Dan Hanka na SLVSH Cupu 2016

Projket SLVSH je u nás na webu lehce přehlížen, a tak to napravujeme! V Andoře proběhl letošní ročník SLVSH Cupu, kde nechyběl hlavně náš Dan Hanka, takže čekuj interiew a videa všech soubojů!!

Klasickou hru na zmr*da zná a zkusil si asi každej lyžník, takže pravidla tady nemusíme nějak bujaře vysvětlovat. Američan Matt Walker pak tuhle jednoduchou hru přenesl do svýho projektu SLVSH, kde se proti sobě objevují ty největší jména freeskiingu a letos uspořádal taky druhej turnajv týhle srandě neboli SLVSH Cup 2016 a to tentokrát v malinkým pyrenejským státu Andora v místním Sunset Parku!

Pozvánku dostalo celkem šestnáct borců, kde přesně půlka reprezentovala Ameriku a půlka starou dobrou Evropu. Bojovalo se klasicky jeden na jednoho než pavouk vyprskl nejlepší finálovou dvojkou! No a nás turnaj určitě zajímal hodně enormně, protože v prvním kole se objevil náš Dan Hanka, kterej hnedka vyfasoval pěkně vostrýho soupeře, kterým byl norskej zabiják Oystein Bråten! Dan jak už určitě víte bohužel vypadl hned v prvním kole, ale ostudu žádnou neudělal...

Jeho souboj a i ostatní si pak můžete dát níže, ale teď se vrhneme na pár otázek, který jsme Danovi položili, aby nám prozradil svoje dojmy!

Čís Dane hned v prvním kole si dostal těžkýho soupeře Oystena Bratena a vypadl si. Jak bys ohodnotil celej souboj? 

Dan: Čus Maty! Haha, bylo to super! Hrát nás bavilo. Nedělali jsme si úplně nějaký naschvály jako flip on, flip off na railech a doublehsifty. Každopádně, že jsem byl hned s Oystenem vůbec nic neznamená, protože všichni ostatní, co tam byli maj svůj styl ježdění a všichni jsou neuvěřitelně dobrý! 

Triky si měl ňáký předem připravený nebo šlo hlavně o improvizaci? 

Triky jsem si nějaký zkusil, když jsme jen tak shredili, ale vesměs jsem si nepřipravoval nic konkrétního. To je jedna z věcí, co je na Slvshy geniální. Nutí tě to vymejšlet i pro tebe divný věci, který bys třeba normálně nejezdil. 

Park byl podle videí menší ale určitě dost kreativní. Jak ti seděl? 

Park byl neuvěřitelnej! Tolik railů jsem snad na jednom místě neviděl. Navíc park byl zavřenej pro veřejnost, takže jsme ho měli jen pro sebe a jedno kolo trvá cca 60 sekund.. Jezdí se od 5 do 10 večer - proto asi Sunsetpark. Takže mi seděl nejvíc! 

Nějaká peprný historka ze SLVSH Cupu? 

To je celkem těžká otázka! Dělo se pořád něco peprnýho a bylo toho tolik, že to splynulo do jednoho super zážitku! Ale super byla společná jízda do Barcelony velkým autobusem, kde jsme tak nějak už všichni trochu partyjovali. Pak třicet veselejch lidí se skibagama šlo centrem Barcelony. A pak jsem chodili po městě, popíjeli a skončili jsme na pláži. To bylo fakt dost dobrý! 

Co si vůbec myslíš o podobných netradičních akcí jako je SLVSH Cup? 

Myslím si, že je to nejlepší forma závodění. A světlá budoucnost freeskiingu! Doporučuji si přečíst rozhovor Walkera a Josse na newschoolers (najdete ho zde), kde to podrobně popisují - rozhodně stojí za přečtení a já se s tím dost ztotožňuju. 

Jaký máš plány v nejbližší době? 

Zrovna včera jsem dorazil po čtyřiceti hodinách nespaní na Mt. Hood na West Coast Session, spal jsem čtyři hodiny a chystám se jet na kopec (Dan poslal rozhovor o víkendu pozn. redakce)! Po WCS tady zůstanu shredit Timberline park, stavět s klukama nějaký BC kickery, natáčet, campovat a bavit se. V průběhu prázdnin ještě pojedu do Whistleru na Camp of Champions Faction Team week, a tam bych se chtěl taky trochu zdržet, když už tam budu.

Dík a užívej!!

Jednotlivý bitvy až po finálovej souboj mezi mladým Amíkem Alexem Hallem a norským zabijákem Oysteinem Bratenem pak najdete zde na odkazech a my doufejme, že i v příštím ročníku budeme mít Český zastoupení, protože tahle originílní akce stojí za tok!!

SLVSH Cup 2016

První kolo:

Čtvrtfinále:

Semifinále:

O 3.místo:

Finále:

Sestřih toho nejlepšího ze SLVSH Cupu 2016:

Web SLVSH najde zde.

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...