Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „Jak pripravit lyze aby byly po lete na sezonu ready“

Freeride.cz » Ski » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma Jak pripravit lyze aby byly po lete na sezonu ready

Napsat komentář

obrázek je nečitelný

Hodnocení: 0

Vítek „Doctors“ Prchal 9. 6. 2008 v 16.31 napsal:

Moose napsal:
<span class="quote">
Doctors napsal:
<span class="quote">co delam ja:

omeju starej vosk tech benzinem nebo acetonem, vymeju sajrajt z vazani a skluznic wapkou, na skluznici nejakej univerzal vosk a hrany/vazani WD40 nebo jinej konzervacni olejik - do vaku a nebo igelitu a sup na pudu na dalsi sezonu :)
Popripade pred konzervaci necham zahladit skluznici na stroji (montana - nejvic stroje, napr v praglu v butovicich je maj)

btw - WD40 lyzim nic neudela a predejdes povrchovy rzi a podobnejm blbostem (nejlepsi si trochu striknout do hadru a jen hrany prijet, nemusis tim cely lyze zasrat)

Pred sezonou omejt olej, navoskovat a hura na kopec :)</span>

tak tak nejak si to predstavuju :) akorat bych to po pouziti WD40 nedaval do vaku...</span>

Jasny, ja spis davam lyze do tlustostennyho igelitovyho pytle - je moznost ze si jinak zamastis vak WDckem... Ale kdyz ho tam das malo (a to staci) tak si myslim ze problem stejne nebude..

Odpovědět

„Moose“ 27. 5. 2008 v 22.04 napsal:

Doctors napsal:
<span class="quote">co delam ja:

omeju starej vosk tech benzinem nebo acetonem, vymeju sajrajt z vazani a skluznic wapkou, na skluznici nejakej univerzal vosk a hrany/vazani WD40 nebo jinej konzervacni olejik - do vaku a nebo igelitu a sup na pudu na dalsi sezonu :)
Popripade pred konzervaci necham zahladit skluznici na stroji (montana - nejvic stroje, napr v praglu v butovicich je maj)

btw - WD40 lyzim nic neudela a predejdes povrchovy rzi a podobnejm blbostem (nejlepsi si trochu striknout do hadru a jen hrany prijet, nemusis tim cely lyze zasrat)

Pred sezonou omejt olej, navoskovat a hura na kopec :)</span>

tak tak nejak si to predstavuju :) akorat bych to po pouziti WD40 nedaval do vaku...

Odpovědět

„sky“ 26. 5. 2008 v 20.15 napsal:

Si taky myslím, že WD40 jako prevence proti zreznutí hran je v pohodě. Zvlášť pro ty, co moc nedávají vysušení lyží po ježdění. Myslím, že po sézóně na ošetření lyží ideál. Navíc se to najde skoro v každé rodině.

Odpovědět

Vítek „Doctors“ Prchal 21. 5. 2008 v 11.37 napsal:

co delam ja:

Pred sezonou omejt olej, navoskovat a hura na kopec :)

Odpovědět

„extremeland“ 20. 5. 2008 v 19.01 napsal:

na ledacos mozna.. ale na lyze bych WD40 moc asi nedaval...

Odpovědět

„mob“ 17. 5. 2008 v 17.03 napsal:

Tak jako WD40 by se dalo v pohodě použít na uskladnění lyží jako prevence proti rzi. Je pravda, že je to takový univerzální. Se dá použít na ledaccos.

Odpovědět

„Moose“ 17. 5. 2008 v 15.50 napsal:

ja bych se toho nebal...ma to konzervacni ucinky...na hrany pri skladovani ve sklepe ideal...na promazani vazani myslim taky v pohode...jestli teda nekdo vazani maze :)

Odpovědět

Jan „jgreen“ Zelenka 14. 5. 2008 v 12.29 napsal:

extremeland napsal:
<span class="quote">
Moose napsal:
<span class="quote">
extremeland napsal:
<span class="quote">
mob napsal:
<span class="quote">no já si myslím, že určitě by se to pořešit mělo. Taky jsem jako začátečník rešila údržbu až před sezónou a hrany to trochu odnesly zreznutím. Já bych to určitě pročistila. Tím nic nezkazíš a před sezónou se nemusíš zdržovat s nějakým servisem.</span>

ta rez se da snadno odsrasnit.. a taky existuje spoustu veci co na to jsou...</span>

kamos pouziva WD40 prej je to ve spreji takze se pri tom ani moc nezaseres :D</span>

jou.. o WD40 jsem uz slysel.. sem tam jsem s tim doma namazal dvere aby nevrzaly.. ale nevim zdali by to WDcko nemelo ly ucinek na skluznici lyzi</span>

jj WD40 je nejlepsi olej!! dvere s tim doma taky mazu :D a jeste retez u kol.. :) ale na lyze bych si to asi nedal..

