Rozhovor: Šimon Bartík

Přinášíme Vám rozhovor s mistrem ČR a zároveň nejmladším členem seniorské reprezentace ve slopestylu Šimonem Bartíkem. Jaký byl jeho start na mistrovství světa a jak si užil natáčení freeski filmu eXcelent Separation?

Jsi nejmladší člen seniorské slopestyle reprezentace, ale podařilo se ti vyhrát titul MČR ve slopestylu. Jaké nové triky ses uplynulou sezónu naučil a co máš v plánu na tu další?

Z toho mám ohromnou radost, nenapadlo mě, že se mi to může povést hned první rok v seniorech. Za reprezentaci jsem moc rád, díky tomu se dostanu mnohem častěji na hory, do míst kam bych normálně lyžovat nejel a taky mám šanci poznat hodně zajímavých lidí. Nějaký nový triky tam padly, třeba ze switch doublecorku 1080mám radost, uvidíme, co nová sezóna přinese.

Do této doby ses neúčastnil žádného světového poháru ve slopestylu, ale minulou sezonu jsi jel rovnou mistrovství světa, jaká to byla zkušenost?

Bylo to něco neuvěřitelného, obrovská trať a světová extra třída freeskierů, zdálo se mi nemožný, že jsem něčeho takového součástí. Dva tréninkové dny bohužel buď pršelo, nebo byl totální led, takže jsem jízdu skládal narychlo v den závodu. Šlo to dát určitě líp, ale i tak jsem byl ve výsledku rád a letos se těším na premiéru ve Světovém poháru.

Tento rok jsi jako jediný český jezdec natáčel se dvěma produkcemi, Separation Films a In Between. Jak jsi to zvládal časově a v čem se natáčení lišilo?

Byla to super zima a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit shootingů jak In Betweenu tak eXcelent Separationu. Přijde mi, že se to nějak zvlášť nelišilo a obojí mě ohromně bavilo, akorát kvůli závodně-​cestovní vytíženosti jsem natáčel v menší míře, než bych chtěl. Každopádně si myslím, že se mají lidi na co těšit, bude na co koukat!

Při posledním natáčení eXcelent Separation ses bohužel zranil, ale nebylo to běžné lyžování, můžeš nám prozradit, o co šlo?

Dotáčeli jsme takový skopičiny v Praze v polorozbořené hale, při přejezdu na výšku postavených palet mi trošku chyběla rychlost a skočil jsem na ty palety, pod kterými jsem si dal samozřejmě ruce. Naštěstí to odnesl jenom malíček, ale Robin Holub mi dojel pro ortézu, zakousl jsem to, myslel na Jágra a odjezdil to. Jak se ukázalo druhý den, tak jsem si to jenom podvrknul a natáhl vazy.

Jaké natáčení eXcelent Separation tě bavilo nejvíc?

Asi jarní session na Horních Mísečkách kterou vymyslel Pepek, sice to byla šílená dřina, protože sněhu bylo málo a muselo se vždycky hodně hodin házet lopatou, než šlo vůbec jezdit. Ale stálo to za to, vyšlo počasí, grilovali jsme a panovala příjemná atmosféra.

Red Bull, Kama, BIOFILMS

Separation movie- https://vimeo.com/16962514
Ultim8 Separation-
https://vimeo.com/34893451

Sleduj Separation na:

FB:https://www.facebook.com/separationfilms
Instagram: @separation_films

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...