Just Ride! Winter 2017 startuje v sobotu v Deštném!

Jak všichni víte, do českých hor se po několika letech vrátila pořádná ZIMA, a tak je ten nejlepší čas odstartovat i další ročník série Just Ride! Winter tour. Na horách jsou už teď hromady sněhu a do víkendu má ještě hodně připadnout, takže nás čekají ty nejlepší podmínky za posledních několik let! Pojďte si přečíst co všechno vás o víkendu v Deštném čeká!

Další ročník oblíbené série snowboardových a freeski happeningů Just Ride! Winter je tu po roce opět pro vás. I letos se za vámi vydáme celkem do šesti předních českých a moravských zimních středisek a přivezeme bohatý program pro ten nejlepší den na horách. Celá tour odstartuje už tuto sobotu 14. ledna a tradičně jí přivítá Skicentrum Deštné v Orlických horách a místní YOUR Park, který slibuje historický setup!

Just Ride! Winter 2017 vám přináší internetový magazín Freeride.cz společně s partnery Sony Action Cam, Samosebou.cz, Mercedes-​Benz, Horsefeathers Clothing, Budweiser Budvar, TempleStore, Nev-​Dama, KitKat, Fujifilm, Red BullJack Daniel's Fire.

Chystáme toho pro vás zase hodně, takže se na to rovnou pojďme vrhnout:

TEST CENTRUM

Základem celé akce je opět test centrum výbavy většiny značek na českém trhu. Testování bude samozřejmě zdarma, podmíněné pouze registrací ve Freeride.cz stánku a výměnou vašeho průkazu za tzv. demo pass, na základě kterého se prokážete u stánků jednotlivých firem. 

V Deštném si budete moci vyzkoušet novinky značek Ride, Bataleon, Lobster, Switchback, Nitro, Burton, GravityArbor. Po dvou letech se také letos vracíme k menšímu test centru freeski značek - v Deštném si budete moci zapůjčit a otestovat lyže Line (stánek Ride /​ Snowboardel)Armada (stánek Nitro), takže i freeskieři si přijdou na své.

Pozor důležité info! Letos se nebude konat tzv. demo pass contest, u stánků tak na své demo passy nebudete sbírat samolepky jednotlivých značek. Nebojte se ale, o věcné ceny nepřijdete, můžete je vyhrát ve spoustě soutěží, které jsou součástí programu a o nichž se dočtete níže.

YOUR PARK V TOP SETUPU

Nechceme nic zakřiknout, ale podle posledních zpráv přímo z Deštného tu vzniká park, jaký jsme na našich kopcích hodně dlouho neviděli. YOUR Park crew zpracovává obrovské množství sněhu tak, aby připravila setup, který bude podle jejich vlastních slov velmi unikátní, kreativní a z velké části postavený - a teď pozor - ze SNĚHU! Což jak víte u nás v posledních letech nebylo dost dobře možné... Každopádně se těšte na maximální zábavné multifunkční překážky, na kterých vás ježdění bude sakra bavit. Průběh stavby parku sledujte na  fb události nebo na fb page Your Parku.

SONY ACTION CAM FILM YOUR RUN

Světoznámá firma Sony poslední roky víří vody na trhu tolik oblíbených malých "POV" (Point-​Of-​View) kamer. Jejich produkty z řady Sony Action Cam jsou vysoce hodnoceny v prestižních testech a oceňovány předními světovými filmovými produkcemi na poli extrémních sportů. A právě na tyto kamery vaše jízdy ve snowparku v průběhu dne bude opět natáčet náš "follow-​cam master". Natočené záběry vám po akci zašleme na váš e-​mail a navíc ty nejlepší z celé tour budou na facebookovém profilu Just Ridu bojovat o parádní ceny od Sony! www.sony.cz

TEMPLESTORE FREE COACHING

Náš nový partner TempleStore je síť sedmi prodejen a eshop se snowboardovým vybavením. TempleStore již 18 let provozuje i snowboardovou školu a školící středisko pro instruktory snowboardingu, a díky tomu můžete využít jedinečnou příležitost výuky zdarma v rámci letošního Just Ride! Výuka bude rozdělena do dvouhodinových bloků, team instruktorů vás při nich bude učit vše od úplných začátků snowboardingu po freestylové triky. Více informací ohledně free výuky a zamluvení termínu najdete na www.templestore.cz.

HORSEFEATHERS STORES WAXING POINT & MORE

Mezinárodně nejúspěšnější česká outerwearová značka Horsefeathers Clothing, která má ve svém týmu jména jako Eiki Helgason, Tyler Chorlton, Petr Horis Horák nebo Klaudia Medlová žije snowboardingem, a proto s námi letos vyráží na Just Ride tour! Kromě samotné Horsefeathers outerwear kolekce, kterou si zde můžete nejen prohlédnout, ale i otestovat, budete moci nahlédnout také do obchodů Horsefeathers stores a nechat si zde zdarma udělat servis vašeho prkna, soutěžit o hodnotné ceny v Horsefeathers Water Bottle Flip Challenge nebo si zazávodit v Horsefeathers Jib Contestu (viz níže). www.horsefeathers.cz /​ www.horsefeathers-store.eu

