Swatch Freeride World Tour - Fieberbrunn

Třetí závod Swatch Freeride World Tour je minulostí a my se jako vždycky zase jukneme, co všechno se tentokrát v rakouském Fieberbrunnu událo!

Letošní Swatch Freeride World Tour alias nejznámější série freeridových závodů dospěla do kapitoly číslo tři! Nejlepší krotitelé a krotitelky prašanu se tentokrát sjeli do rakouských Alp do resortu Fieberbrunn, kde na ně čekala další porce bodů do celkový žebříčku! Už od ranních hodin všem dělalo parťáka tolik chtěné sluníčko a blankytná obloha, a tak bylo zaděláno na hodně povedenej den! Na start se tentokrát nachomýtlo dvacet pět chlapáků a třináct buchet a mohlo se jít na věc!

Podle hesla „dámy mají přednost“ všechno načalo něžné pohlaví. Určitě hodně nespokojená byla zatím vedoucí žena celýho pořadí Eva Walkner, který to tady nesedlo a zakotvila až na desátým místě. Jaclyn Paaso stejně jako minule v Chamonix taky určitě nehýřila radostí a jako přes kopírak vybojovala šestej flek a vidina titulu se jí tak lehce vzdaluje. Naopak spokojenost musela čišit z Lauren Cameron, která tady bronzem předvedla zatím svůj nejlepší výkon ve FWT! Ostřílená Nadine Wallner si pak druhým místem a nejlepších výsledkem sezóny zlepšila letošní reputaci. Největší úsměv na tváři se ale určitě objevil u Italky Arianny Tricomi, která za svou rychlou a agresivní jízdou na levé straně kopce Wildseeloder vydřela svoje první místo ve FWT!

Pánové se do toho jako vždycky obuli bez bázně, ale ne každej měl zrovna u sebe tu správnou porci štěstíčka. Zkušený Sam Smoothy opět po pádu nedojel. Prozatímní vedoucí muž Logan Pehota z Kanady asi zrovna dvakrát nad třináctým flekem nejásal, stejně jako dosavadně bronzový Fabio Studer, kterej byl na tom aspoň o tři místečka na domácí půdě lépe. Jeden z adeptů na celkový prvenství Švýcar Jerémie Heitz určitě umí lepší než osmý místo a vítěz prvního závodu v Andoře Kristofer Turdell se musel spokojit se slušným šestým místem, který ho ale pořád drží v boji o titul!

Permanentně stabilní výkony předvádí dva a dvacetiletej Frantík Leo Slemett, kterej svižnou jízdou na pravý straně hory s několika dropy skončil na pátý pozici a letošní sezónu má hodně slušně rozjetou! Naopak druhou levou stranu kopce si pro svoji lajnu vybral zkušený Švéd Reine Berkered. Začal hodně macatým rovným cliff dropem a s agresivní rychlou jízdou mohl být v cíly víc než spokojen! Čtvrtý místo a jeho nejlepší výsledek sezóny to jasně dokazuje!

Němec Felix Wiemers zatím nemá nijak oslnivou zimu a ještě se do první desítky ani nekoukl. Tady se asi zdravě naštval a hodně divoce zariskoval! Ve svý jízdě vypráskl nejprve slušný bečko, aby pak přidal druhý hned s následným cliff dropem! Tohle bylo jasný, že bude za tučnej bodovej příděl! Nakonec třetí flek. Možná malinko překvapivě nepřeskočil v tu dobu druhýho obhájce titulu z roku 2014 Loica Collomba-​Pattona. Ten sice nezapomněl na jednu 360, ale prostě Němcova jízda měla na tuty větší kule i švih. Bohužel rozhodčí jsou rozhodčí a Frantík si tak nakonec připsal stříbro. Stejně jako mezi bábovkami a i tady nakonec největší zabiják stanul na nejvyšším stupínku porví. Nor Dennis Risvoll už párkrát ztroskotal na svý backflipový zálibě. Tady zvolil hodně podobnou trasu jako Felix a to s dropem a dvěma backflipy a vyplatilo se! Nášup 92.66 bodů znamenalo premiérové první místo!

Když jukneme na průběžný pořadí, tak na prvním místě mezi ženami se po třech závodech drží Eva Walkner z Rakouka. Na druhej flek poskočila Arianna Tricomi a nejlepší trojku stále uzavírá Jaclyn Paaso z USA. Druhý místo katapultovalo do čela s náskokem 700 bodů předloňskýho mistra Loica Collomba-​Pattona, na kterýho dotírá dvojka Logan PehotaKristofer Turdell, kteří mají shodný skore 4000 bodíků. Čtvrtej prestižní závod se pak uskuteční v druhý půlce března v Mece freeridingu na Aljašce Haines! Tak jsme zvědaví!!

Výsledky Swatch Freeride World Tour – Fieberbrunn:

Muži:

1. Dennis Risvoll (NOR)
2. Loic Collomb-​Patton (FRA)
3. Felix Wiemers (GER)
4. Reine Berkered (SWE)
5. Leo Slemett (FRA)
6. Kristofer Turdell (NOR)
7. Stefan Hausl (AUT)
8. Jerémie Heitz (SUI)
9. Trace Cooke (CAN)
10. Fabio Studer (AUT)
11. Bene Mayr (GER)
12. Julien Lopez (FRA)
13. Logan Pehota (CAN)
14. Ivan Malakhov (RUS)
15. Drew Tebke (USA)

Ženy:

1. Arianna Tricomi (ITA)
2. Eva Walkner (AUT)
3. Laura Cameron (CAN)
4. Lorraine Huber (AUT)
5. Matilda Rapaport (SWE)
6. Jaclyn Paaso (USA)
7. Hazel Birnbaum (USA)
8. Evelina Nilsson (SWE)

That´s wrap FWT Fiberbrunn video:

Vítězné jízdy:

Dennis Risvoll (NOR)

Arinna Tricomi (ITA)

Web Freeride World Tour tady.

Foto by Freeride World Tour

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...