Sony Action Cam Czech Freeski Tour 2016 - Pec pod Sněžkou

Ohlédnutí za poslední zastávkou Czech Freeski Tour, která byla zároveň MČR ve freeski.

Letošní ročník Sony Action Cam Czech Freeski Tour dospěl do druhýho finálovýho závodu a v půlce března bylo v G-​Shock Snowparku v Peci pod Sněžkou hodně rušno a živo! V sázce byl nejen dvojnásobnej počet bodů do celkovýho hodnocení, ale taky možnost odnýst si titul mistra Český republiky a to se už určitě počítá!! Není divu, že se tak do Krkonoš sjelo hned čtyřicet dva závodníků, kteří si to jako vždycky rozdali ve čtyřech kategoriích. Děti (kluci do 15 let), junioři (16-​19 let), něžné pohlaví a hlavní kategorie chlapů! Na všechny pak čekala jedna jibová platforma s boxem lámačkou nebo speed railem a dvě platformy kickerů. Všechno vymazleno jak dle pravítka, úhloměru a buzoly! Navíc prizemoney dvacet sedm tisíc taky určitě lákaly, takže zůstat doma mělo smysl asi jako kupovat fén na vlasy Danu Landovi…

Holky
Dámy se sešly ve čtyřčlenný partičce, a tak si kvaldu daly lehce na zahřátí, protože do finálovýho boje prošly všechny. Ve finálku, které se jako vždy jelo na dvě jízdy si vedení pohlídala favorizovaná Bára Nováková, která díky dvěma 360 na velkých skokách jasně zajela zbytek holčičí bandy. Druhý místo opanovala tradiční účastnice Gábina Janoušková, která svou jízdu končila 180 a bronz si tentokrát odnesla Zuzka Vítová s 360 a rovňákem. Poslední bramborový místo zbylo na mladší ségru vítězky Lindu Novákovou!

Děti
Nejmladší kategorie chlapáků do patnácti let byla taky nejvíce zaplněná! Mlaďáci maj chuť závodit a to je jedině dobře. Na startu se sešlo hned patnáct mladejch borců, kteří si to rozdali o osm postupových míst! Žezlo v rukou už druhým rokem v týhle kategorii nekompromisně drží Tom Vich z Benecka a ani tady se nenechal zviklat a ukázal zač je toho loket! Triky jako switch 540 nebo 720 tail ho jasně katapultovaly na nejvyšší příčku. Stejně jako na první zastávce na Deštný i tady ho na bednu doprovodilo duo Vojta ŠevečekŠtepán Hudeček, akorát že tentokrát v opačným pořadí. Vojta si za 720 safety a 360 mute tentokrát domů přitáhl stříbro a prcek Štepán třeba za svůj lincoln bronz! Nejlepší pětku pak uzavíral Matěj Hladík a Lucián Čadan.

Junioři
Naše juniorská reprezentace má stále dosti prořídlé stavy a jména jako Honza Ferbr nebo Tom Peč mají pořád status marodů. Naštěstí tady, ale měli parádní zastoupení v podobě Kuby Kubiny, kterej zase přílítl zpoza oceánu, aby ukázal, co všechny za trikovou nálož přes zimu nastřádal! Smůlu naopak měl Vojta Břeský, který v první finálový jízdě hodil při switch dub 900 hrozný kladivo o hranu a zlomil se jak papírovej panák. Naštěstí z toho nebylo nic vážnýho. První flek si pak vcelku jasně pohlídal právě Kuba Kubina. Ono za jízdu switch 900 bio do double corku 1080 asi nic jinýho ani nečekáte. Radek Palkoska to zkoušel seč mu triky stačily, ale líp jak na druhej flek to s jeho switch sedmičkama nešlo. Nejlepší trio pak doplnil Vítek Zárybnický se switch 540 a corkem 720. Nejlepší pětici pak uzavřel zvířecí duo Honza Ježek a Martin Liška.

Muži
Nejzkušenější kategorie chlapů pak čítala přesně tucet špinavců a přesná půlka mohla po kvaldě počítat s finálovou účastí. Bohužel i tady je na seznamu lazarů nejedno jméno a mimo hru je třeba Mário Skála nebo Pepé Kalenský. Vítěz první zastávky Dan Hanka pak plnil sponzorské povinnosti ve Franciia, tak rázem se hlavním adeptem na titul stal obhájce loňskýho prvenství Šimon Bartík! Ten taky nezklamal a lahůdky jako 270 na precl 270 ven, pravá 900 cork nebo závěrečná switch 1080 tail svůj úkol splnil a Šimba pomohl podruhá za sebou bouchat šáňo!

Na startu se po zranění konečně zase objevil nejpevnější rider u nás Robin Holub a nakonec mu jízda nosebutter 270 precl 270 ven na speedu, unnatural 540 a switch cork 540 dablnose stačila a druhý místo. Fanda Jetmar pak svojí tradiční jízdou switch misty 540 a cork 900 vybojoval bronz! Na startu se po delší době taky ukázal trenér juniorů Míša Peč nebo třeba Riči Skála, ale kluci se nakonec do top pětky nevešli. Bramborou byl nakonec totiž ověnčen Fanda Hořejší, kterej předvedl, že celou zimu netráví ve švýcarským Laaxu jen tak nadarmo. Top five uzavíral pak Tom Faistauer, kterej zase tráví celou zimu v Peci, kde šejpuje. No, a když si člověk jezdí na svejch výrobkách, tak mu to zákonitě jde! Pátej flek.

Na závěr už tak pouze zbývalo korunovat letošní celkoví vítěze Sony Action Cam Czech Freeski Tour. Dámy jasně ovládla Bára Nováková před Gábinou Janouškovou a Zuzkou Vítovou. Mezi nejmladšíma zabijákama do patnácti let pro letošek vévodí Tom Vich před dvojkou Vojta Ševeček a Štěpán Hudeček. Mezi juniory dominoval Radek Palkoska, stříbro má Kuba Kubina a bronz a pak Martin Liška. A můžským králem je pro letošní sezónu Šimon Bartík, kterej za sebou nechal dvojku Fanda Jetmar a Robin Holub. Všem tedy gratulace a doufejme, že se zase v hojným počtu sejdem za rok!!

Děkujeme našim milým sponzorům:
Sony Action Cam

Hotel Horizont
Dakine
G-​Shock

a za skvěle připravený park partě freestyleare.eu!

Výsledky včerejšího závodu MČR:
Ženy:
1.místo Bára Nováková
2.místo Gábina Janoušková
3.místo Zuzana Vítová
Děti:
1.místo Tom Vich
2.místo Vojta Ševeček
3.místo Štěpán Hudeček
Junioři:
1.místo Kuba Kubina
2.místo Radek Palkoska
3.místo Vítek Zárybnický
Muži:
1.místo Šimon Bartík
2.místo Robin Holub
3.místo Fanda Jetmar

Celkové výsledky Sony - Action Cam Czech Freeski Tour 2016:
Ženy:
1.místo Bára Nováková
2.místo Gábina Janoušková
3.místo Zuzana Vítová
Děti:
1.místo Tom Vich
2.místo Vojta Ševeček
3.místo Štěpán Hudeček
Junioři:
1.místo Radek Palkoska
2.místo Kuba Kubina
3.místo Martin Liška
Muži:
1.místo Šimon Bartík
2.místo Fanda Jetmar
3.místo Robin Holub

Kompletní výsledky najdete na czechfreeskitour.cz nebo nás sledujte na facebooku! Díky a za rok naviděnou!

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...