Swatch Freeride World Tour - Verbier

Letošní Swatch Freeride World Tour je difinitivně minulostí! O víkendu vše zakončil finálovej závod ve švýcarským Verbieru a takhle to všechno letos nakonec dopadlo!

Letošní Swatch Freeride World Tour je minulostí! Všechno vyvrcholilo první dubnovej týden ve švýcarském Verbieru, kde se FWT jezdí už svého počátku od roku 2008! Na tenhle závod se už dostali pouze ti nejlepší z nejlepších, kteří nasbírali na zastávkách ve Vallnordu, Chamonix, Fieberbrunnu Haines největší porci bodíků! Konkrétně se do země čokolády a sýrů podívala nejlepší šestice buchet a tucet nejlepších chlapáků! Rozhodující souboj o letošního krále a královnu freeridu se tak mohl rozběhnout na plný obrátky!

Počasí bohužel nemělo zrovna kamarádský choutky! Mraky a horší viditelnost s kombinaci se slušnejma větrnejma rozmary nebyla zrovna ideální kombinace. Nicméně snowbaorďáci, kteří startovali jako první svůj závod v klidu absolvovali. Po nich šla na řadu nejlepší šestice žen, kde po čtřech závodech na tom byla nejlíp Eva Walkner z Rakouska. První dáma na holení byla Matilda Rapaport ze Švédska, která ale po jednom z dropů bohužel upadla a to znamenalo jasnou bodou srážku. Právě po ní naskočila Eva Walkner, úplně neriskovala a slušnou lajnou na pravý straně hory Bec des Rosses si vyjela slušnej bodovej příděl. Podobně se následně předvedla obhájkyně vítězství z loňskýho roku její krajanka Nadine Wallner a nakonec se zařadila za Evu.

Pak ale na trať nekompromisně vyrazila Jaclyn Paaso z USA. Zvolila hodně plynulou jízdu, v který nechyběly hned čtyři menší i větší cliff dropy a jasně a zaslouženě se dostala do vedení! Nahoře už čekaly pouze poslední dvě baby. Letošní nováček a hodně slušnej objev z Itálie Ariadna Tricomi šla první. Ve Švajcu jí to ale bohužel nesedlo a tahle apeninská dáme hned z kraje upadla a naděje zmizeli jak slušné mravy a padesátým panáku vodky. Ještě hůře pak dopadla poslední z žen Evelina Nilsson. Ta po slušným dropu ve velký rychlosti ztratila kontrolu nad svým nádobíčkem a skončila v nepěknejch kotoulech. Jedna z lyží jí pak vypla a to samozřejmě znamenalo diskvalifikaci. 

Ve Verbieru se tak z vítězství radovala Jaclyn Paaso, ale největší úsměv na tváři měla určitě Eva Walker od našich rakouských sousedů, protože ta díky druhýmu místa se stala letošní celkovou vítězkou, když nasbírala celkem 9400 bodů! V konečným hodnocení pak za ní jako druhá skončila právě Američanka Jaclyn Paaso a hodně slušný třetí flek ve svý první sezóně ukořistila Arianna Tricomi. Holkám respekt…

Pak se ale počasí dalo do díla. Bohužel do záporného. Vítr si vzal asi nějaký steroidy, protože sílil a sílil a pánskej závod, kde se čekal hlavně souboj dvojky Loic Collomb-​Patton Logan Pehota musel být odložen na druhý den. To už ale byla bohužel poslední jediná možnost, kdy si to tucet špinavců mohlo rozdat! Hold počasí neporučíš a ani druhej den se s ním moc dohodnout nedalo! Předpověď navíc hlásala samí negativa, a tak se muselo bohužel dojít k nevyhnutelnýmu možnýmu řešení. Pánové museli svůj závod ve Verbieru oželit a výsledky tak zůstaly stejný jako po prvních čtyřech závodech.

To znamenalo, že vítězství z roku 2014 obhájil Francouz Loic Collomb-​Patton z La Clusaz, kterej tady měl i svůj početnej funclub. Druhý místo pak opanoval mladej Kanaďan Logan Pehota, kterej ztratil na svýho žabožroutího soupeře 400 bodů. Třetí flek pak mířil opět na starý kontinent, když si bronz na krk pověsil Fabio Studer z Rakouska, kterej tak jasně dokázal, že se z parkovýho jezdce vyvinul ve slušný prašanový monstrum! Letošní Swatch Freeride World Tour je tak za námi a my opět viděli pět nadupanejch závodů! Nezbejvá než se těšit na ročník 2016/​2017, a co přinese!!

Výsledky Swatch Freeride World Tour – Verbier:

Ženy:

1. Jaclyn Paaso (USA)
2. Eva Walkner (AUT)
3. Nadine Wallner (AUT)
4. Matilda Rapaport (SWE)
5. Arianna Tricomi (ITA)
6. Evelina Nilsson (SWE)

Best of FWT Verbier video:

Vítězná jízda Jaclyn Paaso:

Celkový výsledky Swatch Freeride World Tour 2016:

Muži:

1. Loic Collomb-​Patton (FRA) 6900 bodů
2. Logan Pehota (CAN) 6500
3. Fabio Studer (AUT) 5280
4. Kristoffer Turdel (SWE) 4825
5. Leo Slemett (FRA) 4780
6. Reine Berkered (SWE) 4560
7. Felix Wiemers (GER) 4500
8. Stefan Hausl (AUT) 4300
9.Jérémie Heitz (SUI) 4295
10. Ivan Malakov (RUS) 4275

Ženy:

1. Eva Walkner (AUT) 9400
2. Jaclyn Paaso (USA) 8255
3. Arianna Tricomi (ITA) 8080
4. Matilda Rapaport (SWE) 7605
5. Nadine Wallner (AUT) 6935
6. Evelina Nilsson (SWE) 6190

Web Freeride World Tour zde.

Foto by Freeride World Tour

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...