Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „Výběr nových lyží“

Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Výběr nových lyží

Napsat komentář

obrázek je nečitelný
 „Anonymní zbabělec“

Hodnocení: 0

Kos3“ 3. 2. 2012 v 14.39 napsal:

zdravim,
mam dilemu, potrebujem sa rozhodnut medzi 2 roznymi dlzkami lyzi, konkretke 174 vs. 181cm K2 Mt. Baker ... doteraz som jazdil na kratkych 160kach, 11radius, urcite chcem dlhsie, aby boli vhodne ako freeride, dalo sa na nich zalyzovat aj na upravenej zjazdovke
v znacke a type som uz rozhodnuty, avsak v dlzke mam problem, doteraz som bol zvyknuty skor na kratsie obluky a strme svahy zvyknem jazdit trocha opatrenejsie, nie rychlymi a velkymi oblukmi ... vyplyva z toho ze by som si mal zobrat tie 174cm alebo som este na nejaky aspekt zabudol? (ps. moja vyska 185, vaha 88) ...

za skoru odpoved vopred dakujem ;)

Odpovědět

„Makis“ 31. 1. 2012 v 18.44 napsal:

Znova jsem se díval na různé lyže, od růzých značek a asi znovu skočím u těch LINE chronic, zahujali mne ještě (Francis a mastermind) Jenže mastermind je podle mě levnější verze chroniků a Francis je už dost širokej pod patou si myslím. Ty coreupt yard se líbí, ale line můžou být za dost lepší cenu. Od ostatních značek jako vokl,rossignol...tam vůbec nevím po čem se dívat. Jenže nevím jestli chci znovu ty stejné lyže akorát v novějším modelu. CHtěl jsem zkusit zas něco novýho... a te´d babo ra´d :-X :-(

Odpovědět

„subi“ 30. 1. 2012 v 18.20 napsal:

Reakci na Kuba:

Ahoj, pukud začínáš s FS, tak je podle mě blbost si kupovat takhle dlouhy lyže, pokud nehodlaš moc jezdit v prašanu. Doporučil bych ti 171cm víc asi ne.
Od Hammeru mam lyže, koupil jsem si je pres snowboards.cz, což určitě znáš a jsou tam velmi výhodný ceny pro začátek. Mam Hammer Twentyone 21 a jsou super, jsou to celkem žvejkačky, takže do parku. Jinak ¨pro začátek ti tahle značka bude podle mě uplně stačit.

Odpovědět

„Makis“ 29. 1. 2012 v 23.44 napsal:

Přijde mi, že ty coreupt jsou stejne drahy jak line

Odpovědět

„Anonymní zbabělec“

Kuba“ 28. 1. 2012 v 12.24 napsal:

A ještě jeden :-) Máte někdo zkušenost s lyžema Hammer? Četl jsem o tý značce, že není k zahození, ale neznám jí. Proto by se nějaký info hodilo :-) Ještě jednou díííík

Odpovědět

„Anonymní zbabělec“

Kuba“ 28. 1. 2012 v 11.49 napsal:

Ahoj, když už to tady tak perfektně rozebíráte, mám taky jeden dotaz :-) Měřím 178 cm a vyhlídnul jsem si lyže 178 dlouhý, pod vázkem mají 80 mm. Chtěl bych je do parku, max párkrát mimo do prašanu. Ale spíš do toho parku, myslíte, že by to byl problém? Jsem dobrej lyžař takže s utáhnutím lyže je to v klidu. Předem moc díky za odpověď

Odpovědět

„Anonymní zbabělec“

mac“ 24. 1. 2012 v 19.48 napsal:

coreupt je o level levnejsi nez jine znacky ;)

Odpovědět

„Makis“ 24. 1. 2012 v 14.23 napsal:

Líbí se mi ty CoreUPT Yard, ale trošku mě odrazuje ta cena :-(

Odpovědět

Jakub „janouch“ 11. 1. 2012 v 13.42 napsal:

LINE Prophet jsou allmountainovy lyze s presahem do freeridu, takze ty bych nedoporucil. Osobne muzu doporucit ty CoreUPT Yard - moc prijemna parkovka, ktera pekne carvuje i na upravenym svahu....Jak pise Milis, na carvovani po sjezdovce potrebujes minimalne stredni flexi.

Odpovědět

„Makis“ 10. 1. 2012 v 15.52 napsal:

Právě protože je lyží kotel vůbec nevím z čeho vybírat. Vyzkoušet nemám kde to je ten problém a vůbec nevím z čeho vybírat :-(

Odpovědět

Milan „Milis“ Masopust 7. 1. 2012 v 16.17 napsal:

tezko rict lyzi je ted fakt kotel a je potreba si to vyzkouset pac kazdymu sedi neco jinyho.. afterbangy bych rekl ze jsou moc mekky na carving takovy zvejky.. a prophety si myslim ze jsou moc siroky

Odpovědět

„Makis“ 6. 1. 2012 v 15.30 napsal:

Měl jsem vyhlídlý Line afterbang, protože mi dost lidí říkalo, že fakt vydrží, ale te´d nějak nevím. Přemýšlím o Line Prophet nebo něco podobnýho a s tou délkou, te´d mám 176cm lyže a přemýšlím jestli bych neuvítal třeba o 5 čísel kratší.

Odpovědět

„Anonymní zbabělec“

mac“ 6. 1. 2012 v 13.37 napsal:

napraskle lyze ti nezavidim, me se tenkrat lyze ohla pri prudkem zabrzdeni:) Znacek a modelu je cela rada a kazdemu sedi neco jineho. Pokud chces freestyle/allround tak vybirej freestajlovky bez rockeru, s klasickym camberem - line stepup, coreupt yard, coreupt lunatic, faction kennedy, ... Ale nejlepe vyzkouset a pak zjistis co sedne. Ohledne delky mrkni sem, tady je to celkem srozumitelne popsany: http://snowpanic.cz/freeskiers-guide.ht…

Odpovědět

„Makis“ 5. 1. 2012 v 23.33 napsal:

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat jaké freeski by jste mi doporučili. Měli by být jak do parku tak na ten občasný carving, nejsem nějakej profi freestylista, takže nějaký více allround. Mám Line chronic, jenže jsem v létě skákal do vody a prasklo mi jádro pod předním vázáním nebo spíše naprasklo a já ho te´d dorazil, jde vidět jak je lyže z profilu vyhnuta a když na ní tlačím tak jde slyšet praskání, jen čekám kdy to povolí úplně. Takže co by jste mi doporučovali jako alternativu nebo mám vzít stejné? Plus jakou délku mám 180cm. Díky za odpově´d

Odpovědět

TOPlist TOPlist