Nej sezóny Jirky Voláka

V našich letních rozhovorech Nej sezóny...nemůžeme zapomenout na starýho pardála český scény! Tím je Jirka Volák!! Takže tady to je!!

Jirka Volák alias Dědek. Doufáme, že ho moc nenahněváme, když řekneme, že je jeden z nejzkušenějších, služebně nejstarších českých rajdrů, kterej už toho má fakt dost za sebou! To však Dědkovi nijak nebránilo, aby letos ovládl první ročník celý Czech Freeski Tour! Nemůže tak chybět v našem letním seriáu rozhovorů Nej sezóny…Takže tady jsou jeho nej zážitky z minulý zimy!

Oblíbený trik? Dědek: Letos mě hodně začaly bavit triky na unnatural (což je pro mě rotace doprava). Oblíbený un. Flatspin 5 a největší radost mám z un. Flatspin 9 odjetý na jaře.

Oblíbený resort?  …Bezesporu jarní LAAX, kde jsem konečně trochu pojezdil s Martinem Horákem. Neumím si představit lepší místo, snad jen Livigno v plné kondici, ale tam nejsou z daleka tak dobrý raily. V Čechách mě moc příjemně překvapila Pec a Paprsek (snad se na to kluci nevybodnete, protože to co děláte, tak má smysl!)

Nejlepší den na lyžích? ...Pojezd právě na Paprsku s Vaculem. Nato, že nebyl skoro sníh, tak park byl skvěle připravenej a užili jsme si parádní den. 

Nejdrsnější street nebo freeride? …Street už pár let raději vynechávámJ a freeride okolo Vánoc v Laaxu proběhl.

Nejlepší akce/​závod …Celá Czech freeski tour byla moc dobře zorganizovaná, doufám, že příští zimu bude víc sněhu a přidá se více lidí. Tyhle závody vás můžou jen posunout dopředu. Dost si taky vážím vítězství v létě na Freejumpu, kde se sešlo spousta lidí a panovala parádní přátelská atmosféra.

Nejlepší párty? …PM klub po podzimní náplavce v Praze.

Nejhorší drink? …Ve 30 už mi bývá tak blbě, že si drinky raději vybírám. Pokud mám možnost, vždy volím RedBull + vodku.

Nejhranější song? …Už 3 roky mám v i-​padu pořád stejný playlist, tak mi připomínáš, že bych měl aktualizovatJ . Možná je to trochu sobecký, ale pozitivní energií mě nabíjí song z mýho profilu Kaskadér II., za který vděčím Lukinovi. SONG: Où est le swimming pool - I Just Dance The Way I Feel

Nejlepší mimolyžařskej zážitek? …Vyzvedl bych oslavu svých 30 narozenin, kde se sešla super parta lidí a moc rád bych vyjádřil uznání kámošům HDF za pomoc s realizací. Ti kteří jste nebyli líní dorazit, tak věřím, že jste si to užili stejně jako já.

Největší crash? …Musím to zaklepat, ale žádná rakev letos neproběhla. Snad jen na podzim na Klínech při jib contestu, jsem párkrát ve finále vytřel bláto na dopadu při pokusu o 450 on. 

Největší úspěch? …Podařilo se mi vyhrát celou Czech freeski tour, čehož si hodně vážím. Dostal jsem možnost komentovat Olympijské hry v SOČI pro Českou televizi, což jsou zkušenosti k nezaplacení. Největší úspěch je ale pro mě to, že mě lyžování stále naplňuje a pořád mám chuť učit se nový triky.

Nejlepší trip? …Tréninkový soustředko v létě s českou bandou. Dali jsme si pár dnů Štíty a potom Hrozenkov a celkově si myslím, že to každýho o kus posunulo dopředu. Tlačte to dál mlaďáci, teď je to na vás!

Největší průser? …Celkově málo času na lyže kvůli práci!

Největší úlet? …Není to sice úlet, ale strašně pozitivně mě překvapil letní výlet na Srí Lanku, kde zrovna píšu tenhle rozhovor. Každýmu bych doporučil tenhle letní restart, do země, kde se vrátíte do let minulých, překrásné přírody a liduprázdných pláží jako stvořených pro surfování. Dvoutýdenní trip se dá pořídit včetně letenky v low budgetu do 25tisíc. 

Největší šok? …Po 2 letech strávených ve Švýcarsku, česká zima bez sněhu a vyústění toho všeho zrušení top českého contestu Soldiers v Deštné. Jak by řekl Rocky Balboa: „Není důležité kolikrát v životě inkasuješ, ale že se dokážeš zvednout a jít dál“

Nejlepší edit? …Tady není nad čím přemýšlet, sice už to tady někdo zmínil předemnou, ale to jen svědčí o tom, že tenhle edit je letos TOP! NOAH ALBALADEJO cruising Arinsal (edit zde).

Největší freeski změna oproti minulým roku? …Že proudí peníze ze státní kasy na rozvoj českýho freeskiingu. Každý má šanci se dostat do skupiny mlaďáků o kterou se s Dalasem staráme a tím ušetřit peníze za tréninky a výjezdy na hory. Tohle vidím jako pozitivní krok pro ty, kdo mají upřímnou chuť do toho poctivě šlápnout.

Ať už jezdíte závody nebo jen šmrdláte rail pro zábavu, všem přeju tu nejpovedenější zimu, ať vás to od srdce baví a děláte to až do důchodu ….. Dědek

Dědku dík!!

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...