Martin Křivánek

Dneska jsme si posvítili na dalšího mlaďáka,kterým je Martin Křivánek a poprví jsme ho vyzpovídali!!

Dneska jsme do naší FR zpovědnice poslali dalšího mladýho českého freeskiera! Tím je Martin Křivánek šestnáctiletej cápek ze Špindlu, kterej letos na Czech Freeski Tour ukořistil v nemladší kategorii celkový druhý místo a tak jsme ho premiérově vyzpovídali! Tady je tedy jeho první interview!

Čís Křivas tak se nám na začátek nejprve představ…

Křivas junior: Čááu jmenuju se Martin Křivánek je mi 16 let a jsem ze Špindlerova Mlýna a nevim jak dlouho přesně jezdim.

Nová sezóna je před námi, ale my se ještě vrátíme k tý loňský. Kam ses všude podívala jak sis celou zimu užil?

Minulá sezóna byla pro mě velká změna…Loni jsem konečně začal víc skákat a snažit se učit nový věci hlavně díky tomu že jsem začal jezdit s Luknem (Mikulou poznámka redakce). Na podzim jsem se byl podívat na Stubaii a potom jsem byl u Lukina v Laaxu a na jaře jsem byl s Lukinem a klukama v USA v Mammothu což byl mega zážitek.

Do Ameriky se určitě jen tak každém z nás nejukne. Takže jak sis užil Mammoth? Nějaká nezapomenutelná historka?

Jako věcí se tam dělo dost ale nevím, co z toho bych tak vytáh :)… a užil bylo to jiný než evropský parky, kde jsem do tý doby jezdil. Celej park byl víc na shred než na nějaký hrocení a podle toho to tam taky celý vypadalo :).

Tak hlavně, že jste si to užili. pravidelně si byl vidět na Czech Freeski Tour. Nakonec sis vybojoval celkový druhý místo mezi dětmi. Cos na to říkal?

No po pravdě jsem si to chtěl spíš zkusit a kouknout se do těch parků než že bych to tam nějak přeháněl J ale jako bunda fajn :).

Takže tě vlastně tvůj výsledek vlastně hodně mile překvapil..?

Jako potěšilo to dost, ale nebyl jsem úplně šťastnej za ty jízdy co jsem tam jel.. výsledek lepší určitě než bych čekal na to jak jsem to odjel.

Takže příští sezónu zkusíš třeba i těch závodů víc nebo spíš seš takovej ten typ, co si jezdí hlavně pro radost..

No hlavně příští rok už budu mezi juniorama... tak uvidím jakej to bude mít smysl… nevim jestli se až tak rozskáču, ale asi si nějaký zajedu alespoň for fun :). Jezdím hlavně pro radost, ale chtěl bych se teď hlavně zlepšit.

Letošní léto je minulostí. Jak si ho trávil? Doufáme, že poctivým tréningem... :)

V létě jsem byl měsíc v Chorvatsku a tam jsem hlavně kitoval a tak. Takže to asi trénink úplně nebyl, ale potom jsem byl na Hrozenkově skákat do vody, a to mi myslím dost pomohlo na další ježdění.

Máš už teď nějaký plány na podzim/​zimu nebo to zatím nechává na náhodu…?

Zatím nic moc naplánovanýho nemam takže to spíš ještě nevim :).

Taková tradiční otázka pro všechny mladý lyžníky… co tvoje cíle ve freeskiingu? Ať už jde o trik nebo cokoliv. Máš nějakou metu, který bys chtěl dosáhnout? 

Takovej ten vysněnej cíl by byl, abych se uživil ježděním, jezdil Svěťáky aby to mělo smysl a natáčel s nějakou produkcí… :). A nějakej jeden trik, co bych chtěl nemam :).

Co vůbec brácha Křivas senior? Byl vůbec čas pojezdit s ním?

Jo v Laaxu jsem jezdil s ním to bylo dobrý. Akorát jsme měli nejezditelno v parku, když je tam furt hezky… a ve Špindlu taky se mnou jezdil a to bylo fajn, ale moc už na ty lyže neleze :D.

Dík za rozhovor Křivas a tradičně poslední řádky necháme čistě na tobě...ať to lítá!!

Taky velký díky za rozhovor a taky všem co mě v ježdění podporujou…

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...