Světový pohár v Pchjongčchangu

Letošní Světový pohár nekompromisně pokračoval třetím závodem v rampě a to v jihokorejském Pchjongčcahngu. My se tam teď na chvíli podíváme!

Světovej pohár letos solí z rukávu jeden závod za druhým a nejinak tomu bylo i minulý týden. Po zastávce v kanadském Quebecu tentokrát museli zbystřit všichni rampaři a rampařky. Ty totiž čekal třetí závod sezóny, kterej si to nasměřoval do Jižní Koreje do resortu Pchjongčchang, kde se v místním Bokwang Phoenix Parku mohla províst ostrá testovačka budoucí olympijská halfpipe! Češi samozřejmě žádného hutnýho rampaře nemaj, a tak jsme mohli pouze čekat, co předvede zbytek světa.

Na start se nakonec poskládalo celkem tři a třicet chlapů a devět a dvacet buchet, kteří si to rozdali o deset respektive šest postupových finálovejch míst, který zajišťujou největší přísun bodíků. Na startu se postavili všechny momentální velký esa dvou kopingů. Jedinej, kdo snad v Asii chyběl byl Amík Gus Kenworthy. Jinak se mohl čekat hodně tuhej boj. 

Už kvalifikační síto nepustilo dál několik provařených jmen. Chuť na finále si musel nechat zajít David Wise, Byron Wells nebo medailista z posledních X Games jeho mladší krajan Miguel Porteous. Toho ale naštěstí zastoupil jeho brácha Nico. Za dámy pak pomalu svoji suverenitu ztrácí Maddie Bowman, která tady skončila první pod čarou. Kvalda naopak nejlíp sedla Torinu Yater-​Wallacemu, kterej v jízdě předvedl dva macatý doubly a nechal za sebou dvojku Alex Ferreira a Noah Bowman. Dámy pak stejně jako posledně nejvíc zabila veteránka Marie Martinod, která prostě lítá nejvíc a i s graby si umí na rozdíl od ostatních holek slušně potykat.

To bylo jasně vidět i v sobotním finále, kde dva a třicetiletá ošlehaná freeskierka jasně naložila nejvíc. Prostě většina holek tam rotuje napružený jak dildo, a to je na koukání trochu teror. Francouzka zavdala 540 flair na obě strany a celou jízdu zakončila tučným devítikilem a zaslouženě si připsala třetí zlato sezóny a hlavně celkový vítězství, kde už má totiž nedostižnej náskok. Tahle sympatická žabožroutka by si tak určitě příští rok zasloužila na závěr kariéry zlato z Olympiády. Na bednu jí tady pak doprovodila Devin Logan z USA a Japonka Ayana Onozuka.

To pánové to je jiný kafe! Vostrý jak dlaždičova slovní zásoba. Boj o čelní místa byl prostě zase našláplej. Dobrou formu po X Games potvrdil štylař Noah Bowman konečným pátým místem. Kevin Rolland jako správnej závoďák vždycky míří na nejvyšší mety. Tři doubly byly jak podle návodu. Bohužel drobný zaváhání na posledním hitu u rotace 900 ho stálo určitě placku. Čtvrtej flek. Jeho krajan Ben Valentin to je rampová jistota. Dub 1260 do dub 1260 jak s prstem v nose a třetí místo. Dva tupláky ze switche to je hodně náročná kombinace, na který staví Aaron Blunck. Tady opět bezchybný a stříbro. První flek totiž stejně jako v kvaldě uhájil sympaťák Torin Yater-​Wallace. Převedl dably jen dva, ale zato až někde ve stratosféře. Navíc se taky dostal do celkového vedení. Rozhodne tak poslední závod na začátku března ve francouzském Tignes.

Výsledky Světového poháru v Pchjongčchangu:

Muži:

1. Torin Yater-Wallace(USA)
2. Aaron Blunck (USA)
3. Ben Valentin (FRA)
4. Kevin Rolland (FRA)
5. Noah Bowman (USA)
6. Mike Riddle (CAN)
7. Alex Ferreira (USA)
8. Nico Porteous (NZL)
9. Simon D´Artois (CAN)
10. Taylor Seaton (USA)

Ženy:

1. Marie Martinod (FRA)
2. Devin Logan (USA)
3. Ayana Onozuka (JPN)
4. Annalisa Drew (USA)
5. Cassie Sharpe (CAN)
6. Brita Sigourney (USA)

FIS web zde.

Foto by FIS

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...