Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „Jaké lyže ? level up z Rossignolu S1“

Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Jaké lyže ? level up z Rossignolu S1

Napsat komentář

obrázek je nečitelný

Hodnocení: 0

„Well“ 1. 1. 2012 v 14.11 napsal:

Reakci na Jakub „janouch“ : Děkuji za pomoc , budu se tedy nejspíše rozhodovat mezi Coreupt POW a Line BLEND

Odpovědět

Hodnocení: 1

Jakub „janouch“ 28. 12. 2011 v 20.11 napsal:

Reakci na „Well“ : Tak jeste ty Pow:) To jsou lyze z kategorie backcountry/freestyle/everyday ski. Jsou oproti jinym lyzim z teto kategorie lehci, coz uvitas kdekoliv ve vzduchu, at uz v parku nebo v prasanu treba na pillows:) Pow je velice hrava lyze, ktere take brzy prijdes na zoubek (u nekterych lyzi jsem si musel zvykat a spise se lyzim prizpusobovat, u Pow ne). Sirka je tak akorat na prasan (ne ale na prasnovy koupacky, na to brat poradny faty:)), pohodove jezdeni na sjezdovce i do parku - proste univerzalni, hrava a stabilni lyze. Ohledne delky, kdybys jezdil prevazne prasan, pak bych doporucil 175cm. Pokud fifty/fifty nebo spise park, pak 166cm.

Odpovědět

„Well“ 28. 12. 2011 v 13.53 napsal:

Reakci na Lukáš „kounak“ Kounovský: Díky za informace , docela mi padly do oka ty LINE BLEND , rád zkusil i ten prašan ;) Je třeba volit přímo poslední model ? Nebo to o očem si mluvil platí obecně i pro starší modely ? Starší = levnější což je pro mě přijatelnější...Pokud je to jedno tak asi fakt sáhnu po blendech.. snad to nebude takové utrpení jak s těma S1 zdá se mi že jsou docela těžké i když ted nikde nevidím na internetu jejich váhu , zároven mě na nich trápí ta malá stabilita - v parku se svými 80mm pod botou jsem měl velké problémy , ale scháválně to hážu na parametry a vyhybám se tomu že jsem jelito. A o nějakém prašanu se hovořit ani nedalo ale to už se opakuji snad to bude krok dopředu v tech blendech.. Co mě ještě ale zajímá je jakou velikost volit když to chci i do prašanu ? Já měřím 174 , ty S1ničky co jsem měl byly 158 a musím říct že velikost byla na park paradní ? Popřípade ještě trochu ty CoreUpt POW by jsi mi nezhodnotil ? Nabizí to na netu i s tím jejich Look vázkem což je pro mě o starost , možná i o cosik levnější. Díky za užitečné a cenné informace ;)

Odpovědět

Lukáš „kounak“ Kounovský 27. 12. 2011 v 17.05 napsal:

Reakci na „Well“ : Zdar, tak LINE je značka která to vlastně před 15 lety celý odstartovala a dá se považovat za první freeski značku na světě. Coreupt jak jsem pochytil je mladá francouzská freeski značka, která narozdíl od jinejch freeksi značek věhlasných si drží dobrou pověst a kvalitu. Do Armady bych já osobně nešel, velkej marketing, ale...... No jiank u Linu nešlápneš vedle s modelama Chronic a Blend. Chronic je víc parkovka a lehce do prašanu. Blend je zas naopak, ale obojí sou v podstatě univerzálky. Blend je těžší víc podobná Prophetům (allmountain model od LINE, Chronic zas více připomíná Afterbang a StepUp (parková lyže) (nemyšleno samozřejmě konstrukcí) :). Co mě osobně překvapilo jsou zmíněné SFB. LINE udavá, že je to prašanovka z All mountain využitím. Můžu říct, že bych se jí nebál ani do parku. Lyže je lehká, hravá a dá se sní skvěle blbnout. Trochu sem se bál po Prophet 100, že to bude podobně tvrdej nástroj, ale naopak mile překvapila. Pokud bys jí volil do parku tak určitě kratší. Nevím teda kolik měříš, ale 172cm je super délka (já mám 184cm) právě na potencionální ježdění v parku a po railech. Teď jsme chvíli vozil i 182cm taky se to v pohodě dá, ale 172cm je rozhodně příjemnější na parkový radovánky. Doufám, že ti to pomohlo.

Odpovědět

„Well“ 21. 12. 2011 v 22.35 napsal:

Reakci na Jakub „janouch“ : Díky za reakci , abych pravdu řekl o Coreupt ani Line značkách jsem ani nevěděl. Mohl by jsi se trochu víc rozepsat o těch lyžích ? Co tě napadne .., jinak ocením kdyby tu ještě kdokoliv čímkoliv přispěl , pracovně nestihám se zajimat takže se spíše nechám poradit zde k jakým lyžím nakonec sklouznout..dík

Odpovědět

Jakub „janouch“ 19. 12. 2011 v 11.26 napsal:

CoreUPT Pow, CoreUPT Banger, Line Blend, Blizzard The One, Nordica Patron. Asi bych doporucil i letosni LINE Sir Francis Bacon, ale s tema nemam zkusenost jak jezdi v parku. S ARV jsem nemel moznost jezdit.

Odpovědět

„Well“ 18. 12. 2011 v 23.23 napsal:

Zdravím , hledám lyže na novou sezonu , odjezdil jsem 2 roky na Rossignolech S1 park (http://www.skipass.com/guide-matos/ski/…) přestalo mi vyhovovat tech 80mm ve středu celkově je to na přecho z carvu dobrý ale na nějaký větši blbnutí už mam problém se stabilitou. Hledám tudíž něco lepšího padla mi do oka značka Armada , jejich lyže ARV se mi docela zamlouvá ale to je tak vše. Zkuste neco doporučit. Jde mi o využití 50/50 prašan jsem s S1 možnost vyzkoušet neměl nebot to fakticky nešlo , tak hledám neco zaroven do parku i na prašan. Nevím jestli jsou ty ARV adekvátní. A ještě k tomu bez vázka což nemam vůbec potuchy po jakém se podívat. Zkuste sem něco hodit z těch lyží nemam vůbec potuchy do čeho jít.. Dík

Odpovědět

TOPlist TOPlist