Spring Battle 2018

Absolut Park hostil v březnu závod Spring Battle, kterej se mohl pyšnit hodně zajímavým formátem! My se na nej teď vypravíme.

V druhý půlce března ožil známý rakouský Absolut Park ve Flachauwinklu jedním z nejoriginálnějších závodů sezóny. Spring Battle 2018 se totiž může pyšnit hodně zajímavým formátem. Zapomeňte na nějakej hrot v kvaldě nebo přehrocený finále na dvě jízdy. Tady to je pohodička s velkým P. Jezdci totiž mají hned několik dnů natočit na follow cam jednu jedinou nadupanou jízdu v předem daný trati. Tu pak odevzdají porotě a čekají, jak odborní soudci vyhodnotí jejich snažení. I když to zní jako velká sranda s kámošema, tak se jelo celkem o buclatej štos bankovek a my se tak teď na tuhle nevšední akci jukneme trochu blíže.

Už podle formátu je jasný, že Spring Battle jde na ruku hlavně všem jezdců. Pro diváky tohle zkrátka není stavěný, ale to rozhodně neubírá na atraktivnosti. Celá tahle sranda totiž byla dotována hned 130000 americkejma doláčema, a tak se není čemu divit, že se na ní sjelo téměř 130 freeskierů a boarďáků tý nejvyšší kvality. U freeski asociace AFP měl navíc kontest hodně vysoký zlatý hodnocení. Pro jezdce byla přichystána vymazlená trať, kde se nacházely tři jibový a tři skokový platformy, který na několik dní čekaly pouze na ně. Bohužel, jak už to poslední dobou bejvá, počasí opět celkem stávkovalo, a tudýž se nakonec do kategorie slunečna daly zařadit pouze dva dny. I tak ale lepší než drátem do některýho tělního otvoru…

Mezi pány se to v parku hemžilo velkými freeski stár jak Hlavák v nočních hodinách bezďákama. Ne však všichni dokázali doplachtit na nejvyšší mety. Britskej zabiják James Woods se třeba musel pokojit až se čtrnáctým místem, olympijskej vítěz slopestylu Oystein Bråten z Norska uzavíral nejlepší sedmičku a jeho americkej rival Nick Goepper byl pouze o jedno místečko lepší. Obhájce loňskýho triumfu Quinn Wolferman pak figuroval na konci první desítky. Ještě hůř pak dopadli domácí borci, když nejlepším Rakušanem byl až osmnáctej štylař Viktor Moosmann. Z našich lyžníků se v rakouských Alpách pak neobjevil vůbec nikdo…

Porotce nakonec nejvíc uchvátil run, pod kterým byl podepsanej švýcarskej výrostek Fabian Bösch, kterej zašlápl tři perfektní dably a nechyběl ani misty flip z roury. Odnesl si tak nejtučnější porci prizemoney a to hned 22000 USD! Stříbro bral americkej čahoun Alex Hall a bronz pak novozélanskej mladík Finn Bilous. Nepopulární bramboru domů dovezl Nor Ferdinand Dahl a nejlepší pětku uzavíral Švýcar Kai Mahler, kterej poslední dobou výsledkově celkem pokulhával. My si teď dáme čtyři nejlepší chlapský jízdy:

Vítěznej run Fabiana Bösche:

Stříbrnej Amík Alex Hall:

Třetí flek si vyjel mladík Finn Bilous:

Brambora zůstala na Ferdinanda Dahla:

Jedinou výtku pak musíme směřovat pouze k dámám. I přes hodně slušný odměny pro nejlepší se na startu sešel pouze kvartet lyžařek a to je prostě na akci tohohle formátu málo. Bohužel s tím ale nic nenaděláme. Holky už se asi na konci sezóny viděj spíš v bikinách na pláži. Každopádně nejlepší jízdu zavdala Sarah Hoefflin ze Švýcarska před domácí Laurou Wallner a osmnáctiletou Margaux Hackett z Novýho Zélandu. Poslední účastnicí, která jako jediná skončila mimo pódiový umístění byla Britka Isabel Atkin. Stejně jako u kluků i tady jukneme na nejlepší dámy:

Sarah Hoefflin a její vítězná jízda:

Domácí Laura Wallner bere stříbro:

Margaux Hackett a její bronz:

Výsledky Spring Battlu 2018:

Muži:

1. Fabian Bösch (SUI)
2. Alex Hall (USA)
3. Finn Bilous (NZL)
4. Ferdinand Dahl (NOR)
5. Kai Mahler (SUI)
6. Nick Geopper (USA)
7. Oystein Bråten (NOR)
8. Richard Thomas (USA)
9. Quinn Wolferman (USA)
10. Antti Ollila (FIN)

Ženy:

1. Sarah Hoeflin (SUI)
2. Laura Wallner (AUT)
3. Margaux Hackett (NZL)
4. Isabel Atkin (GBR)

Více o Spring Battlu 2018 najdeš zde.

Foto by Absolut Park

Další zajímavé články

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...