Natáčení v Deštné v Orlických horách, aneb jak dostat auto do snowparku

Jednou z dalších lokací eXcelent Separation bylo ski centrum Deštné v Orlických horách a jejich Yourpark. Natáčení v Deštném probíhalo celkem dvakrát a o zážitky nebyla nouze.

Na první trip s sebou tvůrci filmu vezli legendární Renault Twingo, který umístili přímo do snowparku jako překážku. Nočnímu natáčení předcházela velká příprava na místě. Nejprve se auto muselo vytáhnout nahoru na svah. To ale nebyl problém hlavně díky zkušenému rolbaři Davidovi a ochotné partě místních shapers. Během příprav lehce sněžilo, ale jakmile se začalo natáčet, lehké sněžení přešlo ve sněhovou bouři. Výsledkem byly krásné noční záběry, ale také bohužel nefunkční kamera.

Jelikož se při prvním natáčením v Deštném nepodařilo vyčerpat veškeré kapacity snowparku, padlo rozhodnutí se do Orlických hor vrátit. Cenu firemní dodávky Ford Transit filmaři několikanásobně zvýšili naložením profi filmové techniky z Biofilms a vyrazili pro záběry, jak se jezdí ve snowparku doslova na switch. Nešlo totiž o klasické ježdění pozpátku, ale ježdění zespodu nahoru. Odpověď na tuto otázku, zda je to vůbec možné, se podařilo najít právě v Deštném. 

Pomocí winche (navijáku) se jezdci tahali z konce snowparku na jeho začátek. Jestli se to ale povedlo, uvidíte až ve filmu. Natáčení tím ale neskončilo a večer před barem Dvojka shapeři připravili rainbow. Povzbuzování přítomných kemperů a dalších návštěvníků z baru dodalo nočnímu natáčení skvělou atmosféru. Příjemná nálada gradovala večer v baru a později nad ránem v chatě Alba zasněžovaním hasicím přístrojem uvnitř chaty. Majitelé chaty nadšení nebyli, zato Skicentrum projevilo zájem o tak zkušeného zasněžovače hned druhý den ráno.

Hlavní partner filmu:
eXcelent

Partneři filmu:
Red Bull, Kama, Jägermeister, BIOFILMS

Koukni na předchozí filmy Separation:
Separation movie- https://vimeo.com/16962514
Ultim8 Separation- https://vimeo.com/34893451

Sleduj Separation na:
FB: https://www.facebook.com/separationfilms
Instagram: @separation_films

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...