SatisFaction Ski Camp

Máme tady poctivý report ze SatisFaction Ski Campu z Deštné. Kontroluj!

Kdo projížděl kalendář zimy 2011/​12, jednoduše zjistil, že letos nebyl v Česku jiný pure freeski camp. SFSC byl ve svém prvním ročníku sice v rozpuku, ale nastavil laťku zatraceně vysoko všem ostatním campům kolem, tak se pojďme podívat, o čem to bylo!

SFSC není jen tak easy camp kam přijedeš, někdo tě nakoučuje, dostaneš tričko od sponzora a jedeš domu. SFSC žije. Svým vlastním životem, svojí pohodou, svojí atmosférou, hecingem, partyies, svojí úrovní a hlavně neustálým děním, kdy nebyl čas na nudu. Vše začalo pohodovou nedělí, kdy riders pozvolna najížděli, začínali shredit parčík a dávali si přimrzlou pohodičku. Největším nešvarem campu bylo bezesporu počasí, které diktovalo teploty kolem -20. Přece jenom vždycky může být hůř. I na to ale byli organizátoři připraveni. 

Hlavní osobností, organizátorem, koučem, a současně jediným českým newschoolerem v Evropském teamu je Dan Hanka. Dan jezdí za švýcarskou značku FACTION SKIS, která bohatě podpořila SFSC a i díky ní si campeři mohli užít camp, jaký byl. A taky vyhrát dvoje lyže právě od FACTIONu. Nesmíme zapomenout taky na ostatní. Ondra Beneš, slaďouš českého freeskiingu a hlavně mnoha campy ostřílený kouč na správném místě. Tom Guziur, jeden z prvních českých freeskierů, kteří získávali úspěchy také v zahraničí a v současnosti hlavně freerider tělem i duší. Všichni tři jsou zásadní postavy české scény, což se každoročně potvrzuje na Špindl sessions. Tito tři tvořili jeho páteř. Fotografování měl v rukou fotograf O´Neill Soldiers Lukáš Wagneter a kameru a pomyslné nůžky třímal dvorní kameraman Redbullu Lucas Herman. Energii jim dodávali campeři, kterých se sjelo na první ročník velmi solidní počet. 

Nemohli jsme si přát lepší skupinu. Nebylo dne, kdy by nás něco nedostalo. Příjezd přiopilého Chrousta, aristokratičnost Nicolase, bezprostřednost pražáků, energetická nezničitelnost Mateje zo Slovenska, nebo provokativnost Wendy je jen namátkový výčet. Každý camper byl nezapomenutelný a dohromady s koučema, dokumentárním duem Lucas&Lukyn a holkou pro vše – Dejvem Pavlíčkem vznikl šílený stmelovací mix, který vyprodukoval perfektní partu pro každou špatnost! 

Klasický den se skládal z relativně dobrovolného budíčku na snídani, která vždy přišla vhod. Zkrátka vajíčka, párky, jogurty, salámky a sýry rozhodně sednou po večerní párty naprosto dokonale. Takto dobře naladěni jsme denně vyráželi kolem 9 ranní do snowparku, abychom progresili na 110%. Koučové nezklamali a jak pokročilejší kempeři, tak také naprostí začátečníci velice brzo odjížděli svoje první triky a rotace nebyly vyjímkou. Lehčí obídek se vždycky nějak pošustil. Ať už to byla klobáska nebo polévka, či grilovaný hermoš a steak. Odpoledne opět coaching a po čtvrté odpoledne návrat na Hotel Orlice. Po večeři videocoaching, rozdávání cen v celkové hodnotě 70 000Kč a pak videjko či párty. Kromě toho každý den bylo něco navíc. Viděli jsme nejnovější videa, zašli do tělocvičny na fotbálek a trampošku, měli voskovací workshop, a nebo třeba late night shooting. 

Tady musím smeknout před samotnými ridery, kdy poctivě nadopováni Redbully jezdili za tmy na nasvětlený skok a ještě potom hecovali session na 9m boxu. Možná to bude tou noční atmosférou, ale dokonce i v 11 večer byly k vidění nově odjeté triky. První točky na jibech si dal Martin Valeš, inovace Toma Hudce, který celý večer jezdil na testovacích FAT SKIS od Factionu jako na parkovkách, či Vítek Máchal, který jen kvůli kempu vyměnil snowboard za lyže a neskutečně zabíjel. To byly bonbonky na špicce kemperského progresu. Nejde opomenout ani nejmladšího účastníka, Patrika Johana, který nezůstal vůbec pozadu a naopak byl z těch, co byli vidět nejvíc jak na jibech tak na skocích. Například si odjel svého prvního protaženého backflipa na velkém skoku. Na třináct let moc pěkně!!! Faction už ho vede pod drobnohledem a těší se na jeho novinky. Kdo ví, třeba z něj brzo bude podporovaný rider. 

Večery se jely v pro někoho lehčím, pro jiné zase těžším party módu. Rohatě nás podpořil Jaegermeister a díky baranovi to odskákali všichni – v dobrém slova smyslu. Nikoho to ale nezastavilo a druhý den byli zase všichni v 9 v parku. 

Jako první večer začal losováním Dakine čepek pro každého campera, tak poslední skončil rozdáváním všeho, co „zbylo“ a nebylo toho málo. Helmy od Pro-​Tecu, trička a mikiny od FactionuIndielabels.cz, batůžky, bagy a rukavice od Dakinu, botky od Vansu a hlavně dvoje lyže. Sami coachové si rozhodli, že jedněmi podpoří nadšeného beginnera a druhé dostane jeden z pokročilejších riders. Na ty první se po shodě všech mohl těšit Honza Pisarovský, ale ty druhé byly opravdu oříšek. Skupinka pokročilejších riders totiž byla opravdu vyrovnaná. Nakonec je dostal Tomáš Hudec z Prahy za neuvěřitelnou tvořivost a inovace, které předváděl v parku jak na parkovkách tak na prašanovkách. Hrozně rádi bychom ty lyže dali i ostatním a ještě radši jim je dáme, až se zase za rok sejdeme. Vypadá to, že parta bude držet a rychle se rozrůstat. SFSC považujeme za hodně podařený campík a už teď se začíná chystat příští ročník, který, jak doufáme, bude ještě vymazlenější!!! 

SFSC 2012 is history!!! Let´s stay tuned for SFSC 2013!!! NIIICE GOOOGLES!!!

Chtěli bychom poděkovat jak camperům, kteří udělali camp takovým, jakým byl a také především sponzorům, bez nichž by kemp nemohl proběhnout:

FACTION SKIS
Fb page: ZDE
Dakine
Protec & Vans
Indielabels.cz

Media support: Freeride.cz, downdays.eu, studentskaleta.cz, freeskier.sk

Video od Lucase Hermana:

Další zajímavé články

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...

Laax nás zve na třetí epizodu The Crap Attack 2024

Pravidelná dávka shredu z Laaxu se hlásí ve třetím díle The Crap Attack...

Kontroluj první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...