Severák Schreeding

Jediný z mála jezditelných parků v tuto dobu je kousek od JBC. Parta bouzků z Jablonec city si vzala tento park pod krofky a celkem brzy připavili zajímavé překážky. Těď už je poměrně jasné, že to bude nejlepší jibbový park na severu Čech pro tuto sezónu.

Zatím sice není park připravený tak, aby se daly jezdit překážky v lajně, což je velké mínus, ale i tak se dá na Severáku kvalitně zablbnout. Většinou potkáte lokální crew z JBC a okolí. Jmenovitě pak bratři Skálovci, Michal Špalek, Maty, Milis a zbytek IMPSqaudu. O shaping se stará Mouka Moukovič a park určitě do Vánoc vymazlí jako nikdo jinej. Zatím je v parku duha, jeklojidní rail, dvě rovný bedýnky udělaný do A-​boxu s gapem, rovná houpací bedna, rail na butteru na skále, malej railik, killing c-​rail a nejluxusnější lámanná bedna. 

Před nedávnem se sjela i za nepříznivého počací kvalitní crew. Bros Skálovci, Špalda, Pospec, Olin, já a dalších pár bouzků na prkně. Nesmím pak zapomenout na Zuzanku a Káju, slavné to freeskijerky, které tam z nepochopitelného důvodu dorazily na prkně... . Budiž jim tento hřích prominut! Ten nahoře stejně vidí všechno. Tak nějak jsme drtili rovnou bedýnku, když tu se najednou z mlhy vynořil Honza "Joeyy " Kasl s jeho kanonem ... Bang Bang. Vysvlíkl se z výšlapu a vyndal ho. Všem se začaly zapalovat lejtka. Mário se Špaldou se neudrželi na uzdě - 450 na 270 ven z lámačky a další protoče a kolenovrty padaly jeden za druhým. 

Joeyy našteloval pořádný fleše, nandal fungl novýho rybáka a už to solil fotku za fotkou. Pořád klukům domlouval, ať se uklidní a zapózujou na fotečku, ale nemělo to smysl. Pospec se sice snažil udržet grab do 270 do dizastru co nejdýl, ale Joyy stejně prskal jak vzteklá turbo fretka. Každej zajel bednu dostkrát a pak se šlo na čaj a sušenku. 

Neposedný šejper Špalda byl první ready a chopil se lopatky. Výborně šejpnul náskok na lámanou bednu. Bohužel nedomyslel, že se asi tak půl hodiny připravoval jeden SNB rider na dizaster boardslide. Špalda s úsměvem zahodil lopatu do dopadu. Pro ní pomalu šel Mário a rozjímal. Najednou se nad ním objevil připravený SNB rider na disaster. Nečekal nakopnutější odraz ala Špalda.Větší Hello za ten den nepadlo. Profesionální tester kliček na vokýnka se zrodil. Marnost. Hlava, bedna, koleno, lopata, hlína. Bylo mi ho upřímně líto. Chvíli mu trvalo, než nahodil systém a zmizel v mlze.

Pan zewl se mezi nás pomalu začínal vkrádat, ale neposedný Špalda furt něco vymejšlel. Nakonec jsme já a Špalda upravili skalku. Zkoušeli jsme spoustu kravinek. Handplanty, tail pressy a přeskoky. Dalo se toho vymyslet celkem dost. Nakonec jsme vymysleli ještě totální zhovadilost. Skoky do stromu. Chyběl nám sice dopad, ale tak sranda musí bejt. Inscenace na fotky vypadaly zajímavě, ale ve finále to byla spíš komédie. 

Naštěstí už bylo dostatečně pozdě a my už nemohli vymejšlet další zhovadilosti. Vyjeli sme směr domov s pocitem, že i za tak zoufalého počasí se dá tvořit.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...