Z Tater do Mayrhofen Burton Parku

V neděli jsme se s Dalym rozhodli přesunout se do Mayrhofenu do Burton parku. Akorát tam byla snb parta, takže jsme měli přesné info jak to tam vypadá. Bylo to super, až do pátku nám vydrželo luxusní počasí, takže jsme jen filmovali, fotili a zase jen filmovali. Super fotky nafotil Honza Kaňůrek...

foto
foto by Klikos, rider - Robin Kaleta
Jak jste určitě všichni četli, tak Movement výlet do Rumunska byl zrušen. Den před odletem se stornovali letenky a ve středu 14. 2. jsme si to Já, Daly a Jimmi namířili směr Slovensko, Vysoké Tatry. Ptáte se proč? V tu dobu tam bylo snad nejvíce sněhu, tak proč ne? Ještě před odjezdem pár telefonátů Robinovi Kaletovi, který se tam zrovna nacházel a sehnal nám obytko, jak to tam vypada. ,,SNĚŽÍ“. Už nám nestálo nic v cestě tam vyrazit. Na baráku, kam jsme dorazili, byli ještě s Robinem fotograf Thilo Brunner a pár rakouských jezdců, který fotili článek do Skiingu. První jezdící den Skalnaté pleso. Když už jsme měli BC kicker skoro dostavěnej, najednou se vedle nás objevil krakonoš s vousy až skoro ke kotníkům. Bohužel to nebyl krakonoš, ale strážce národního parku. ,,Ták chalani, čo tu robíte?“ Uspokojilo nás, když v našem rozhovoru pronesl, že tentokráte to nebudeme řešit pokutou, jen to zbouráme a odejdeme. V tom se otočil a zrovna si kamzík Robin s partou dávali nějakou skalku nedaleko od nás. ,,Ti patří k Vám?“ zeptal se. ,,Néééé“ Odpověděli jsme a moje kamera byla namířená přímo na Robina :-))
Na konec se vše vyřešilo bez problémů, pan strážce ještě pronesl pár slov do kamery a rozloučili jsme se. Další dny jsme se věnovali filmování na Štrbském Plese a streetku, který pořádně zabil Jimmi. Co by jste řekli na: kingový rail zahlý do leva a Jimmi na tom nadiktoval lipslide switchup a tak to pokračovalo dále a dále. V neděli jsme se s Dalym rozhodli přesunout se do Mayrhofenu do Burton parku. Akorát tam byla snb parta Honza Nečas, Ondra Bauer, Venca Kutil atd… Takže jsme měli přesné info jak to tam vypadá. ,,Park luxus a azurko“ volal Ondra. Ze Slovenska jsme vyrazili v neděli kolem 16hod a do Mayrhofenu jsme dorazili v pondělí v šest ráno. Dobrá štreka. Dospali jsme v autě a na kopec vyrazili celý zlámaný, ale to nám vůbec nebránilo natočit nějaký progres, protože slunko které pálilo, dodalo dost energie.

foto
foto by Honza Kaňůrek, rider Roman Dalecký
foto
foto by Honza Kaňůrek, rider Roman Dalecký

foto
foto by Honza Kaňůrek, rider Roman Dalecký
Bohužel v tu dobu bylo v Mayrhofenu nejvíce návštěvníků za celý rok a tak jsme nemohli najít žádné ubytko. Hrozný, vše tu bylo plné. Bylo nemožné něco najít. Za pomocí snb kámošů jsme další dvě noci přepunkovali na zemi. Ještě že tak, protože v autě byla dost zima. Ve středu ráno za námi dorazili i Tom Guziur a Maty Vránek z jabloneckou partou. Sraz v 9hod pod lanovkou do Penkenu. Po ježdění jsme konečně našli spaní, ale bohužel za 25eu na noc za osobu. Cože? To bylo hodně mastný. Ale představa, že vykydneme zase někde na zemi, mě hrozila. Až do pátku nám vydrželo super počasí, takže jsme jen filmovali, fotili a zase jen filmovali. Co dodat? Matyho prokletí pořád následuje. Ve dvou dnech vytrhnul obě strany vázání a dobře se zabil, ale vůbec nic se mu nestalo. Tomáš dává pořád luxus. A Daly? To radši ani nepsat. Diktát jako blázen. Po celou dobu pobytu azurko a super šeplej park, kámoši, hudba atd… Prostě nice week!


foto
foto by Honza Kaňůrek, rider Tom Guziur

foto foto

foto by Honza Kaňůrek
rider - Roman Dalecký
foto foto
foto by Honza Kaňůrek

Útok na lavičku v podání Matyho Vránka
foto foto foto

foto by Honza Kaňůrek

rider - Tom Guziur

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...