Red Bull Feel The Wheel 2015 se blíží!

Po roce tu je opět originální závod v longboard-crossu a Red Bull pro letošní ročník Feel The Wheel připravil spoustu novinek a opravdu se máme na co těšit! Tady je první info.

Z longboardu neslézáš ani při spaní? Máš rád závodění? Nebojíš se jít do toho naplno? Tak si ve svém kalendáři zatrhni třetí květnový víkend. V sobotu 23. 5. 2015 se jede velké finále našlápnutného longboardového závodu Red Bull Feel The WheelBenátkách nad Jizerou. O co půjde? 

Teš se na longboarding na BMX trati, všichni jezdci loket na loket a k tomu obrovská řežba o to, kdo do cíle dopumpuje jako první. S nápadem přišel český biker, závodník, snow- a longboardový nadšenec Michal Maroši, který své zkušenosti z BMX a Fourcrossu na úrovní světového poháru přenesl do světa rychlých prken na kolečkách. 

Feel The Wheel si odbyl svou premiéru loni na bikrosové trati v Praze Řepích a závod měl neuvěřitelný úspěch. Letos se akce rozjede nanovo a k tomu ještě pořádně naroste: místo jednoho dne se bude jezdit rovnou tři a v jedné trati si to místo čtyř rozdá vždy hned šest střelců najednou. Ranění se neberou, z každého kola postupují dál vždy jenom tři nejrychlejší.

Michal Maroši pro akci v Benátkách nad Jizerou přestavuje BMX trať, která pro závod dostane několik dalších klopének a hlavně úplně nový povrch. "Zbytek už bude stejný - stačí sešlápnout rozjezdovou rampu, prohoupat pár boulí a v klopence si najít ideální stopu dřív než soupeř!" říká pořadatel Michal Maroši.

Michal, který se sám vrhne do souboje o titul, připravil program na celé tři dny. Ve čtvrtek a v pátek se můžeš spřátelit s tratí v rámci volného tréninku a po něm si odpočinout na pátečním mejdanu v místním klubu Loděnice u řeky Jizery. Sobota je pak vyhrazena ostrému závodu, na který rovnou navazuje afterparty v obřím stanu přímo vedle závodní trati. Dorazit by měli i borci ze zahraničí včetně loňského vítěze Nicoly Nühriga z Rakouska. Samozřejmě se myslí i na holky, pro které je opět vypsána samostatná kategorie!

Chceš závodit? Přihlas se co nejdřív, dokud jsou ještě volná místa! O závod je velký zájem a startovní listina se zaplňuje rychlostí sjezdu z Kozákova.

Web akce: www.redbull.cz/feelthewheel
Facebook událost: www.facebook.com/events/1700079606799076
@redbullcz #feelthewheel

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!