Odpovědět

„extremeland“ 13. 5. 2008 v 18.46 napsal:

Moose napsal:
<span class="quote">
extremeland napsal:
<span class="quote">
mob napsal:
<span class="quote">no já si myslím, že určitě by se to pořešit mělo. Taky jsem jako začátečník rešila údržbu až před sezónou a hrany to trochu odnesly zreznutím. Já bych to určitě pročistila. Tím nic nezkazíš a před sezónou se nemusíš zdržovat s nějakým servisem.</span>

ta rez se da snadno odsrasnit.. a taky existuje spoustu veci co na to jsou...</span>

kamos pouziva WD40 prej je to ve spreji takze se pri tom ani moc nezaseres :D</span>

jou.. o WD40 jsem uz slysel.. sem tam jsem s tim doma namazal dvere aby nevrzaly.. ale nevim zdali by to WDcko nemelo ly ucinek na skluznici lyzi

Odpovědět

Michal „chrome“ Lazar 10. 5. 2008 v 16.40 napsal:

ked lyze prebrusite pilnikom len tak zlahka ze odstanite vsetku hrdzu a zavoskujete tak je to to najpelsie co sa da urobit. Venujem sa tomu uz nejaky cas a lepsi sposob som zatial nenasiel.

Odpovědět

„Moose“ 9. 5. 2008 v 11.05 napsal:

extremeland napsal:
<span class="quote">
mob napsal:

kamos pouziva WD40 prej je to ve spreji takze se pri tom ani moc nezaseres :D

Odpovědět

„extremeland“ 7. 5. 2008 v 19.48 napsal:

mob napsal:

ta rez se da snadno odsrasnit.. a taky existuje spoustu veci co na to jsou...

Odpovědět

„mob“ 6. 5. 2008 v 17.37 napsal:

no já si myslím, že určitě by se to pořešit mělo. Taky jsem jako začátečník rešila údržbu až před sezónou a hrany to trochu odnesly zreznutím. Já bych to určitě pročistila. Tím nic nezkazíš a před sezónou se nemusíš zdržovat s nějakým servisem.

Odpovědět

„Moose“ 4. 5. 2008 v 23.23 napsal:

extremeland napsal:
<span class="quote">
Moose napsal:
<span class="quote">Hej ja resim udrzbu az tesne pred prvnim jezdenim v nove sezone a zatim sem s tim nemel proble :) ale moznam mam stesti...ja nevim hrozi mne nejaky pruser?</span>

hele kamo me se treba stalo ze jsem nejakou sezonu prijel v koncem dubna z Hintru.. lyze jsem neresil a nechal je i ve vaku v garazi... na podzim jsem je vzal ze jedu jezdit na Dachstein... a shit jako svine.... hrany zarezly des...</span>

ok, resit by se to asi melo po sezone to je fakt. Ja lyze utiram po jezdeni hadrou tod vse...podle me je material hrany v dnesni dobe dost kvalitni a kdyz to zrezne, tak jen na povrchu a po prvni jizde je to dole

Odpovědět

„extremeland“ 4. 5. 2008 v 13.14 napsal:

Moose napsal:
<span class="quote">Hej ja resim udrzbu az tesne pred prvnim jezdenim v nove sezone a zatim sem s tim nemel proble :) ale moznam mam stesti...ja nevim hrozi mne nejaky pruser?</span>

hele kamo me se treba stalo ze jsem nejakou sezonu prijel v koncem dubna z Hintru.. lyze jsem neresil a nechal je i ve vaku v garazi... na podzim jsem je vzal ze jedu jezdit na Dachstein... a shit jako svine.... hrany zarezly des...

Odpovědět

„Moose“ 2. 5. 2008 v 14.49 napsal:

Hej ja resim udrzbu az tesne pred prvnim jezdenim v nove sezone a zatim sem s tim nemel proble :) ale moznam mam stesti...ja nevim hrozi mne nejaky pruser?

Odpovědět

„mob“ 1. 5. 2008 v 10.35 napsal:

no já je předně očistím...na sundávání vázání to není podle mně. No ale s tím benzínem...taky jsem slyšela zvěsti o tom, že to není úplně fajn. Kámoš na to používá cosi speciálního a chválí si to.

Odpovědět

Jan „jgreen“ Zelenka 27. 4. 2008 v 14.32 napsal:

extremeland napsal:
<span class="quote">ty jo....A resite to nejak ze po sezone sundate vazko cely to procistite??</span>

taaak tohle me ani nenapadlo, podle me to nema smysl.. jak uz jednou vazani mam na lyzi tak ho nesundam..

Odpovědět

„extremeland“ 27. 4. 2008 v 14.26 napsal:

ty jo....A resite to nejak ze po sezone sundate vazko cely to procistite??

Odpovědět

Jan „jgreen“ Zelenka 21. 4. 2008 v 12.53 napsal:

ja cistim taky technickym.. uz dlouho a problemy s tim nemam, nebo aspon zadny sem zatim nezpozoroval...

Odpovědět

< novější12

TOPlist TOPlist