Redbull PlayStreets

24.2. Proběhl v Rakouském městečku Bad Gastein Red Bull závod nazvaný PlayStreets. Slopestyle trať, která vedla skrz městečko a na které se utkalo 16 pozvaných jezdců ze všech možných koutů světa. Chcete si přečíst jaké to tam bylo a podívat se jak to tam vypadalo? Máte možnost, autor textu: jeden z účastníků závodu Tomáš Kotrba, fotograf: Lukin

24.2. Proběhl v Rakouském městečku Bad Gastein Red Bull závod nazvaný PlayStreets. Slopestyle trať, která vedla skrz městečko a na které se utkalo 16 pozvaných jezdců ze všech možných koutů světa.

foto foto
foto by Lukin

Redbull sign, Tomáš Kotrba na střeše restaurace


Pozváni byli: Julien Regnier (FRA), Emil Forss(SWE), Fabio Studer (AUT), Russ Henshaw (AUS), Tim Russel (USA), Martin Missof (AT), Sven Kueenle (GER), Flo Wieser (AUT), Luki Brucic (AUT), Tim Rieder (CH), Thomas Dolplads (NOR), Xaver Gering (GER), Tomas Kotrba (CZ), Thomas Krief (FRA), Paddy Graham (UK) a Charles Gagnier. 

Trať byla dlouhá asi 300metrů a začínalo se 5ti metrovým dropem ze stěny, následoval corner, který byl přilepený na stěnu skály. Od corneru vedla úzká cesta na mostík, kde byl odraz pro road gap.( Který se tvářil spíš jako drop než skok.) Trať byla zakončena 12metrů dlouhým railem na střeše restaurace ze kterého se seskakovalo asi 2metry do cíle.

foto foto foto
foto by Lukin


Luxusní dropovaná 180ka, Charles Garnier styling, Russ Henshaw na corneru

Přijeli jsme (Já a Lukin – frames fiction, big aaair) bohužel pozdě, protože cesta z Brna ubíhala velmi pomalu a tak jsme nestihli úvodní riders meeting v Casinu. Prý si závodníci zahráli partičku pokeru, dostali závodnický, hip-hoperský dresy, kde byli jejich jména a pak už jen popíjeli.
Dorazili jsme okolo dvanáctý, ubytovali nás v nóbl hotelu, dostal jsem svůj dres a propozice a pak už jsme si jen s Felixem z Rakouského Red Bullu popřáli dobrou noc.
foto
Tomáš Kotrba
Před spánkem jsme si museli jít prohlídnout trať. Impozantní. Všechno zářilo a bylo to jak z jiného světa. S rozporuplným pocitem sem přál Lukinovi dobrou noc a snažil se představovat si co tam zítra půjde odjed.
Ráno bylo příjemné sice trochu zataženo ale nakonec se vyjasnilo, snídaně úžasná a hlavně závod začínal až ve čtyři. Od desíti do dvou probíhal trénink na kterém všichni rozjezdili, zjistili že tam tak velká pekla nepůjdou dávat a já? Po pár úplně zbytečných vypnutích vázání se mi podařilo nalomit lyži. Nevadí, zmáčknul jsem ji k sobě a šel na oběd. Lukin měl vybraný místa na focení a tak mohl jít se mnou.
Ve čtyři se rozjela ta mega show. Jelikož Rakušané měli prázdniny tak na ulicích bylo okolo tisíce diváků, kteří se těšili na závod a závodníci byli připraveni jim jejich očekávání splnit. Závod byl tři kolový. V prvním byli závodníci hodnoceni bodově porotou a šest nej postoupilo do druhého kola kde jeli batle. Jeden proti jednomu a lepší tři postoupili do finále kde na ně opět čekala porota. V průběhu závod nepadala zas až taková pekla snad každou jízdou uchvacoval J. Regnier který vše vyhrál když na prvnídropu dal unnatural 360, na corneru unnatural cork 900 s tailem, switch 540 přes cestu a nakonec switch 450 na rail, switch up a 270 out! Co ještě zmínit? Kriefovi (který byl nakonec třetí) je pouhých 14let, Missof se snažil jed colou trať na switch a Kueenle zkončil o jedno místo nade mnou.
foto foto
foto by Lukin

Charles Garnier, Russ Henshaw a Paddy Graham

    Párty?Na Red Bull párty je příjemné že tam vždycky máte spustu vodky a red bullů. Proběhl koncert, který většina závodníků nestihla protože do baru povětšinou přišli okolo dvanácté ale to jim nezabránilo v tom si večer užít. Snad možná zajímavost na konec kdy Lukin řekl Missofovi že nic nezajel a on mu řekl že se hrozně bál a že jediný co chtěl bylo se nezranit.


foto
Bedna vítězů
           

            Výsledky:
            1. Charles Gagnier (CAN)
            2. Russ Henshaw (AUS)
            3. Thomas Krief (FRA)
            4. Tim Rieder (CH)
            5. Emil Forss (SWE)
            6. Luggi Brucic (AUT)
            7. Fabio Studer (AUT)
            8. Martin Misof (AUT)
 


Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...