Prague Movie Tour Stop - Dayumm / Ísland Born / ByndxMdls

Blíží se další premiérová akce v Praze, a tak je načase si k ní něco říct. Už v neděli 16.10. nás přijede navštívit nabitá parta Monster Energy riderů, kteří představí hned tři letošní videoprojekty. Sage Kotsenburg, Halldór Helgason, Eiki Helgason, Kevin Bäckström, Tor Lundström a Sebbe de Buck - to je seznam zabijáků, které můžete potkat už zanedlouho v pražském PM klubu!

Loni byla Praha svědkem historické události, kdy k nám přijeli odprezentovat svoje filmy jak hvězdné bratrské duo z Islandu Halldór a Eiki Helgasonové, tak nerozlučná švédská dvojka party tigers Kevin Bäckström - Tor Lundström. Párty to byla mocná, kdo byl ten určitě pamatuje. Letos Monster Energy přichází s ještě větší peckou a my jsme nesmírně rádi, že naše hlavní město je na seznamu premiérové tour, která letos představí publiku po celé Evropě hned tři filmové projekty. Do Prahy se tak v neděli 16. října dostaví nejen výše zmiňování Helgasonové, Kevin a Tor, ale také jedna z největších momentálních hvězd snowboardingu, vítěz olympijského slopestylu v Soči a několikanásobný medailista z X Games Američan Sage Kotsenburg! Celou partu pak doprovodí ještě samotní filmaři a také vycházející evropská hvězda Belgičan Sebbe de Buck.

Určitě vás udivuje, že je akce naplánovaná na neděli, ale tak to v rámci celé tour klukům vychází a my s tím nic neuděláme. Nicméně i přesto věříme, že si 16. října večer najdete čas a přijdete se podívat a osobně pozdravit s ridery toho nejtěžšího kalibru co dnešní snowboarding nabízí! Premiéru pro vás připravuje Freeride.cz společně s hlavním partnerem Monster Energy, dále Horsefeathers Clothing, Lobster Snowboards, 7/​9/​13, cestovní kancelář Nev-​DamaJack Daniel’s.

Kromě samotného promítání na velkém plátně pro vás máme připravenou autogamiádu všech riderů, rozdávání dárků a samozřejmě afterparty, na kterou si pro vás připravuje DJ Lucky Boy speciální DJ set! První z vás nemine welcome drink Jack Daniel’s Tennessee Fire a ten bude i po celý večer za příznivé akční ceny. 

Tady vám přinášíme více informací k jednotlivým filmům, abyste věděli na co se můžete těšit. Novinky pak sledujte jak na Freeride.cz, tak na facebookové události.

DAYUMM

"Dayumm" je snímek natočen a sestříhán Joe Carlinem v hlavních rolích s Halldórem HelgasonemSagem Kotsenburgem. Tento film podle jeho tvůrců odráží hodně z toho, proč jsme se všichni dali na snowboarding. Je o cestování po celém světě s nejlepšími kamarády, vzájemném hecování k trikům, o kterých jste netušili, že jsou vůbec možné, a užívání si tolik zábavy co to jen jde! Ať se jedná o streetové spoty nebo backcountry, film ukazuje široký záběr a kreativitu triků obou talentovaných riderů. Natáčení probíhalo v Japonsku, Minnesotě, Rakousku, Itálii, na Islandu a v Norsku a ve filmu se objeví také Max Warbington, Teddy Koo, Nils Mindnich, Jesse Paul, Benny Milam, Sven Thorgren, Jake Olson ElmEiki Helgason.

ÍSLAND BORN

Eiki Helgason je islandský profesionální snowboarder, který mimo jiné patří do teamu české značky Horsefeathers. Eiki se narodil v Akureyri na severu Islandu, stejně jako jeho táta i děda. Když Eiki jako mladý objevil snowboarding, začal vidět věci jinak. A právě o tomto je jeho nejnovější “mockumentary” projekt Ísland BORN, který natočil a sestříhal Mark Wiitanen, stojící například za filmem "Nation" od TransWorld Snowboarding. Eiki a Stan Leveille vás zavedou jen trochu seriózním, ale hlavně vtipným dokumentem zpět do doby Eikiho vyrůstání na Islandu a ukážou jeho Eikiho vliv na lokální scénu. Poté samozřejmě bude následovat smršť těch nejlepších záběrů v Eikiho nenapodobitelném stylu.

BYNDxMDLS VACATION FOREVER

ByndxMdls crew je zpět se svým druhým filmem, který nese jméno "Vacation Forever". Do této rozšířené rodiny v současnosti patří Kevin Bäckström, Tor Lundström, Max Buri, Sebbe de Buck, Ulrik BadertscherDavid Djité, kteří strávili svoji sezónu 15/​16 filmováním v Japonsku, Švýcarsku, Rakousku, Chile, Francii a USA. Ve Vacation Forever se můžete těšit na backcountry, freeriding, snowparky s kámošema a zdravou dávku večírků přesně tak jak byste od téhle vyhlášené party očekávali.

Hlavní partner akce: Monster Energy
Další partneři: Horsefeathers Clothing, Nev-​Dama cestovní kancelář, Jack Daniel’s, Lobster Snowboards
Organizátor a hlavní mediální partner: Freeride.cz
Místo: P.M. Club & Coctail Bar (Trojická 11, Praha 2)
Datum: neděle 16. října 2016
Start: 20.00
Vstupné: 100,- Kč
Facebook event: ZDE

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!