Západní Alpy zasáhla bouře Eleanor

Zatímco u nás je momentálně počasí jaksi na levačku, tak západní Alpy prožívají nefalšovanej chaos a peklo! Dorazila sem totiž bouře Eleanor, která se vybavila metrovýma přívalama sněhu a větrem o rychlosti 150 až 250 kilometrů za hodinu. Postižena je hlavně Francie (zejména Savojko), Švýcarsko, ale i západní Rakouskosevero-​západní Itálie. Plno středisek hlásí lavinový stupeň čtyři nebo dokonce pět, což je extrémní nebezpečí! Některé resorty jsou odříznuty nebo jen těžko přístupny. Plno vleků nebo celá střediska poté ani nejezdí.

Pokud tak v těchto dnech plánujete vejlet do zasažených oblastí pořádně si to rozmyslete. Na nějaký freeridový srandy úplně zapomeňte. Pod lavinou už skončila matka s dcerou v italském Schönebenu a taky čtyřiatřicetiletý Čech, který včera zahynul na uzavřené sjezdovce v rakouském Ischglu. Hlášeny jsou i další oběti z jiných regionů. Proto sledujte weby a sociální sitě a předpovědi. Safety first!

Lavina u Zermattu:

Lavina v Leukerbadu: 

Větřík ve Vorarlbergu:

Další zajímavé články

Rychlovka "Homeruns" s Markusem Ederem

Markus Eder se nám připomíná backcountry jednohubkou "Homeruns"...

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...