Soldiers Freeski Camps 2018

V roce 2018 se pod hlavičkou Soldiers, největšího freeski závodu ve střední Evropě s domovem v Deštném v Orlických horách, odehrálo něco zcela nového – Soldiers Freeski Camps, kempy pro mladé lyžaře všech věkových i výkonnostních kategorií. Cílem kempů bylo probudit lásku k freeskiingu v lyžařích, které už nudí jezdit obloučky.

Zázemí globálního závodu Soldiers poskytuje účastníkům možnost posbírat zkušenosti od těch nejlepších mezinárodních jezdců. Vybraní tři se na týden proměnili v kouče a s kempery trávili čas na sjezdovkách v Deštném v Orlických horách.

Jako kouči působili nejúspěšnější český profesionální freeskier Daniel Hanka, trenér Akademie freestylového lyžováni Pepe Kalenský a v neposlední řadě zahraniční jezdec a stylař z Finska Antti Ollila. Koučování neprobíhalo pouze přes den na kopci, každý večer se konal videokoučing, během kterého byly kemperům jednotlivé triky a styly vysvětlovány. Pepé Kalenský: ,,Kemp byl naprosto skvělej, já jsem si ho užil na maximum a doufám že i děcka. Všichni měli neuvěřitelný progress a já už se těším na další rok.” 

Kemp měl za cíl nejen probudit v lyžařích lásku k freeskiingu, ale taky jim pomoct si zlepšit angličtinu pomocí konverzace nebo připravených podkladů v angličtině. Neméně podstatným úkolem bylo obeznámit se s prostředím na kopci a správnou péčí o své tělo a lyže prostřednictvím různých workshopů a doprovodného programu. Účastníci kempu měli možnost si vyzkoušet cviky od fyzioterapeuta jezdců z Red Bullu nebo se naučit, jak se správně voskují lyže. Profesionál horské služby připravil přednášku o bezpečnosti a chování v horském terénu. 

V rámci nabitého programu byla také možnost zahrát si fotbal v tělocvičně nebo se uvolnit v bazénu a sauně. Předposlední večer se nesl ve znamení night shootingu, při němž bylo k dispozici i speciální auto Red Bull Saurus. Nadšené lyžaře nezastavil ani občasný déšť – vyrobili si pláštěnky z pytlů, aby mohli v lyžování pokračovat dál. Jirka Žardecký, kemper: ,,Kemp byl naprosto boží! Heslo kempu: Nestěžuj si na počasí, buď rád že máš vůbec sníh.'' Za snahu, pokrok nebo odvahu byli kempeři během kempu odměňování věcnými cenami od sponzorů. V rámci vyhodnocení kempu byli oceněni novými lyžemi Faction. Lyže obdrželi za starší kluky Martin Gábrle, za holky Petra Kohoutová a za děti Eliasz Kiszka.

Video ze Soldiers Freeski Campů:

#passionoverskills
#freeyourskiing #freeyourenglish

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...