Toyota One Hit Wonder Big Air 2014

Největší australská freeski akce je za náma! Toyota One Hit Wonder Big Air měl letos hodně povedenej formát a tady je naše ohlídnutí!

Zatímco u nás se zima pomalu začne probírat z letního spánku u protinožců naopak pomalu začíná mlít z posledního! A jak jinak líp zakončit sezónu než pořádným randálem! Tím je v Austrálii beze sporu tamní největší akce Efterski Festival jehož součástí je pro nás hlavně Toyota One Hit Wonder Big Air, kterej se koná v resortu Thredbo, a kterej se pyšní u asociace AFP hned zlatou hodností! To jednoduše znamená, že patří mezi top akce roku!

Co se letos fakt povedlo byl formát! Zapomeňte na nudný dva, tři skoky a alou domů! Organizátoři to letos fakt nakopnuli a vymysleli tuhle zábavnou originalitu! Jelo se celkem na čtyři kola. V prvním kole jste mohli dát max 360 nebo jednoduchý flipy a v dalších kolech se rotace přidávaly. V posledním kole jste pak mohli už vyrotovaj vývrtku jakou jste chtěli! Každý kolo navíc mělo svýho vlastního vítěze, kterej buď mohl sbalit část prizemoney a mazal na bar nebo prašule odmítnout a pokračovat do dalšího kola! Navíc na big airu nebyl pouze jeden odraz, takže šli vymýšlet ruzný gapíky a transfery. Za nás určitě oba palce nahoru!

Jezdecká tlupa taky dorazila poměrně ve slušným složení. Nechyběli Amíci, evropští diktátoři, bráchové Wellsovi a samozřejmě domácí zabijáci, mezi kterými bohužel měl áčko australskej král Russ Henshaw, kterej po zranění ještě není na sto pro ve formě. Hned první kolo využil více dopadů a odrazů Byron Wells, kterej svým transfer flatem 360 ovládl první kolo. Podobnou trasferovou lahůdku naservíroval v druhým roundu Noah Morrsion o ovládl rotace do 540. 

A rotace přibývali jak opilci při silvestrovský noci! James „Woodsy“ Woods nebo Matt Walker sázeli stylový zboží jako cork dub tail to truckdriver nebo rodea 900. Nejvíc ale zabil Kanaďan Sam Ruttiman. Ten si totiž na „svoji klobásu“ nedal ani fíkovej nebo v jeho případě javorovej list a totálně naked tam poslal cork 720 nose. Bohužel aerodynamika naháče je malinko jiná, takže Sam letěl až na konec dopadu a celkem slušně se rozštípal. Speciál cenu si pak odvez Bernie Rosow (USA), kterej získal ocenění Mr. Energetic (bohužel netušíme za co se dávalo). Thomas Waddell pak urval Man Up After Disaster. Když se na kopnu vydal jako první po nesympatickým pádů kiwi boye Jossi Wellse.

Pro bodování AFP pak bylo nejdůležitější poslední kolo, kde se už mohlo rotovat dle libosti a nelibosti, a kde každej měl tři polety. Dle megalomanskejch rozměrů kickeru se asi dalo čekat, že dorazí pár triplařů a taky, že jo! Noah Morrison sice svůj triple cork neustál, ale nakonec bral stejně stříbro. Toho na podiu doplnil James Woods s epesním pravým dub corkem 1260 tail. První flek si pak do Švajcu veze Elias Ambuehl, kterej se napřáhl jak kdyby se chtěl v pase přetrhnout a vyslal bezchybnej triple cork 1620! Jasnej první flek!

Výsledky Toyota One Hit Wonder Big Air 2014:

1. Elias Ambuehl
2. Noah Morrison
3. James Woods
4. Jonas Hunziker
5. Thomas Waddell
6. Ryley Lucas
7. Matt Walker
8. Alex Brown
9. Oscar Scherlin
10. Beau-​James Wells
11. Byron Wells

Více o Efterskis Festivalu zde.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...