Film "Far From Home" v pražském kině Lucerna

Už v úterý 29. září 2015 se v pražském kině Lucerna od 20.45 hodin uskuteční jediné české promítání dokumentárního filmu “Far From Home” o neuvěřitelném příběhu afrického snowboardisty Brolina Mawejjeho z Ugandy.

Freeride.cz pořádá v úterý 29. září od 20.45 hodin ve známém pražském kině Lucerna jediné promítání filmu "Far From Home" v České republice. Lístky už jsou téměř vyprodané, takže pokud chcete dorazit na tenhle neibyčejný dokument, tak určitě neváhejte! Premiéru filmu natočeného v koprodukci Chair 83 Productions, Parking Lot Productions, Brain Farm Cinema, MARV Entertainment Future Positiv Project přináší online magazín Freeride.cz za podpory firem Snowboard Zezula, Red BullJack Daniel's.

Inspirativní filmová odysea přibližuje cestu mladého muže od utrápeného dětství v rodné Ugandě ke studiu medicíny v USA a průkopnickému životu původem afrického snowboardisty toužícím po startu na olympijských hrách. Co má společného Uganda, snowboarding a lékařská škola? Odpověď je jméno Brolin Mawejje. Brolin doufá v to, že se stane historicky prvním reprezentantem Ugandy a celého afrického kontinentu ve snowboardovém slopestylu na zimních olympijských hrách v roce 2018, a to vše během svého studia medicíny na Westminster College v Salt Lake City v americkém státu Utah. 

Brolinova cesta začala v malém městě kousek od Kampaly, metropole Ugandy, kde jeho osmičlenná rodina žila v útrapách, kterým čelí mnoho lidí v Subsaharské Africe. Strach a násilí byly pro něj součástí každodenního života. Ve svých dvanácti letech se Brolinovi naskytla jedinečná příležitost, když mu jeho odcizená matka nabídla šanci začít nový život v maloměstském prostředí amerického státu Massachusetts. Amerika ale záhy přinesla nové obtíže, Brolin byl šikanován svými vrstevníky a zároveň musel bojovat s pochopením nového jazyka a prostředí ve Státech. Ve 14 letech to byl právě snowboarding, který pro Brolina objevil nové obzory. Vášeň pro tento sport začala řídit Brolinovu motivaci a jeho výsledky ve škole se rázem zlepšily, stejně jako jeho schopnost rozvíjet společenské vztahy.

Brolinova životní cesta k dnešku nebyla z těch snadných. Jeho příběh o vytrvalosti a velkých snech může inspirovat outsidery i ty, kteří úspěchu už dosáhli. Největší výzvy ale před Brolinem teprve stojí. Dokončí Brolin úspěšně studium na lékařské škole a kvalifikuje se ve snowboardovém slopestylu na zimní olympijské hry v roce 2018 v Koreji? 

"Far From Home" je celovečerní filmová odysea, která zachycuje Brolinův příběh od Ugandy přes zasněžené svahy až po dobře osvětlené knihovny a ještě dál… Doražte do kina Lucerna!

FB událost: www.facebook.com/events/399977586874178/
Předprodej lístků: https://goo.gl/XpkwFA
Web: www.farfromhomemovie.com
FB page: www.facebook.com/farfromhomemovie
Instagram: @farfromhomemovie

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!