The North Face NZ Freeski Open 2015

S lehkým zpožděním se vrátíme na letošní The North Face NZ Freeski Open, který proběhlo v první půlce srpna v novozélandské Cardroně!!

Zatímco v první půlce srpna u nás bylo větší teplo než na Prague Pride, tak na druhý straně zeměkoule na Novým Zélandu byla zima v plný polní! Proto se taky sem vrátíme a to na letošní The North Face NZ Freeski Open, který se tradičně konalo jako jeden z největších letních závodů u našich protinožců v resortu Cardrona. Na programu byla klasika a to jak slopestyle tak halfpipe.

Nutno na začátku říct, že oproti minulým ročníkům příliš zahraničních hvězd nedorazilo. V Cardroně se naštěstí objevil aspoň Elias Ambühl, Taylor Seaton nebo James Woods, kterej sem ale spíš stejně jezdí za svou buchtou Annou Wilcox. Z holek se sem vydala třeba Japonka Ayana Onozuka. Nechyběli samozřejmě domácí miláčci v čele s bráchama Wellsovýma. Jinak ale všichni spíš asi radši někde chytali bronz nebo dávali letní chill. Prostě ten Zéland už nějak netáhne. Určitě škoda vzhledem k tomu, že závodů v letní sezóně je jak vevanu na zabijačce…

Slopestyle

Teď už ale k samotnýmu závodu! Slopestylová trať měla klasický parametry a překážky, takže nechyběli tři jibový platformy včetně velkého vystřelováku a tři kickery, kde se riders mohli vyřádit. Pánská kvalda vyplivla dvanáctku nejlepších, kteří se mohli těšit na finálko a jediným překvapením byl určitě domácí Beau-​James Wells, kterej skončil právě před branami finále.

Finále si pak pohlídali největší favoriti. Domácí mladý naděje Jackson WellsFinn Bilous skončili jen těsně pod stupni vítězů, kdy si rozdělili pátej a bramborovej flek. Bronz do Švajcu veze Elias Ambühl, kterej po technicky dobře zabitejch railech nezapomněl zavdat dub corky 1260 na obě strany. Vítěz kvaldy a domácí oblíbenec Jossi Wells zas předved hodně stylově napěchovanou jízdu s celkem originálníma jibama a jeho tradičníma switch dub corky 1080. Zaslouženej druhej flek! Tutový zlato pak putovalo k Jamesovi Woodsovi, kterej nasadil vůbec netechničtější triky na railech a k tomu mu nechyběly dub corky na obě strany a taky jeho výstavní switch dub cork 1080 octo grab.

Naopak fiaskem a lehkým provarem skončil dívčí slopestyle. Sorry, ale na startu takhle velký akce jen dvě jména to ještě obě z USA?! Tohle holky prostě nějak vošmelili. Asi se v létě radši promenádujou v bikinách. Takže prostě zkušenější Keri Herman porazila Jackie Kling a to bylo všechno. Škoda…

Halfpipe

Holky napravily aspoň reputaci v rampě, kde se jich už sešel důstonej počet a mohlo se tomu fakt říkat závod. Lehkou záporností pak bylo počásko, který si na finále nevybralo nejlepší formu. Početnou japonskou návštěvu potvrdily holky ze země vycházejícího slunce dvěmi medailovými pozicemi. Třetí flek brala neznámá Saori Suzuki a naopak stříbro pak jedna z největších favoritek Ayana Onozuka. Domácí prostředí pak nejlíp jasně sedlo Janině Kuzmě, která tak potěšila domácí fans!

Mezi pánským osazanestvem se pak ukázalo celkem dost neznámých Amíku v čele pak s největším favoritem Taylorem Seatonem. Pátý místo nakonec ukořistil Ryan Stevenson z USA před domácím mladíkem Finnem Bilousem. Úspěšný japonský nálety na Cardronu pak potvrdil Soshi Utagawa třetím místem. Beau-​James Wells si pak zpravil náladu po nepovedeným slopestylu a díky jedinýmu doublu v celým závodě skončil stříbrnej. Jasně nejlepší jízdu pak předvedl favorit Taylor Seaton, kterej předvedl nejčistší run! Za rok tak to chce jen nalákat víc velkejch jmen a taky holek do slopestylu… jinak není, co vytknout! 

Výsledky The North Face NZ Freeski Open:

Slopestyle:

Muži:

1. James Woods (GBR)
2. Jossi Wells (NZL)
3. Elias Ambühl (SUI)
4. Finn Bilous (NZL)
5. Jackson Wells (NZL)
6. Hamish McDougall (NZL)
7. Alec Savery (NZL)
8. Nic Stevens (AUS)
9. Taylor Seaton (USA)
10. Luke Hughes (NZL)
11. Ryan Murphy (USA)
12. Olivek Kelsey (NZL)

Ženy:

1. Keri Herman (USA)
2. Jackie Kling (USA)

Halfpipe:

Muži:

1. Taylor Seaton (USA)
2. Beau-​James Wells (NZL)
3. Soshi Utagawa (JPN)
4. Finn Bilous (NZL)
5. Ryan Stevenson (USA)
6. Ryan Murphy (USA)
7. Alvaro Jiraldo (USA)
8. Anton Cousins (NZL)
9. Jackson Hippie (USA)
10. Peter Raich (USA)
11. Ben Harrington (NZL)
12. Will Griffith (USA)
13. Shawn Manningham (USA)

Ženy:

1. Janina Kuzma (NZL)
2. Ayana Onozuka (JPN)
3. Saori Suzuki (JPN)
4. Isabelle Hanssen (NED)
5. Brit Hawes (NZL)
6. Keri Herman (USA)
7. Reika Izawa (JPN)

Web TNF NZ Freeski Open tady.

Photo by TNF NZ Freeski Open

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...