Světový pohár v Mammothu

Kolotoč Světovýho poháru pokračoval v americkým Mammothu, kde ale všechno hodně ovlivnilo počasí. Jukni, jak to za velkou louží nakonec dopadlo.

Vřava o olympijský body je v plným proudu! Světový pohár se momentálně vůbec neflinká a po zastávce v italském Seiser Almu se zamířilo za oceán konkrétně do americkýho Mammothu. Tady byl na programu nejen slopetyle ale taky rampa. Naše dvojka Robin HolubDan Hanka s trenérem Dalym byla na místě a kluky nečekalo v masivní konkurenci vůbec nic lehkýho. Nakonec ale bylo všechno tak trochu jinak…

Freeskiing je hold feťák, kterej frčí na počasí. Bez něj to nejde. A za oceánem se to sakra ukázalo. V podstatě jediná disciplína, která se odjela komplet byl nakonec dámskej slopestyle. Rampa se díky větru musela utnout po kvaldě, z který se taky nakonec počítalo konečný pořadí. Nejhůř ale dopadli pánové ve slopestylu včetně naší dvojka Dan Robhol. Bouře, vítr a prostě mordor vůbec nedovolil klukům odstartovat. Ty si tak bohužel udělali jen pěknej výlet a tím to haslo. Šmitec, čus. 

Všechno v Mammotu odstartovala kvaldou rampy. Na start se postavilo celkem třicet dva holek a téměř čtyřicet chlapů. Jak dámy tak chlapy jeli celkem na dva heaty a jak se nakonec ukázalo šetřit triky nebyl top nápad, protože na zmiňovaný finále díky rozjařený větru vůbec nedošlo. Po sečtení se tak z vítězství radoval domácí Torin Yater-​Wallace, kterej za sebou nechal Guse Kenwortyho, kterej v jízdě vyšvihl dva doubly a dalšího domácího borce Taylora Seatona, kterej zas nasadil v jednom runu hned pětkrát rotaci o 900 stupňů. Mezi něžným pohlavím potvrdila skvělou formu zkušená Marie Martinod z Francie, která vyhrála díky stejný jízdě jako na X Games a dostala se i do celkovýho vedení. V Mammothu za ní skončila dvojka Maddie Bowman a Ayana Onozuka. Pánům zatím po dvou závodech celkem kraluje Kevin Rolland se 129 body.

Jedinej, kdo tak absolvoval plnohodnotnej závod byly buchty ve slopestylu. Organizátoři připravili celkem originální trať, kde na startu tentokrát chyběla naše Bára Nováková a tak jsme mohli držet palce Zuzičce Stromkové ze Slovenska. Ta nezopakovala finálovou účast z Itálie a domu nakonec veze celkový sedmnáctý místo z jedna třiceti bab.

Do finálka si nakonec proklestily cestu čtyři domácí a čtyři evropský holky. Nejvíc bodů nakonec vykoledovala domácí blondýnka Maggie Voisin, která v jízdě nezapomněla na pravou 540, switch 540900 tail. Pěknej dárek k zítřejším narozkám si dala Švýcarka Mathilde Gremaud, která odkráčela se stříbrnou medailí. Bronz pak míří na chladnej sever za Norkou Johanne Killi. Do celkovýho vedení se pak dostala Sarah Hoefflin, která v USA skončila devátá. Nejlepší tři holky můžete zkouknout v následujícím videu.

Naše repre z USA hned zamířila do Kanady do Quebecu, kde celá sranda pokračuje. Na programu je slopestyle a big air a my klukům přejeme hlavně ať počasí nedělá cavyky…

Výsledky Světovýho poháru v Mammothu:

Haflpipe:

Ženy:

1. Marie Martinod (FRA)
2. Maddiw Bowman (USA)
3. Ayana Onozuka (JPN)
4. Brita Sigourney (USA)
5. Annalise Drew (USA)
6. Cassie Sharpe (CAN)
7. Carly Marguiles (USA)
8. Roz Groenewoud (CAN)

Muži:

1. Torin Yater-​Wallace (USA)
2. Gus Kenworthy (USA)
3. Taylor Seaton (USA)
4. Aaron Blunck (USA)
5. Ben Valentin (FRA)
6. Joel Gisler (SUI)
7. Simon D´Artois (CAN)
8. David Wise (USA)
9. Kevin Rolland (FRA)
10. Hunter Hess (USA)

Slopestyle:

Ženy:

1. Maggie Voisin (USA)
2. Mathilde Gremaud (SUI)
3. Johanne Killi (NOR)
4. Devin Logan (USA)
5. Darian Stevens (USA)
6. Emma Dahlström (SWE)
7. Taylor Lundquist (USA)
8. Coline Ballet-​Baz (FRA)

FIS web zde.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...