eXcelent Separation na Mísečkách

Další lokaci, kterou si tvůrci filmu eXcelent Separation vybrali pro natáčení, byli Mísečky. Místo, kde se nachází legendární snowpark. Ten však pro natáčení nevyužili. Vydali se totiž na lokaci v netradiční dobu. V dubnu, kdy už je snowpark dávno rozebraný a po sněhu zbývají jenom památky.

„Na natáčení na Mísečkách jsme si dali za úkol připravit setup originálních překážek. Každý den jsme ho měnili, abychom natočili co nejvíce triků a záběrů,“ přibližuje jeden z jezdců Pepé Kalenský.

Mísečky se nacházají nad Špindlerovým Mlýnem v nadmořské výšce okolo 1000m.n.m. Teplé jarní počasí připravilo pohodovou atmosféru pro grilování a relax. Na druhou stranu dost ztěžovalo samotné natáčení. Zbylý sníh doslova mizel před očima. Udržet tak v provozu rozjezd na překážky byl nadlidský úkol.

„Dohazování rozjezdů a dopadů bylo opravdu vyčerpávající a časově náročné. Zaroveň však muselo všechno odsejpat. Zjistili jsme, že pro jezdce ani kameramana není možné chodit nahoru celou délku svahu snowparku po svých. Tento problém jsme vyřešili operativní domluvou se sportovní agenturou Yellow Point, která nám zapůjčila výkonou čtyřkolku,“ vysvětluje uskalí natáčení produkční Michal Nedbal.

„Ze tří dnů, které jsme na Mísečkách strávili, se nám nakonec podařilo natočit spoustu dobrých záběrů. Těšit se můžete např. na triky z vystřelovacího zábradlí, opičí dráhu lesem, nebo na záběry při západu slunce,“ shrnuje režisér filmu Lucas Herman.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...