Zevl a FRski párty ve Francii

Letošní Zevl a FRski párty se přesunula z lednového L2A do Velikonočního Varsu. Kdo zaváhal a nepřihlásil se v termínu, tak měl tentokrát prostě smůlu. Celý bus pro 60 lidí byl plnej! A plnej čeho?

Šedesátka natěšených lidí, nakopnutá tvořit hodnoty, naskákala v pátek večer na Kladně směr francouzský Vars. Počet českých konzerv na osobu byl silně omezen, jelikož sudy piva, Jagry a Big Shock energy měly priority boarding. Hned co řidiči Fanda s Juldou šlápli na plyn, dostal každý  welcome Excelenta a poznával, s kým má tu čest trávit následující týden. To zjišťoval i Fanda, který se hned začal s Juldou hlásit. "Tak tebe mám za trest!" "Jdi mi ukázat ven na couvání ať vystydneš." To byly klasické hlášky řidičů. Zatímco co se dělo vzadu v buse nejde ani interpretovat...

Po příjezdu do střediska díky parádní organizaci všichni dostali bez zbytečných průtahů rovnou pokoje, které byly na místní poměry velmi příjemné. Zabydlujeme a zjišťujeme, že nám patří téměř celý barák. Ale i tak všichni zamířili přímo ke zdroji. A tak se na pokoji pro 6, kde se sešlo 30 žíznichtivích, vymraženej Jager víc než hodil. 

Neděle byla rozkoukávací. Aklimatizovalo se. Trošku jsme si museli zvyknout na místní život. Ráno žádný stresy. Rozcvička na 11h. Na parku bylo viditelné, že sezóna už končí a že Frantíci mají svou pověst flegmatiků oprávněnou. Headshaper už vyhlásil konec sezóny, a že celý týden budou hlavně připravovat trať na sobotní jib contest. V parku však zbylo vše z hlavní sezóny, takže překážek kvanta. Jen ta péče tomu chyběla a rolbař dle stop byl pravděpodobně alkoholik. V hlavním parku jsou tři skokové lajny. Jedna začátečnická s asi pěti skůčky, prostřední s největším skokem cca 6m a pak velká lajna se čtyřmi celkem nakoplými skoky a s největším skokem o délce tablu kolem 20metrů. Pod skoky jsou dva cornery a dojezd do zevl zony. Dále se cestou k pomě, která je nejvhodnější variantou pro snowpark, nachází step up, a kdo by chtěl místo pomy sjet až dolů k vajíčku, potká ještě dva railové parky. Z railových parků byl asi nejoblíbenějším u našich snowboarďáků  Girlie park s žůžovými bednami. Tyto jibovací parky jsou však díky své poloze v neustálém obležení šponů, a tak i při mírné oblevě jsou rychle v helu.

 Ne všichni jsou však vyznavači nesmyslných překážek na svahu. Běžný lyžník má velkou šanci si udělat celodenní Safari a podívat se i do Risoulu. Nejopěvovanější sjezdovkou byla zaslouženě Olympique. Pro vyznavače volného terénu tu toho už moc nezbylo. Ale i líní bez velkého šlapání si po dlouhém traverzu nějaký ten poprašek našli. 

Pondělní den byl ve znamení Velikonoc a holky asi čekaly, že tento zvyk je mine. Kluci však ani s trojkou v žíle nezapomněli předcházející noc na pomlázky. Jen si spletli ostnatý keř s vrbou. Hned ráno dostaly slečny vyčiněno již na ubytku a další nářez je čekal v parku. Auuu

Třetí kritický den je klasicky odpočinkový. Někoho bolel zadek, jiného zas hlava nebo celé tělo. A tak rest day v podobě grilovačky přímo v Zevl zóně neměl chybu. Dominik píchnul do repráků iPod a hned roztančil celej vlek svým japonským hip-​hopem. Jelikož české pivo nabíralo na hodnotě, tak lehký contest na bedýnce vyzval i Zevláky, kteří se hecli a dali první pokusy. 

Další den již byli všichni odpočatí a ready na nejplodnější den. Všichni už dostatečně rozježděný a tak se šlo tvořit. Někoho motivoval vytažený foťák s kamerou jiného zase přihlížející holky. Prostě všichni se snažili a navzájem hecovali. V parku parádní atmosféra. Hecovačky byly i s Frantíky. Jako obvykle se celá banda sešla v Zevl zóně a chillovala do doby, než přijeli vlekaři, kteří dohlíželi, že se všichni bezpečně přesunou na apreski. Večer se už v hlavě tvořily myšlenky na další den. 

Čtvrteční den byl asi ze všech nejplodnější… Všichni byli nahecovaní z předešlého dne. Aleš na rozcvičce se nemohl dočkat až bude zase lítat. Po rozcvičce i začínající neodolali a začali testovat menší skůčky, pokročilejší se posouvali na větší překážky a užívali jarní slash. Shapeři konečně po nelehké domluvě upravili skoky a tak kluci v čele s Podpim Patrikem začli sypat doubly. Jiní si spokojeně sázeli menší rotace v osobitém stylu. Každý si odnesl ze svahu parádní pocit z ježdění, a tak byl večer o důvod víc slavit. Tentokrát párty na recepci. Poslední sud vydržel rekordních 56 minut. 

Finální den ježdění. To byl den, kdy už klasické sjezdovky omrzely skoro všechny. Freeskibazar.cz zapůjčil však testovačky, takže hups do parku a zkoušet zase něco nového. Na baráku byl pak bojový úkol zlikvidovat zásoby a konečně vyrazit na místní Discotheque.

Díky Bussan.cz za organizaci, Dominikovi Michalem za zvěčnění této události a samozřejmě všem, kteří se podíleli na rekordní účasti. Už se teď těšim na další. See you 2.5. na After!

Foto: Michal Kubala

Video: Dominik Šlambora

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...