Toyota One Hit Wonder Down Under 2016

U našich protinožců minulej týden proběhl tradiční bigairovej závod Toyota One Hit Wonder Down Under a bylo na co koukat! Tady je naše ohlídnutí.

U našich protinožců byl minulej týden slušnej freeski humbuk! Ve známým resortu Thredbo se tady totiž konal osmej ročník největší tradiční australské freeski akce Toyota One Hit Wonder Down Under. Nejlepší domácí borce a hlavně plno zahraničních hvězd tady čekal hodně macatej sto deset stop buclatej kicker. Asociace AFP pak celýmu kontestu přidělila zlatý hodnocení, což značí hodně nabušenej závod. No, vlastně se nakonec přepisovali freeskiingový anály, ale nepředbíhejme…

Do země klokanů, koal a bumerangů dorazila hodně slušná sebranka, kde nechyběli jména z USA, Kanady, Švýcarska, Norska, Francie nebo Barbadosu. Jo, fakt jsme nespadli z višně, protože na místě byl Victor White u jehož jména najdete na FISáckejsch stránkách právě karibskou ostrovní tuhle zemi. Tenhle symaptickej dredatej klučina nakonec skončil před branami finále na šestnáctým místě. Na finálko se totiž mohla těšit jen nejlepší dvanáctka jezdců a kromě domácího Rileye Lucase se tam protlačili jen samí cizinci.

Od finále se čekalo sakra hodně a bylo jasný, že triply budou lítat vzduchem jak kulky za druhý světový. Co jméno to zabiják nejvyššího kalibru. Právě domácí Riley Lucas nakonec bral ve finálku poslední dvanáctý místo, ale určitě se neměl za co stydět, protože se před něj dostala sestava Alex Bellemare, Evan McEachran, Jonas Hunziker, Kai Mahler Klaus Finne. Takhle se kluci poskládali do sedmího místa. Šestej flek nakonec okupoval Alex Beaulieu-​Marchand, kterej se nestyděl vyprásknout tam triple cork 1080. Pátý místo ukořistil Noah Morrison, kterej na sebe upozornil třeba dub corkem, kdy mu za letu selhalo vázání. Přistání na jednu nohu pak skončilo v sérii kotoulů. Nepopulární bramboru si pak díky svejm osobitejm dub corkům zařídil Kanaďan Dean Bercovitch.

Nejlepší trojka pak předváděla doslova pekla, že i Lucifer by čuměl. Švýcarskej prcek Fabian Bösch vyprasil macatej triple cork 1620 a jasně bral bronz. Šestnáctieltej mladej Nor Birk Ruud pak jako první rider vůbec v závodě stompnul switch triple cork 1620! Jenže to pořád nebyla ta největší řacha dne! Sedmnáctiletej Amík Alex Hall přidal ještě vo půl rotace víc a zapsal se do historie jako první autor switch triple corku 1800 safety. To Aleš Valenta asi musel začít koktat, protože na koho jinýho se při tomhle dalo myslet. Tahle dvojka pak po zásluze vystoupala na nejvyšší dvě místa na bedně a jasně hodili rukavici starším a zkušenějším borcům. Uvidíme jak to potvrdí v právě startující sezóně!

Highlights video:

Výsledky Toyota One Hit Wonder Down Under 2016:

1. Alex Hall (USA)
2. Birk Ruud (NOR)
3. Fabian Bösch (SUI)
4. Dean Bercovitch (CAN)
5. Noah Morrison (CAN)
6. Alex Beaulieu-​Marchand (CAN)
7. Klaus Finne (NOR)
8. Kai Mahler (SUI)
9. Jonas Hunziker (SUI)
10. Evan McEachran (CAN)
11. Alex Bellemare (CAN)
12. Riley Lucas (AUS)

Web One Hit Wonder Down Under tady.

Foto by Thredbo Resort

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...