Vincent Gagnier na Excelent Soldiers 2015 v Deštném v Orlických horách

Dnes přistálo v Praze letadlo s 16-​ti z celkem 32 pozvaných jezdců na letošní ročník Excelent Soldiers. Jezdci ze 13-​ti zemí světa se sjíždějí na světový závod v disciplíně Big Air na největším skoku ve střední Evropě. Mezi jezdci nechybí James Woods, broznový medailista X-​Games, ale především Kanaďan Vincent Gagnier, letošní vítěz disciplíny Big Air na nejprestižnější akci tohoto sportu: X-​Games v americkém Aspenu. V Deštném v Orlických horách tak bude tento víkend k vidění ten nejlepší freeskiing, který lze vidět pouze ve světových top resortech.

Freeskiing je za hranicemi České republiky naprosto profesionální sport a jeho loňská premiéra na OH v Soči byla nejsledovanějším TV přenosem celých her! Mediální zájem tak provádí i závod v Deštném. 

Sluchátkovým Red Bull Silent Discem dnes odstartujeme sérii tří parties, které budou celý závod provázet. Vyrostly kvůli tomu v Deštném vyhřívané party stany o celkové ploše 720m².

V pátek je na programu kvalifikace, při níž se přes pevnost proletí samozřejmě I nejlepší čeští freeskieři, kteří obdrželi divokou kartu, a tak vyzvou na souboj zbytek světa. Prostřílí se některý z nich krutou kvalifikační řežbou do sobotního finále? Úkol je to těměř nemožný, snad jim k tomu pomůže domácí prostředí, míst je pouze šestnáct.

Na večer je zároveň nachystán netradiční týmový závod, kdy na skok vyrazí tři jezdci za sebou. Právě jeho velikost dovolí, aby byli všichni tři ve vzduchu v jeden okamžik. O vítězném týmu nebude rozhodovat pouze obtížnost triků, ale celková kompozice a kreativita.

Ihned po skončení večerního závodu přichází na řadu vyhlášení výsledků kvalifikace a rozdělení jezdců do vyřazovacích bojů, na které navazuje Jägermeister Warm Up party.

Sobotní finále se oproti loňským ročníkům pojede netadičně večer, kdy se již můžete těšit na šestnáctku nejlepších, kteří se do finále probojovali skrze drsné vyřazovací souboje!

Po slavnostím vyhlášení vítěze se už v hlavní roli ocitne párty stan, kde budete mít možnost se se všemi jezdci potkat na baru. Anebo to pořádně rozjet za zvuku našich headlinerů, kteří letos zůstávají, jak už jsme předesílali, v utajení.

Časový harmonogram Excelent Soldiers:

Pátek 6.3.2015
9:00 – 13:30 Tréninky
14:00 – 16:00 Kvalifikace
19:00 – 20:00 G-​Shock Night Mission Contest
20:00 – 20:30 Losování do PLAY-OFF

Sobota 7.3.2015:
12:30 – 16:00 Tréninky
18:30 – 19:45 PLAY-​OFF
20:00 – 21:00 Final Jam
21:00 – Vyhlášení výsledků
21:00 Excelent Soldiers Afterparty

Více informací najdete na excelentsoldiers.cz a svou účast potvrzujte na facebooku zde! Není cesty zpět, vidíme se v Deštném!

Další zajímavé články

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...

Laax nás zve na třetí epizodu The Crap Attack 2024

Pravidelná dávka shredu z Laaxu se hlásí ve třetím díle The Crap Attack...

Kontroluj první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...