Swatch Freeride World Tour - Chamonix

Druhá zastávka letošní Switch Freeride World Tour je za námi a my se tak pojďme juknout, co se všš francouzském Chamonix všechno událo!!

Nejprovařenější a nejznámější freeridová série Swatch Freeride World Tour minulý týden napsala druhou letošní kapitolu! Po úvodním klání v Pyrenejích se prašanová smetánka sjela do tradičního místa konání - francouzského alpského resortu Chamonix! Vždy velmi ošidný počasí tentokrát hrálo prim a všichni se mohli kochat oblohou modřejší než plato jistých prášku. Dorazila ale hlavně pořádná porce novýho sněhu, který místama napadl od padesáti až do sto cenťáků!! Lepší podmínky si tak vlastně nikdo ani nemohl přát!! Takže jdeme na to!

Heslo dámy mají přednost se tentokrát nenosilo a všechno odpanila pět a dvacetičlenná pánská tlupa! Hned prvním pánem na holení byl překvapivej vítěz prvního závodu Švéd Kristofer Turdell. Bohužel tady mu pšenka nekvetla a po pádu se zařadil mezi pár vyvolených, kteří ve výsledkový listině nalezli u svýho jména nepopulární zkratku DNF. Lépe na tom nebyli ani další favoriti. Černej den si vybral třeba Jerémie Heitz a taky loňský obhájce George Rodney, kteří skončili až na chvostu všech závodníků a hlavně druhý jmenovaný zatím z letošní sezóny moc úsměvů na tváři asi nevyloudí! Tak snad příště hoši…

Bylo to tak na jinejch, aby předvedli zač je toho loketa prašan!! Spokojenej určitě musel bejt drzej mladík Leo Slemett, kterej si oproti Andoře jen o jedno jediný místečko pohoršil a z kraje žabožroutů vezl šestej flek! Stabilní výkonnost pak potvrdil i zkušenej Rakušák Stefan Hausl, kterej tady zavdal pátý místo. Pošramocenou reputaci si taky v premiérovým ročníku musel napravit jinak hodně známej Němec Bene Mayr, kterej letos konečně pronikl do tajů FWT! První závod mu krutě nevyšel, ale tedy předvedl jízdu, která se hodně líbila a nakonec jenom o kousíček přesněji o dva necelý bodíky mu uteklo podium!!

Svoje zkušenosti z parku z let minulých tady konečně hodně slušně prodal Fabio Studer, kterej si vybral levou stranu kopce a hned začal zvostra díky dropu s handragem 360. Tomu navíc sekundoval s dalším corkem 360 dropem a bylo zaděláno na slušnej bodovej příděl!! Nakonec bronz. Logan Pehota ze země javorovýho listu už první závod bramborou pozicí jasně ukázal, že se s nim musí počítat, a tady to jen potvrdil! Zvolil naopak pravou hodně technickou lajnu, kterou zakončil masivním dropem a body se jenom hrnuly! A kdo že jediný byl nakonec lepší než on?! Vítězství zůstalo totiž doma. Rozhodčí nejvíc ocenili lajnu a dropy celkového vítěze z roku 2014 Loice Collomb-​Pattona, kterej se zaskvěl hlavně epesním backflipem kousek po startu a letos se tak poprví postavil na stupně vítězů a rovnou na tu nejcennější metu!

Dámy se na start postavily v počtu dvanácti kousků. Spokojeností určitě po závodě nehýřila minule debutující a hlavně bronzová Evelina Nillson, která po pádu bohužel mohla jen prohodit nějakou tu švédskou hulvátovinu. Šestej flek pro vítězku prvního závodu Jaclyn Paaso asi taky nebylo to pravý oříškoví. Naopak závod hodně sedl triu Eva Walkner, Silvia MoserMatilda Rapaport! Holky zvolily téměř shodný lajny v levý části kopce. Italka Silvia předvedla dokonce tři parádní dropy, ale nejvíc bodů utržila nakonec Eva, která předvedla asi nejplynulejší jízdu. Italka tak brala druhej flek a na Matildu ze Švédska ostala třetí příčka!

V celkovým hodnocení se po dvou závodech do čela průběžně zatím prodral Kanaďan Logan Pehota před dvojkou Loic Collomb-​PattonFabio Studer. Mezi bábovkama zatím drží otěže seríálu celkem jasně Eva Walkner před Jaclyn Paaso a Italkou Ariannou Tricomi, která byla ve Francii čtvrtá. Další závod se v kalendáři tetelí na datu 6.března, kdy se vyrazí do rakouského Fieberbrunnu!

Výsledky Swatch Freeride World Tour – Chamonix:

Muži:

1. Loic Collomb-​Patton (FRA)
2. Logan Pehota (CAN)
3. Fabio Studer (AUT)
4. Bene Mayr (GER)
5. Stefan Hausl (AUT)
6. Leo Slemett (FRA)
7. Reine Berkered (SWE)
8. Sam Athamatten (SUI)
9. Wille Lindberg (SWE)
10. Ivan Malakov (RUS)
11. Drew Tebke (USA)
12. Markus Eder (ITA)
13. Charlie Lyons (NZL)
14. Sam Smoothy (NZL)
15. Felix Wiemers (GER)

Ženy:

1. Eva Walkner (AUT)
2. Silvia Moser (ITA)
3. Matilda Rapaport (SWE)
4. Ariadna Tricomi (ITA)
5. Lotten Rapp (SWE)
6. Jaclyn Paaso (USA)
7. Lauren Cameron (CAN)
8. Hazel Birnbaum (USA)

Best of FWT Chamonix video:

Vítězné jízdy:

Loic Collomb-​Patton (FRA)

Eva Walkner (AUT)

Web Freeride World Tour nadeš tady.

Foto by Freeride World Tour

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...