Burton Špindl Spring Sessions 2015

Největší zimní akce pro širokou snowboardovou veřejnost na českých horách se po roční pauze vrací do Špindlerova Mlýna, kde poslední březnový víkend přivítá všechny milovníky snowboardingu osmý ročník oblíbené BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS. Tradiční čtyřdenní event nabídne od každého něco - ježdění, soutěže a závody jak pro registrované jezdce, tak pro širokou veřejnost, a tři večery s hudebním programem v XXL party stanu postaveném přímo v areálu.

Bezpochyby největším tahákem pro všechny je možnost zajezdit si na závěr sezóny v perfektně připraveném snowparku světových parametrů. Ten bude zahrnovat jak nový stálý Burton snowpark nahoře ve Svatém Petru, U-​rampu, Big Air, oblíbený Corner jump a několik dalších překážek navržených právě pro BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS 2015.  

I když v rámci Burton Špindl Spring Sessions jde hlavně o ježdění a dobrý pocit z něj, tak pro soutěžichtivé návštěvníky budou připraveny osvědčené formáty z předcházejících let, které jsou zajímavé nejen pro jezdce, ale i pro přítomné diváky. Čtvrteční program je vyhrazen pro Anon Big Air Fortune, který proběhne na velkém skoku a v němž jezdci losují triky tak, že roztočí kolo štěstí a čekají, kde se zastaví. Může na ně padnout jednoduchý skok a nebo také kombinace rotací, ze kterých by se normálním smrtelníkům zamotala hlava. Kdo trik úspěšně předvede, postupuje do dalšího kola až do té doby, než zůstane v závodě poslední jezdec.

pátek proběhne závod v U-​rampě, kdy během hodinového jamu půjde o nejlepší celkovou performance i o nejlepší trik. Vzhledem k tomu, že půjde o jedinou soutěž v U-​rampě za poslední dva roky na území České republiky, Slovenska i polska, tak bude motivace jezdců jistě veliká. 

Sobota má jako poslední soutěžní den akce velmi nabitý program. Neregistrovaní snowboardisté a snowboardistky, kteří přijedou do Špindlerova Mlýna užít si závěr sezóny, se budou moci utkat v Burton Public Jam contestu, následuje atraktivní Heli Shooting, který probíhá v celém snowparku, a na závěr dne se uskuteční oblíbená Burton Corner Session na mohutném corneru vybudovaném na dojezdu sjezdovek. 

VIDEO Z BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS 2013:

Denní program bývá pro mnohé pouhým zahřívacím kolečkem před večerními party, a tak organizátoři kromě ježdění ve snowparku z dílny Snowparkdesign připravili i tři hudbou nabité večery. Ve čtvrtek, v pátek i v sobotu vždy od osmi hodin se otevřou dveře XXL party stanu a zavřou se až v brzkých ranních hodinách. Hlavní hvězdou je bezpochyby bristký breakbeatový DJ a producent světového formátu Krafty Kuts (UK), jehož sety se vyznačují neskutečnou energií a který spolupracoval s takovými hvězdami jako jsou Fatboy Slim a The Prodigy. Hiphopové fanoušky potěší a nakopnou DJ Wich & LA4 a v rámci Bigg Boss Stage PSH (Orion, Vladimir 518, DJ Mike Trafik) které doplní Refew. V rytmu reaggae proběhne vystoupení Fast Food Orchestra, Mydy Rabycad představí svěží elektroswing a Kapitán Demo pobaví svými texty. Po celé tři dny budou návštěvníky provázet DJs Akvamen, Robot, Jorgos, N'Zym a DJ Mike Trafik, kteří jsou se snowboardingem spojeni jako prkno s vázáním.

VIDEO Z BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS 2012:

BURTON ŠPINDL SPRING SESSIONS 2015 PROGRAM

* denně upravený park (Svatý Petr)
* Burton Test Center, Red Bull bar
* music by DJ Robot, DJ Akvamen, DJ N'Zym & DJ Jorgos po celý den
* Jägermeister Party Nights (Sv. Petr - XXL party stan)

----------------------------------------------------------------------------

Středa 25.3.2015
16:00 - 23:00 příjezdy (BŠSS office)

Čtvrtek 26.3.2015
09:00 - 16:00 park a lanovka v provozu
13:00 Anon Big Air Fortune
20:00 - 02:00Jägermeister Party Night (party stan)
Kapitán Demo
DJ Akvamen & DJ N'Zym

Pátek 27.3.2015
08:30 - 16:00 park a lanovka v provozu
13:00 halfpipe Session
20:00 - 03:00Jägermeister Party Night (party stan) 
DJ Wich & LA4, Mydy Rabycad
DJ Robot, DJ Akvamen & DJ N'Zym

Sobota 28.3.2015
08:30 - 16:00 park a lanovka v provozu
10:00 - 11:00 Burton Public Jam (Svatý Petr)
12:00 Heli Shooting
13:00 Burton Corner Session
16:00 Vyhlášení výsledků (Burton booth)
20:00 - 05:00Jägermeister Season Closing Party (party stan)
Fast Food Orchestra, BiggBoss Stage /​ PSH (Orion, Vladimir 518, DJ Mike Trafik, Refew), Krafty Kuts (UK)
DJ N'Zym, DJ Mike Trafik & DJ Jorgos

Neděle 29.3.2015
08:30 - 16:00 park a lanovka v provozu

Facebook page: www.facebook.com/SpindlSpringSessions
Facebook událost: www.facebook.com/events/590654964405145
Web akce: www.spindl-spring-sessions.cz
Instagram: instagram.com/spindlspringsessions
Instagram hashtag: #spindlspringsessions

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!