Red Bull Feel The Wheel 2015 se blíží!

Po roce tu je opět originální závod v longboard-crossu a Red Bull pro letošní ročník Feel The Wheel připravil spoustu novinek a opravdu se máme na co těšit! Tady je první info.

Z longboardu neslézáš ani při spaní? Máš rád závodění? Nebojíš se jít do toho naplno? Tak si ve svém kalendáři zatrhni třetí květnový víkend. V sobotu 23. 5. 2015 se jede velké finále našlápnutného longboardového závodu Red Bull Feel The WheelBenátkách nad Jizerou. O co půjde? 

Teš se na longboarding na BMX trati, všichni jezdci loket na loket a k tomu obrovská řežba o to, kdo do cíle dopumpuje jako první. S nápadem přišel český biker, závodník, snow- a longboardový nadšenec Michal Maroši, který své zkušenosti z BMX a Fourcrossu na úrovní světového poháru přenesl do světa rychlých prken na kolečkách. 

Feel The Wheel si odbyl svou premiéru loni na bikrosové trati v Praze Řepích a závod měl neuvěřitelný úspěch. Letos se akce rozjede nanovo a k tomu ještě pořádně naroste: místo jednoho dne se bude jezdit rovnou tři a v jedné trati si to místo čtyř rozdá vždy hned šest střelců najednou. Ranění se neberou, z každého kola postupují dál vždy jenom tři nejrychlejší.

Michal Maroši pro akci v Benátkách nad Jizerou přestavuje BMX trať, která pro závod dostane několik dalších klopének a hlavně úplně nový povrch. "Zbytek už bude stejný - stačí sešlápnout rozjezdovou rampu, prohoupat pár boulí a v klopence si najít ideální stopu dřív než soupeř!" říká pořadatel Michal Maroši.

Michal, který se sám vrhne do souboje o titul, připravil program na celé tři dny. Ve čtvrtek a v pátek se můžeš spřátelit s tratí v rámci volného tréninku a po něm si odpočinout na pátečním mejdanu v místním klubu Loděnice u řeky Jizery. Sobota je pak vyhrazena ostrému závodu, na který rovnou navazuje afterparty v obřím stanu přímo vedle závodní trati. Dorazit by měli i borci ze zahraničí včetně loňského vítěze Nicoly Nühriga z Rakouska. Samozřejmě se myslí i na holky, pro které je opět vypsána samostatná kategorie!

Chceš závodit? Přihlas se co nejdřív, dokud jsou ještě volná místa! O závod je velký zájem a startovní listina se zaplňuje rychlostí sjezdu z Kozákova.

Web akce: www.redbull.cz/feelthewheel
Facebook událost: www.facebook.com/events/1700079606799076
@redbullcz #feelthewheel

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!