty se navíc mohly sázet a provádět s nima další čachry. Místama složitější než najít vegetariánovi sváču v řeznictví. Prostě se hrálo o body. Tečka… 

První den byl hlavní freeski úkol ThrowdownHollywood Ridge. Spočívalo to v natočení co nejlepšího videa. O lepším kousku pak rozhodli hlasující diváci na netu. Kromě tohohle pak mimo prašan se děly libůstky jako Chinese Downhill, srandy s nožem aka Masters of Steel Knife Throwing Contest nebo Red Bull Ball Hockey Tournament. První den piráti jasně superhrdinům natrhli kaďák. Skóre bylo totiž bylo 13-​0!

Hollywood Ridge edit pirátů:

Hollywood Ridge edit superhrdinů:

Netradiční souboje byly na programu i další den. První úkol byl naštěstí na sněhu a nesl název Figure 8-​1-​8. Vo co šlo? Kompletní tým vyrazil společně a mohl se vyřádit jak chtěl. Hodnotila se kreativita, synchronizace a načasování. Prostor pro plno blbin. I k druhýmu rozkazu dne byly potřeba lyže. Backcountry Booter Shootout. Ty co hádaj, že pude o backcountry polety maj malý bezvýznamný plus! Šlo se lítat! Triků padalo kvantum. 

Hodně vidět byl P-​White se switch 540, switch 720 a double bekem a fróněm. Chris Logan vypráskl cork 1080 blunt, Wiley Miller třeba switch bekoAlexis Godbout zas tasil macatej dub flatspin. Pozdau nebyly ani holky a Tatum vyplodila obří beko. Poslední akcí na sněhu pak byl GT Jump Off. Aby se ukázala jak sou na tom s poetikou po ježdění následoval třeba básnickej battle a stejně jako první den nemohla chybět Apres Ski Challenge a taky soutěž GNAR k uctění Shane McConkeye.. Po druhým dni vedli piráti 26-​10 před superhrdiny!

Poslední den se v programu vyhřívalo už jen vyhlášení výsledků, kam s museli započítat body z internetovejch hlasování a podobně. Krom top videa, se třeba taky hlasovalo o nejlepší fotky na Instagramu a podobně. Bylo toho prostě strašně moc. Takže po celkovým součtu tak nakonec piráti porazili superhrdiny výsledkem 55 - 27 a ukořistili šek na 10000 USD. Pak už se jen mohla rozjet masivní párty. Ono vlastně celý tři dny byly tak trochu trochu v párty módu. Tohle jsou prostě Orage Masters IX! Freeski anti-​závod se vším všudy! Čistá zabava!! 

Foto by Orage

Další zajímavé články

Rychlovka "Homeruns" s Markusem Ederem

Markus Eder se nám připomíná backcountry jednohubkou "Homeruns"...

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...