Pohodový B&E Invitational 2015

Zapomeň na nějaká vyhrocený závody a podobně! Dvojka Phil Casabon a Henrik Harlaut opět po roce připavila jednu z nejpohodovejších akcí zimy!

Sezóna je závodama doslova prošpikovaná jak prase na rožni! Kdo by chtěl stihnout všechno musel by se asi minimálně rozčtvrtit. Prostě samej hrot, jedna, dvě jízdy, dably, triply, na led, na hlavu pojď! Občas to až působí, že se zapomíná, že freeskiing je taky hlavně o pohodě s kámošem na horách. Pojezdit, pozevlit a prostě si užít na pohoda den. Přesně tahle pohoda čiší z B&E Invitational, pod kterým je podepsaný oblíbený duo štylařů Phil CasabonHenrik Harlaut alias B-​dogE-​dollo! Ty si do francouzskýho resortu Les Arcs už podrýho pozvali svoje (nejen) freeski kámoše a zase předvedli jednu z nejuvolněnějších akcí zimy…

Celý to spíš vypadá jako kdyby si kluci ráno dali špíčka velikot XXL a vyrazili jen tak nezávazně shredit… zábava až na první místě. Co už tahle akce měla loni unikátní a letos to ještě pozvedla do vyšších výšin je určitě setup. Žádný přehnaný třicetimetrový kickery a podobný strašidelný vobludy. Tohle vlastně nebyl ani snowpark, ale spíš skatepark. Přesně tak! Samí copingy, plno transférů a gapíků, občas nějakej ten railík a wallride. Hodně osobitej park, kterej ale na tuhle akci sedl jako ponožky v sandálech k českýmu důchodci..

Koneckonců jukni na edit jak se park stavěl:

Šéfovská dvojka B-​dogE-​dollo, kterej se konečně vrátil po brutálním crashy na X Games, kdy do záporných hodnot poslal svoje rameno, pozvali do Francie celkem dvacet čtyři jezdů a skvadra to byla hodně pestrá a zajímavá. Od současných zabijáků přes shreďáky a lidi, který hlavně točej videa a edity až po několik starších pardálů, který jsme dlouho nikde neviděli. Smůlu měl nakonec pouze Simon Ericsson, kterej musel kvůli zranění poslat áčko a celou akci bohužel díky vytíženýmu programu musel taky oželit legendární Candide Thovex. Škoda. Nahradili je domácí Leo Taillefer a celkem neznámý Pierre Rougeot. Jinak si tohle samozřejmě nikdo nenechal ujít…

Celý Invitational bylo rozděleno na několik sessions. Na výsledky a vítězství se tady, ale moc nehrálo. Riders si celou akci očividně užívali až to bylo do vočí bijící. I tak bylo k vidění kvantum zajímavejch triků a nakonec si jezdci mezi sebou vyhlásili ty nejlepší. Best styl nemohl vyhrát nikdo jiný, než nekorunovaný (teď už korunový) pán stylu Phil Casabon. Další štylová potvora Noah Albaladejo z Andorry ovládl Bes Trick za macatej transfer flatpsinem 450 do wallridu. Noah si pak odnesl i cenu za nejlepší celkový dojem aka Best Overall. Zkrátka nakonec neodešel ani druhej képo akce Henrik Harlaut, kterej vyhrál u publika (Public Choice Award). Mimochodem chtivých diváků se sešlo kolem 5000 hlav, což je určitě zajímavý číslo!

Po ježdění to chce pořádnou odměnu a protože E-​dollo je provařeném fanda Wutangů, tak si nemohl na koncik vybrat nikoho jiného, než jednoho člena „netopýrů“, kterým byl Masta Killa, kterýho doprovodila další známá postavička z freeski afterparties Kye Bamba.

B&E Invitational tak opět ukázalo tu správnou stranu mince freeskiingu. Člověk se má hlavně bavit s kámošema na horách. Atmošku na takovýhle akci žádný X Games a podobný šílenosti nikdy netrumfnou. Žádnej stres a hlavně si užívat! Za mě osobně palce nahoru a víc takovejch akcí. Kdyby měl do Ottova Naučného slovníku definovat freeskiing, tak jim tam pošlu odkaz přesně na tohle…. Peace!

B&E Invitational highlights video:

Web B&E Invitational tady.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...