Diskuse na téma „Freeride lyže, vázko a boty“
Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Freeride lyže, vázko a boty
pokud nemáš účet zaregistruj se.
Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Freeride lyže, vázko a boty
Hodnocení: 0
„nomád“ 21. 11. 2011 v 12.44 napsal:
Ahoj, máte někdo zkušenost s kurzy, které nabízí summitride.cz ? Začínám s freeridem a rád bych se zúčastnil nějakého lavinového/ fr kurzu. díky
Odpovědět
„daniel“ 15. 11. 2011 v 15.08 napsal:
Reakci na Jakub „janouch“ : samozřejmě zaleži na více faktorech aly tyhnle mi přijdou nejduležitějši jinak ve tve odkazu je to krasně popsane ještě by mě zajimalo kde mam umistit vazko na lyži(obsethed 10/11) jsou tam rysky na té více v zadu je napsane traditional a 7cm směrem dopředu je napsane core center tak kde snim??
Odpovědět
Jakub „janouch“ 14. 11. 2011 v 20.58 napsal:
Reakci na daniel: celkove zalezi na daleko vice faktorech nez jen vyska a vaha. strucne a celkem prehledne je to napsane ve freeski poradne tady: http://snowpanic.cz/freeskiers-guide.ht…
Odpovědět
„daniel“ 14. 11. 2011 v 18.25 napsal:
Reakci na „AleZ“ : Reakci na „AleZ“ : souhlasim ale dodal bych ještě že taky zaleži na váze postavy...
Odpovědět
„AleZ“ 14. 11. 2011 v 14.07 napsal:
Reakci na Džejný: Je to asi takhle: lyže, které jsou dobré v prašanu nejsou dobré v parku a naopak. Univerzální lyže se dělají ( twintip se šířkou pod botou cca 90mm ), ale nevynikají ani v jedné disciplíně. Dalším faktorem je délka lyže: pro freeride to bývá výška postavy + 10 cm, pro park to bývá výška postavy - 10 cm. Vázání z normálních lyží bude mít úzké brzdičky a tak se nebude dát na FR lyži použít. Boty použít jdou, ale samozřejmě se dělají taky FR speciály.
Odpovědět
„Džejný“ 13. 11. 2011 v 19.04 napsal:
Ahoj všichni, potřebuju radu :) chtela bych freeride lyže jenže vubec nevím jaké a hlavne podle ceho vybírat.... chtela bych jezdit prašan i v parku... měřím 180cm a chtela sem se zeptat jestli můžou byt boty a vázaní stejne jako u normálnich lyži..... dekuju moc za odpoved
Odpovědět
„Zabor“ 12. 11. 2011 v 16.26 napsal:
co si myslíte o lyžích Atomic Twins pls poradte :)
Odpovědět
„daniel“ 12. 11. 2011 v 15.46 napsal:
Reakci na Jakub „janouch“ : nad tim sem taky přemyšlel a asi to tak udělam maš s tim nějakou zkušenost??:D nebo to tě jen tak napadlo?
Odpovědět
Jakub „janouch“ 12. 11. 2011 v 15.16 napsal:
Reakci na daniel: a nebo brzdy citlive a opatrne roztahnout:)
Odpovědět
Michal „klusík“ 11. 11. 2011 v 09.00 napsal:
Reakci na daniel: Na tyhle lyže si budeš muset koupit širší brzdu 130mm.
Odpovědět
„AleZ“ 10. 11. 2011 v 15.38 napsal:
Reakci na Michal „klusík“ : Bohužel potřebuju délku 169-174cm, jinak už bych ty Fujasy měl. Nejlevnější Fujasy v téhle délce jsou za 6.000. S vázáním Peak 12 a montáží bych teda byl na 8.500. Ty Hammery by mě s vázáním Peak 12 vyšly na cca 5.700, proto se na ně ptám. Jedny lyže (na sjezdovku) už mám, takže bych chtěl lyže mimo sjezdovky pořídit co nejlevněji. Každopádně díky za reakci.
