Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „Camber a rocker“

Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Camber a rocker

Napsat komentář

obrázek je nečitelný

Hodnocení: 0

Šimon „FScratch“ Salač 3. 10. 2010 v 20.08 napsal:

Díky moc :)

Odpovědět

Jakub „janouch“ 29. 9. 2010 v 17.47 napsal:

Reakci na Šimon „FScratch“ Salač:
Prehledne a s obrazky to je pak vysvetlene tady:

http://www.snowpanic.cz/freeski_technol…

Odpovědět

Jaroušek „Bezmoža“ Bejkr 27. 9. 2010 v 03.13 napsal:

ahoj tohle jsem řešil když jsem sestavoval rozdělení letošní Buyers Guide. Lyže už jsou zprohejbaný uplně všelijak. Doporučuju kouknout na na stránky Admady. ty to maj podle mě nejrozumněji vysvětlený a používají všechny prohnutí. od Classic Cambru až po Negativ camber. http://armadaskis.com/product/skis/ski-…

Odpovědět

Jakub „janouch“ 26. 9. 2010 v 18.27 napsal:

Reakci na Šimon „FScratch“ Salač:

Pokud lyže nemá rocker, tak může mít např. "classic camber" - klasické prohnutí, jaké mají běžné sjezdovky (když se podíváš z boku). Nebo může mít "reverse camber" - to je opačné prohnutí. A nebo může mít "zero (flat) camber", tzn. že lyže nemá prohnutí žádné.

Co se týče "rockeru", tak ten můžeš mít buď na špičce lyže (nose/tip rocker), na patce (tail rocker) nebo ve předu i vzadu (nose/tip and tail rocker). Samozřejmě ne každý rocker je stejně velký, záleží na konkrétním modelu.

A když má lyže nose rocker? To znamená, že lyže má zvedlou špičku a na ní navazuje classic camber.

Snad jsem ti trochu vysvětlil. Kdybys něčemu nerozuměl, tak se klidně zeptej. Detailněji je to pak vysvětlené na této stránce dole: snowpanic.cz/freeski_technologie.html

Kuba

Odpovědět

Šimon „FScratch“ Salač 21. 9. 2010 v 22.08 napsal:

Mám dotaz u letošních a loňskejch lyží jsem našel rozdělení na camber a rocker. Vim, že rocker je určitý prohnutí. Může mi někdo přiblížit tyhle dva pojmy např. co je když lyže nemá rocker nebo má třeba nose rocker?

Odpovědět

TOPlist TOPlist