SAMOSEBOU.CZ CHILL-​OUT

Třídíme odpad, to je přece samosebou. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​Kom, starající se o systém sběru a recyklace odpadu. Ano, to jsou ty barevné popelnice a kontejnery, které (naštěstí) potkáte na každém rohu. Samosebou.cz má za úkol osvětu týkající se třídění odpadu v České republice a díky partnerství s tímto projektem se i Just Ride! stává čistou ekologickou akcí. V Samosebou.cz chill-​outu si budete moci posedět v křeslech vyrobených z recyklovaných materiálů, dozvědět se zajímavé informace o třídění a recyklaci odpadu, vyhrát v zábavných soutěžích zajímavé ceny nebo si třeba nabít svůj mobilní telefon ve speciálním nabíjecím boxu. www.samosebou.cz

JACK DANIEL’S FIRE BAR ON SNOW

Letošní Just Ride! se opět rozpálí díky našemu partnerovi Jack Daniel's Tennessee Fire! Už na kopci můžete využít chutného sortimentu Jack Daniel’s Fire baru vylepšeného o příjemný chill-​out, kde samozřejmě nebude chybět ani hřejivý oheň. www.jackdaniels.cz

KIDS SNOWBOARD TOUR 2017

Myslíme i na ty nejmenší a záleží nám na budoucnosti snowboardingu, a proto letos společně se SnowboardelemHorsefeathers uvádíme v rámci Just Ride! druhý ročník freestylové série nesoucí letos název Kids Snowboard Tour. Na každé Just Ride! zastávce se pojede buď přímo ve stanovém městečku nebo ve snowparku závod pro mladší 15 let. Ty nejlepší odmění Snowboardel a Horsefeathers parádními cenami přímo v místě konání a navíc budeme všem sčítat body za celou šestidílnou tour, ze které vzejdou celkoví vítězové. Ti budou odměněni sponzoringem od výše jmenovaných partnerů! Více info o Kids Snowboard Tour najdete tady.

HORSEFEATHERS JIB CONTEST & BEST TRICK

Just Ride! sice nejsou závody, ale menším pohodovým jib contestem každou zastávku vždy uzavíráme. Na minimálně jedné speciální překážce připravené přímo ve stanovém městečku se pojede v Horsefeathers Jib Contestu o super ceny od našich partnerů v čele s Horsefeathers Clothing. 

Závodit se bude jak ve snowboardingu, tak ve freeskiingu a zúčastnit se může úplně každý. Žádná věková omezení, žádné rozdělení na sponzorované a nesponzorované. Celý contest bude o zábavné jam session před diváky, na jejímž konci budou ocenění ti nejlepší v kategoriích snowboard guys, snowboard girls, snowboard best trick, freeski guys, freeski girls a freeski best trick.

Registrace bude probíhat od 14 hodin ve Freeride.cz stánku, samotný contest pak vypukne v 15 hodin. Slavnostní vyhlášení s předáním cen zakončí celý den kolem 16. hodiny. Startovné je zdarma, připravte si jen 100Kč jako zálohu za dres.

RED BULL SAURUS

V Deštném nám stanové městečko ozvučí Red Bull Saurus - parádní futuristická event kára, u které si každý z vás bude chtít udělat fotku na památku! www.redbull.cz

KITKAT RELAX ZÓNA

Naším novým partnerem pro letošní rok je KitKat, světoznámá značka čokoládových tyčinek v červeném obalu. Přijďte si dát pauzu do relax zóny KitKat, na pohodlných stylových fatboyích si odpočiňte od ježdění a zasurfujte na internetu díky Wi-​Fi zdarma. U fotostěny vás vyfotí krásné hostesky a navíc za to dostanete tyčinku KitKat, výsledné fotky pak najdete ve facebookové galerii KitKat, kam budou po každé zastávce Just Ride nahrány. www.kitkat.cz

FIRE AFTERPARTY BY JACK DANIEL’S

Jaká by to byla snowboardová /​ freeski akce bez afterparty a ani letos tomu nebude jinak. Během Fire Afterparty by Jack Daniel's se můžete těšit na Jackovy hostesky, welcome drinky, focení na instaxy a samozřejmě na DJs, které znáte z Freeride.cz mejdanů. V Deštném celou Just Ride! tour odstartujeme v baru Dvojka přímo pod snowparkem, který bude doplněn o párty stan.

PROGRAM

9.00 start registrace - test centrum (Freeride.cz stánek)
9.00 - 16.00 test centrum otevřeno (stanové městečko)
9.00 - 16.00 TempleStore Free Coaching (snowpark + sjezdovky)
9.00 - 16.00 Sony Action Cam Film Your Ride (snowpark)
13.00 Kids Snowboard Tour 2017 contest (překážky ve stanovém městečku)
15.00 Horsefeathers Jib Contest & Best Trick (překážky ve stanovém městečku)
16.00 závěrečné vyhlášení (Just Ride fotostěna)
20.00 Fire Afterparty by Jack Daniel’s (bar Dvojka + party stan)

Další info budeme průběžně doplňovat na fb události, vy zatím pozvěte všechny svoje kámoše a my se těšíme až společně odstartujeme zimní sezónu v tom nejpohodovějším stylu. Vidíme se na kopci!

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.