Jirka Volák season edit a mininterview

Stálice český scény Jirka Volák alias Dědek si pro nás připravil svůj season edit a při tý příležitosti jsme mu loupli k němu pár otázek!

Jirku Volák alias Dědek patří k našim služebně nejstarším freeskierům, ale taky k největším srdcařům! Už nějakej ten pátek se svojí drahou polovičkou žije v Rakousku, kde pracuje a užívá si místní kopce. Dnes tu máme jeho parádní season edit, což navíc je ideální příležitost se v pár otázkách zeptat na jeho uplynulou sezónu, budoucí plány nebo na hodnocení letošních KROM WARS, který jsou jeho dítko. Dědku je to tvoje! 

Čus Dědku, tak jak si užíváš život v Rakousku, a jak bys hodnotil svoji uplynulou sezonu?

Dědek: Ahoj Maty, život v Rakousku není jednoduchý, ale země je to krásná, tak jsme se rozhodli prodloužit si pobyt ve Stubaitale na neurčito. Člověk jako já tady má vše, co potřebuje ke spokojenému životu. Krásný hory jak v létě tak v zimě. Navíc se tady dostanu k tenisu, jak závodnímu, kdy hraju v létě ligu za Innsbruck, tak ke trénování dětí v našem klubu. Práci vždy nějakou seženeš. Moje sezona začala olympijskou ambicí, která rychle skončila po dvou Evropákách, kdy jsem si uvědomil, že by za to měli tahat spíše mladší střelci. Raději jsem všechnu tu energii poslal do KROM WARS a zbytek sezóny si užíval na pohodu, tak jak to mám nejraději …

Co tedy letošní KROM WARS? Jak moc byla náročná příprava, a jak si byl spokojenej s letošním ročníkem?

Letos jsme udělali velké rozhodnutí a vrátit akci na místo vzniku do Kroměříže. Nebyl jsem si jistý téměř ničím :). Hloubka bazénu, wakeboard jsme dělali vůbec poprvé a jib byl vlastně už práce úplně navíc… Ono si ti všechno nějak sedlo, jen bohužel poprvé, co tu akci děláme, nepřálo počasí. Ubralo to na divácké kulise, ale zato se vytřídila smetánka a meeting to byl paar excelance. Kdo tam byl tak, mi nejspíš dá za pravdu. Obrovské DÍKY patří všem, kteří na akci jakkoli sáhli, to nadšení bylo neuvěřitelné. Ukázalo mi to, že ta akce má smysl a věřím, že celou mašinu dokážeme ještě jednou nakopnout… Snad vše klapne a uvidíme se ve větším počtu v létě 2019 :) Ale jedině, když to budeš zase komentovat ty?

Tak to je jasný! Se mnou počítat můžeš! Co plánuješ na příští sezónu, zkusíš nějaký závody v ČR třeba?

Byli jsme s Terkou postaveni před velké rozhodnutí. Zůstat v Tirolsku nebo se vrátit do Čech, konkrétně pracovat pro jeden lyžařský areál, ale po zvážení všech pro a proti nám to vyšlo 50/​50, tak jsme se rozhodli srdcem a oba se shodli, že si ještě užijeme krásy Rakouska. Závody už mám za sebou a chci se pořád vozit v parku. Mám pár mladých pušek na trénování, jak z ČR tak z Německa, což je cesta, kterou bych se pomalu rád vydal. 

Jak se jinak těšíš na olympijskou sezonu jako televizní komentátor?

Kamaráde sleduju to už pěkně dlouho, musím připravit pár peprných hlášek ať to má koule!:) Pevně věřím, že to bude podívaná, která posadí lidi na prdel !!! Trať to bude kreativní a už teď to nezávidím rozhodčím. Co jsem slyšel od Murgiho, tak Harlaut trénuje v Andoře na inlinech triply do molitanů a jeho jízda by mohla vypadat takto: raily … nosebutter trip 16 to switch trip 14 to switch right trip 12... Těch překvapení tam bude asi spousta, ale jedno vím jistě! Nikdy na to nezapomeneme a už teď se nemůžu dočkat, až zapneme TV a pojede se finále slopestyle z Koreje 2018 :). Díky za rozhovor a v únoru laďte ČT sport všechny vás tam pozdravím.

Tobě taky díky Dědku. Měj se a vidíme se na svahu!

A teď už slibovanej Dědkův season edit:

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...