Nej sezóny Šimona Bartíka

Letní čas opět vyplníme rozhovorem ze série Nej sezóny...dneska jsme si na paškál vzali Šimbu aka Šimona Bartíka!

Máme tady letošní druhej rozhovor z letního seriálu Nej sezóny…dneska jsme se na největší perličky z uplynulý sezóny zeptali Šimona Bartíka, kterej loni ovládl Czech Freeski Tour v kategorii juniorů a letos přesedlal do hlavního repre týmu! Takže teď už si ale v klidu vychutnej Šimbovi nej zážitky. Jinak Šimbu můžete sledovat na jeho FCBK funpage zde.

Nejlepší a nejoblíbenější trik sezóny? ...Šimba: Nejvíc mě klasicky bavily carvovaný cork 7 s bluntem nebo cork 3 a sw 5 s různejma úchopama. Nejradši jsem asi za 4 do railu pretzel 2, switch double 9 a switch cork 10 blunt.

Nejoblíbenější resort? ...Komorní atmoška a super kicker na Kaltenbachu byly super, takže asi tak... 

Nejlepší den na lyžích? ...Bylo jich určitě víc a asi nejde říct, kterej byl uplně nejlepší, ale asi bych zmínil session v Hochzillertalu s navrátilcem ze Sochi Mariem, Pepkem, Bartkem Sibigou, Ričim nebo Christianem Jennym, kdy jsme měli velkej skok skoro jen pro sebe a padaly celkem úkladný vraždy. 

Nejdrsnější street nebo freeride? ...Bohužel zima nezima zapříčinila mojí absenci na streetech. Lajzl jsem si jen dva spoty. Jeden z nich byl klasickej červenej speed rail v Lužiny Hoodu. Něco i padlo, ale nejdrsnější byl bez pochyb Stekloušův lidově řečeno kulečník při neúspěšném krocení tý červený saně... 

Nejlepší závod/​akce? ...Českej pohár a MČR v Peci, kde i přes nepřízeň počasí proběhlo všechno na styl s prstem v nose. Restekpa pořadatelům. 

Nejlepší párty? ...Asi taky v Peci. Sešla se tam česká scéna na vrcholu, takže to pokojným čajovým dýchankem neskončilo. Jo a ještě na KromWars to bylo samozřejmě kosmírný. 

Nejhorší drink? ...Žádnej haluz drink jsem asi nesosnul, ale smrtelný byly všechny panáky na svatbě mé drahé sestřičky, protože Slováci z východu včetně jejího nastávajícího pijou do pravý a pak znova hned do levý nohy. Následnej blackout byl samozřejmostí... 

Nehranější song? ...Nevim jak to z mejch porouchanejch mptrojek zjistit. Určitě to bude nějakej Kid Cudi, Bones nebo Eva a Vašek. 

Nejlepší mimolyžařskej zážitek zimy? …Party v Praze, kdy jsem někdy koncem října přeplavával v noci back2back Vltavu. 

Největší crash? …Polish Freeskiing Open a byly hned dva v jeden den. Foukalo a skok klasicky v mínusu. Nasadil jsem switch cork 9 a 10 na hranu do odpíchnutýho ritzbergra do poloviny dopadu na záda. 

Největší úspěch? …1.místo na MČR juniorů a i celkově první místo v Českým poháru a hlavně dosáhnutí A teamu naší reprezentace... 

Nejlepší trip? …Asi letní pomaturitní Dachstein s Dalym a Kiki. Prostě rodinná dovča bez stresů. 

Největší průser? …Špatný podmínky v zimě, ještě dohromady s maturitou mě to obralo o spoustu času na sněhu. Ale musím říct, že bahenní shredy ve Vítkovicích byly celkem epesní. Potom taky natržení předního křížáku v koleni, kvůli kterýmu jsem se od června do listopadu nepostavil na lyže… 

Největší úlet? … Spíš to byl přelet. Overshoot kickeru ve Flachau až do králíkárny s meniskama zaraženejma až v lyžácích. 

Největší šok? …Absence Toma Wallische na Olympošce a nahrazení Jossem s jeho sw right triplem mě posadilo na frdel. 

Nejoblíbenejší edit?... Noah Albaladejo Cruising Arinsal (video zde) nebo epizodky Parkera Whitea a Chrise Logana - The Big Picture. 

Největší freeski změna oproti minulýmu roku? …Mnohem lepší podmínky díky Reprezentaci a sponzorům, přijetí do FASC international teamu. A taky sebou už mrskám do všech stran. Nejenom na party. Převeliké díky patří rodičům a famílii, sponzorům (OXskis.com, FASC Wear, Shred Optics a 7/​9/​13), všem kámíkům a tobě Maty za rozhovůrek:)

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!