Summer Snow Battle v Táboře

Poslední prázdninovej vejkend se v Táboře uskutečnila jibová akce Sumemr Snow Battle a jeden z rajdrů přesně Martin Moudrý pro vás sepsal její příběh...

Jak všichni víme, léto je pro většinu freeskiingovejch nadšenců dobou čekání na první sněhy a otvíračky rakouskejch ledovců s drinkem v ruce. A taky mi určitě spousta z vás dá za pravdu, že někdy je to čekání vážně pekelně dlouhý. Naštěstí se tu a tam objeví nějaká ta akce, kde se dá nostalgicky pošudlat nějakej ten kousek železa na troše sněhu, kterej pro nás spásně seškrabujou rolby na různejch zimácích z pod bruslí následovníků Jardy Jágra. A přesně takovou akcí byl i letos již několikátý ročník táborské Summer Snow Battle konaný poslední prázdninovou sobotu 30.8.

O co teda vlastně šlo? Táborskej lokál František Knotek se společností Manabe zase o kousek posunul a vyšperkoval svojí akci, která se pro letošní rok přesunula z náměstí do sportovního areálu Komora, kterej je jinak znám taky svým betonovým skateparčíkem. Vedle něj na louce, jež normálně slouží jako hřiště na fotbálek, vyrostla konstrukce nesoucí vysokou 7 metrů dlouhou streetovou plynovku, která se stala alfou a omegou tohodle počinu. Kolem ní se postupně ztopořili stánky dalších sponzorů, bez kterých se žádná pořádná akce neobejde. Mohli jste si tak dát třeba Monstra hned na dojezdu railu, což vždycky potěší.

A teď už k samotnýmu ježdění. Klasické rozdělení kategorií na ski a snb bylo samozřejmostí, ovšem překvapením se stal fakt, že borďáků dorazilo na akci požehnaných dvacet kousků, kdežto majitelé dvou prknýnek se vyloupli pouze 4. Konkrétně seveřani Martin MoudrýMichal „Pijénč“ Klápště, moravák Jakub Čoček a jeden lokál, jehož jméno (snad mi to odpustí) sem teda již bohužel nechal někde na dně drinku. Skromná sestava tak zajistila v průběhu kvalifikačního i finálovýho jamu dostatek příležitostí ukázat svoje skills i žabí rozplesky pro každýho z jezdců.

V kvaldě se po počátečních obavách z vejšky railu i rovnýho dopadu neodpouštějícího žádnou chybu rozjely triky jako fs switchup 270 ven, bs switchup 270 ven a sem tam i nějakej přesun do grindu. Do finále pak postoupili první tři výše zmiňovaní a mohlo se začít sázet to nejlepší, co se dalo z lyžáků vylovit. Mudry se zakous do pokusů o fs switchup 450 ven, ale tenhle super tloušík (Amíci tomu řikaj „super fat“) ho posílal k zemi pokus za pokusem. A tak z toho nakonec byl třetí flek a hadry do ždímačky. Pijénč vsadil na svojí jistotku a precizní fs switchup pretzel 270 ven mu zařídil stříbro. Vítězství si nakonec vybojoval Kuba Čoček za svůj lipslide fs switchup 270 ven a podtrhnul to ještě čistou fs 450.

Po samotném finále se rozjel ještě best trik o příjemnou tisícovku. Tady porotu nejvíce uchvátil Pijénč svojí signature stylovkou tail bong in tail tap ven (nebo naopak... prostě do toho dvakrát kopnul) a litr byl jeho. Nutno ještě dodat, že celou akci hbitě komentoval sk8/​snb rider Honza Bašný a zvládal i freeskiingovou terminologii, za což bych mu chtěl udělit dodatečně best trik redakce :). Závěrečnou afterpárty v klubu Apollo jsme bohužel pro únavu nezvládli, ale podle fotogalerie bylo určitě o co stát. Konečně nakonec nelze než nedodat, že na další ročník se opět těšíme a doufáme, že se tam sejdeme v hojnějším houfu, hawk! :)

text Martin Moudrý, foto Maximal Animal

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...