Odpovědět
„daniel“ 9. 11. 2011 v 22.19 napsal:
mam ještě jeden problem temeř každe vazko ma šiřku brzdy 110mm v tom připadě se to na tu lyži(k2 obsethed 10/11) "nevleze" jak to vyřešit??konkretně tohle vazko http://www.sport-live.cz/lyzarske-vazan…
Odpovědět
„Anonym“ 9. 11. 2011 v 20.59 napsal:
Reakci na Michal „klusík“ : každy o tom řika něco jineho jak vidim je to taky hodně o zvyku na dane lyže a o dizajnu neni pochyb vypadaji skvěle vazani marker duke je si myslim vyborna volba ale jsem finančně omezeny tak prozatim uvažuju o marker 12.0 free nebo Marker The Squire 11, 90 ale spiše sem proto prvni... taky ať ti to dobře slouži :)
Odpovědět
Michal „klusík“ 9. 11. 2011 v 19.05 napsal:
Reakci na „AleZ“ : A jakou délku potřebuješ? :-O Zajímavé ceny mají tady http://www.charon-shop.cz/cz-kategorie_… a jsou to všechno K2, což myslím není třeba komentovat. Já si u nich koupil K2 KUNG FUJAS 10/11 za 5550kč :-)
Odpovědět
„AleZ“ 9. 11. 2011 v 12.14 napsal:
Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s lyžemi od Hammer Snowboards ? Prodávají je za lákavou cenu ( http://www.snowboards.cz/lyze-hammer-ps… ).
Odpovědět
Michal „klusík“ 9. 11. 2011 v 11.00 napsal:
Ahoj, můžete mi někdo poradit nějaký dobrý servis v moravskoslezském kraji, který by mi namontoval vázko?
Nějaký fakt kvalitní s rozumnými cenami. Servisům typu sportisimo a tak moc nevěřím.
Díky moc.
Odpovědět
„vx“ 9. 11. 2011 v 09.19 napsal:
Zdravím, mal by som otázku ohľadom montáže viazania na lyže Dynastar Sultan Legend 85, r. 2009, 126-85-110,R17. Ak preložím montážny bod na lyžiarke s montážnym bodom na lyži, zdá sa mi, že viazanie bude posunuté príliš dopredu. Na mojej 325mm lyžiarke je špička lyžiarky cca 8 cm pred stredom lyže.Má niekto skúsenosti s takto namontovaným viazaním ? ... alebo ho mám posunúť trochu dozadu ? Ďakujem.
Odpovědět
Michal „klusík“ 8. 11. 2011 v 21.38 napsal:
Reakci na daniel: Ahoj, já s nimi sice zkušenost nemám, ale taky jsem si je chtěl koupit, ale dostal jsem kontakt na chlápka co na nich jezdil a ten mi říkal, že na sjezdovce si s nimi neužiješ :-( Proto jsem se já osobně rozhodnul pro K2 KUNG FUJAS 10/11. Sice se mi hrozne líbil dizajn Obsethedů, ale v teď pořebuju víc univerzální lyži, tak jsem volil Fujasy. A jaké vázko budeš mít? Já jsem se rohodnul pro Marker Duke 16 a dokonce jsem ho sehnal za super cenu. Tak doufám, že i u nás v beskydech bude letos dost sněhu. Jinak hodně štěstí v nové sezóně a ať ti lyže dopřávaj jen radost :-)
Odpovědět
„daniel“ 7. 11. 2011 v 22.45 napsal:
čuste tak tento rok jsem se rozhodl koupit freeridove lyže po dlouhem váhani jsem si pořidil k2 obsethed 10/11 ale taky potřebuju občas vyrazit na sjezdovku tak by mě zajimala dalši zkušenost s univerzalnosti teto lyže dík
Odpovědět
„Gejzič“ 2. 11. 2011 v 21.15 napsal:
už sem se kouknul na tu stránku tak v pohoReakci na Gejzič: už sem se kouknul na tu stránku tak v poho
Odpovědět
< novější12starší >