Jib Session Nitro Snowpark Chotouň

Sněhu na horách málo, v nížinách žádný, přesto se podařilo jen kousek od Prahy zorganizovat zajímavou snb akci. Na čtvrtek 8. února svolal pražský MISFIT Shop jezdce z okolí hlavního města na jibovací session do NITRO SNOWPARKU CHOTOUŇ. 

foto
Tohle malé středisko bylo letos v provozu jen pár dní. Sníh pod vlekem roztál, ale na sjezdovce bylo stále technického sněhu docela dost. Za asi dvě hodiny vláčení překážek, kopání krumpáčem a lopatama se MISFIT CREW, několika Chotouňským a postupně přicházejícím jezdcům (díky všem) podařil připravit slušný jib park. Ten se skládal celkem z pěti překážek, z nichž čtyři se daly jezdit v lajně. Vše začínalo nejmenší bedničkou (3 m), následovala dvojtrubka (4 m), a pro zpestření a překonání vytátého fleku bednička (4 m) přes trávu. Lajna končila tím největším, co NITRO PARK nabízí: dvojtrubkou (8 m) a lámanou bedničkou (9). Začínalo se stmívat, parkoviště plnit auty, světla osvítila sjezdovku a ježdění začalo.

Přišlo asi třicet jezdců, včetně několika lyžařů v šusťákových oteplovacích kombinézách z DDR. Asi dvě hodinky bylo třeba nechat na rozježdění a mohl začít samotný závod. Organizátoři vyhlásili hodinový jam na lámané bedně a 8mi metrovým railu.

foto foto

K vidění toho bylo mega hodně. K favoritům patřila např. partička z Liberce. Někteří předváděli triky jak z Xboxu, někdo zas supr sltyyyl, jinej šakalizmus a nechyběla ani krev. Vítězství by měl s největší pravděpodobností za ss bs tailslide to boardslide 270 out v kapse legendární jibovací inovátor „FREEMEN“. Po dohodě s porotou ale odstoupil ze soutěže. „Já sem podváděl, jezdil jsem spíš na skatu ne na snb,“ prohlásil a přenechal šanci na prvenství amatérským jezdcům, pro které byl tenhle contest spíše určen. RESPECT FREEMEN!!!
foto

Porota nakonec určila dva jezdce jako potenciální vítěze, ale první cena - jibovací prkno NITRO T0 bylo jen jedno. Proto o konečném vítězi rozhodlo hlasování přítomných jezdců. Ti ohodnotili vyrovnaný a hlavně pekelně stylový výkon Ondry Kozáka z Rakovníka. Ten si odnesl nejen prkno, ale také sponzoring od MISFIT SHOPU. Ve freeski kategorii vyhrál Ondra Beneš (HF, Dynastar). Oběma i dalším oceněným blahopřejeme a těšíme se na další podobnou akci.

Text a foto: Petr Faltýsek
 

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...